Familien Gregersen

Med dyr villa og penge på kistebunden giver familien Gregersen indtryk af at være dansk overklasse, når det er bedst. Men også de rige har det svært med følelserne, de benhårde krav om succes og livet i det hele taget. Når man så oven i tilføjer ungdomsoprør, kvindeoprør og mediestorm er det hverken nemt at holde på formerne eller at holde familien sammen. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama
Instruktør Charlotte Sachs Bostrup
Medvirkende Steen Springborg, Pia Vieth, Thomas Levin, Laura Drasbæk
Spilletid 210 min.
Biopremiere 17.12.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Charlotte Sachs Bostrup

(INSTRUKTØR)
Skuespilleren og instruktøren Bostrup kan se tilbage på 2001 som året hvor hendes debutspillefilm 'Anja & Viktor' lokkede mere end en halv million danskere i biografen. Blandingsforholdet mellem folkekomedie, drama og ungdomsfilm viste sig at være helt rigtigt. Bostrup instruerede også den næste og tredje film om det unge par - 'Anja efter ...

Anmeldere

Politiken
"...skifter mellem interesse og en vis sval distraktion - men som aldrig rykker tilskueren helt frem på sædet i spontan medleven."

Berlingske
"Man dirrer ikke af medrevet begejstring, men man føler sig ærligt underholdt og under derfor filmen den folkelige succes, som den både tilstræber og fortjener."

Jyllands-Posten
"...er ikke forløst. Filmen er heller ikke umulig. Den formår blot ikke at gøre fortiden appetitelig."

Weekendavisen
" Den har afgjort fejl og mangler... Men Bostrup og producenten Regner Grasten skal have point for den gestus, som filmen repræsenterer."

Ekstra Bladet
"...dramatisk, spændende og stilfuldt gengivet."

B.T.
"Den er sober, omhyggelig og grundig. På grænsen til det småkedelige."

Filmland
"Den er flot og ind i mellem er der vellykkede og stærke scener, men det virker grundlæggende som om Grasten og Bostrup ikke har haft tyngden til så svær en opgave."

Cinemazone
"...persondramaet hæmmes af skuespillernes niveau og manuskriptets problemer med at finde ud af, om det skal være langtrukken tv-serie eller spillefilm..."

Brugere

10/04-06Tjaa
Anonym
Fik så endelig set filmen - glad for vi ikke tog i biografen i sin tid og så den.
Ok underholdning på en sumpe-søndag, men lidt langtrukken og kedelig. Der er vel nogle familier, det har været så bizart hos, men ind i mellem lidt for meget.

13/03-06Bdra ..
Ej vel? Det kan da ikke passe? Skal det her være det brag af en dansk film, som skiltre de fantastiske? I dont think so! :( Jeg har ikke læst bøgerne, og jeg føler helt sikkert der manglede noget i filmen.. Det jeg syntes der manglede var lykke... ikke en eneste gik det godt for. Og så syntes jeg forresten også at filmen var dybt utroværdig og over problematisk. Altså hvor tit sker det at en elsker til en gift mand med børn, lige tar et smuttur forbi og for en rundvisning? Og hvad skete der lige med alle de sex cener? Var de virkelig nødvendige så skiltret? Jeg syntes ikke den var god, jeg syntes det var ret kedelig :( Gab zzz...

04/01-06Dårlig smag
Anonym
Jeg ved ikke hvad jeg skal sige til det - det er åbenbart gået pas forbi min lille næse at filmen er baseret på en sand historie.
Men jeg syntes at filmen var dårlig - man forstår sjældent hvorfor personer gør som de gør..
Men hvis den er bygget på sandfærdige begivenheder, må det værre de værste mennesker nogensinde, for mage til dårlig dømmekraft, mangel på værdighed har jeg sjældent set....
Puha....

01/01-06Jeg vil have mine penge igen
Anonym
Åhh,..gider ikke at bruge mere tid på denne film. Byt den, sælg den, send den til Guantanamo...

19/10-05Spørgsmål 1
Anonym
Ved got dette ikke er et debat forum, men er det nogen der har læst bøgerne (eller forstået filmen bedre end mig!) der kan forklare mig hvad fanden der pludseligt skete mellem rune og maj?! I filmen kom deres sex scene absolut uden sammenhæng med resten af filmen, og jeg var meget chokeret over at instruktøren bare slynger det ud uden "forklaring". Jeg har en fornemmelse af at bøgerne er gode, men at filmen bare har taget det chokerende og uessentielle frem og fremvist det uden nogen indsigt i karaktererne.

27/09-05Super God
Super god film

Blev godt underholdt..

Rigtig cool :)

13/09-05rigtig go\' film!!
Anonym
Endnu en go\' Dansk film!!

13/07-05Dybt utroværdig
Anonym
Jeg var ikke meget for at se denne film da jeg var overbevist om at hverken instruktør, manuskriptforfatter eller producent ville kunne lave en nuanceret billede af familien.
Det viste sig at være en solid overbevisning....filmen er klichefyldt, karaktererne ligeså sofistikeret som en artikel om Rungsted i Ekstra Bladet og kan ikke sammenlignes med hvordan de rigtig var.
Det kan naturligvis ikke vides af alle, men min mor kendte dem og hun forlod biografen med hovedsrysten...ikkker EN af familiemedlemmerne er troværdigt skildret.

Sikke en gang prætentiøs nonsens...og kedelig oven i hatten.

09/03-05Tag jer dog sammen 2
Anonym
Sjovt at se hvordan folk herinde er SÅ dårlige til at formulere sig, er det ikke et forum hvor man skal anmelde filmen?

Men det er skægt at se hvor forskellige meningerne er, og det er jo tydeligt at se at det er de ældre der har fået mest ud af den.

Som om Hollywood film skulle være bedre, alt det overfladiske LORT i æder i stride strømme.

GAB!

Hav en god dag!

08/03-05Gribende
Anmeldelse 8. marts, 2005

Var i bio for et par måneder siden, og syns faktisk at det var en god film. Indrømmet - der er ikke den store action, men alligevel syns jeg at det var en gribende, flot og fed fortælling - og den slags film skal der os være plads til. Det skal dog tilføjes at den til tider kedede mig en smule - men generelt helt klart en film helt klart over middel, pga. dens gode fortælling om en familie i opløsning.Fakta

Medvirkende
Mogens Gregersen Steen Springborg
Filde Gregersen Pia Vieth
Bo Thomas Levin
Karen Laura Drasbæk
Erik Kristian Tomislav Ibler
Maj (13 år) Mette Gregersen
Maj Sofie Lassen-Kahlke
Rune (15 år) Micky Skeel Hansen
Rune Robert Hansen
Tjumse Kirsten Norholdt
Jørgen Petter Hesse Overgaard
Marianne Nastja Arcel
Kirsten Kaya Brüel
Sixten Alexandre Willaume-Jantzen
Bag kameraet
Instruktion Charlotte Sachs Bostrup
Produktion Regner Grasten
Manuskript Ib Kastrup
Forlæg Christian Kampmann
Fotografi Dirk Brüel, Anthony Dod Mantle, Morten Bruus
Klip Thomas Krag
Scenografi Trine Tsering Padmo Olsen, Søren Krag Sørensen
Musik Jørgen Thorup
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 17.12.2004
Dvd 10.08.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2004
Spilletid 210 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 151.756
Selskab Regnar Grasten Film
Biodistributør Buena Vista

Se også...