Charlotte Sachs Bostrup

Skuespilleren og instruktøren Bostrup kan se tilbage på 2001 som året hvor hendes debutspillefilm 'Anja & Viktor' lokkede mere end en halv million danskere i biografen. Blandingsforholdet mellem folkekomedie, drama og ungdomsfilm viste sig at være helt rigtigt.

Bostrup instruerede også den næste og tredje film om det unge par - 'Anja efter Viktor' (2003). Samme år fandt filmudgaven af musicalen 'Askepop' vej til de danske biografer under titlen 'Askepop - the Movie' med Bostrup som instruktør.

Novellefilmen 'Fridas første gang' (1996) om en 16-årig pige der ønsker at lægge uskylden bag sig, er Bostrups debut som filminstruktør. Fire år senere fulgte en anden novellefilm, 'On The Road', om et par, der ikke er helt enige om, hvorvidt de skal fortsætte det opslidende liv som omrejsende musikere.

Sammen med en række kolleger grundlægger Bostrup i 1987 det eksperimenterende Teater Får302. Udover at instruere teaterforestillinger har Bostrup også optrådt i improvisationsteater og teatersport og lavet radiosatire på P3.

Bostrup er uddannet som skuespiller på Galina Brenaas skole i Købernhavn, der bygger på russiske Stanislavskijs teorier. Hun har endvidere gået på manuskriptlinjen på Den Danske Filmskole med afgang i 1995.

Indgangen til år 2000 fejrede Bostrup med den utvivlsomt blandende fornøjelse at blive dirigeret rundt i København af Lars Von Trier som en del af dogmebrødrenes D-Dag-projekt.

Som tv-instruktør har Bostrup haft fingrene i den svenske serie 'Ett litet rött paket' (1999), sitcom’en 'Hvor svært kan det være' (2002) og den romantiske dramaserie 'Nikolaj og Julie' (2002).

Hun er datter af den legendariske DR-nyhedsoplæser Steen Bostrup. I et interview med tidsskriftet Film beskriver hun sig selv og sin opvækst i Tåstrup i 1970’erne: 'Jeg var en plat og banal forstadstøs, og jeg kan aldrig – aldrig – løbe fra det.'
Født
03/10-1963 Danmark
< 1 >