Robotter (Robots)

Rodney er en ung og idealistisk opfinder-robot, der gerne vil gøre verden et bedre sted at være. Men den mission vil Ratchet, der er chef for et stort, stygt multinationalt selskab, gøre alt for at forpurre, og samtidig må Rodney kæmpe med sin forelskede i den sexede robot Cappy. © Scope

Produktionsår 2005
Instruktør Chris Wedge, Carlos Saldanha
Medvirkende Timm Vladimir, Trine Dyrholm, Jesper Lohman, Keld Nørgaard
Spilletid 91 min.
Biopremiere 18.03.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Trine Dyrholm

Som 14-årig sang lille Trine fra Fyn sig til en tredje plads i Dansk Melodi Grand Prix med ’Danse i måneskin’, men heldigvis valgte hun siden hen at fokusere på skuespillet om end hun nåede at udgive to cd’er. Den blonde Trine har let til sit naturlige smil, men udstråler også selvstændighed og viljestyrke, når det kræves. Hun fik en flot debu...

Anmeldere

Politiken
"...er præget af overskud: skøre opfindelser, vittigt figurgalleri, gode stemmer på begge sprog, gennemført kvik dialog og begavet musikvalg."

Berlingske
"...giver...den fuld skrue det meste af vejen og er fornøjelig underholdning for hele familien."

Jyllands-Posten
"Filmens metalliske verden er opfindsomt skruet sammen, og den har flere fine scener, der udnytter dens mekaniske muligheder..."

Weekendavisen
"...er en hyldest til opfindsomheden og fantasien, og så er det jo skønt, at filmen i sig selv lever op til de idealer."

Information
"Selv om jeg er overbevist om, at de fleste børn vil føle sig godt underholdt af Robotter og dens visuelle energi, så er det ikke en film, der ligesom Find Nemo og De Utrolige lejrer sig i hjertet og bevidstheden hos sit publikum."

Ekstra Bladet
"...jernsolid underholdning og eneste risiko er, at man morer sig så meget, at man får en skrue løs."

B.T.
"Visuelt er »Robotter« kvik med sjove detaljer, men historien læsser idé oven på idé - den er lige til at skrotte."

Filmland
"Der er langt op til De utrolige, men Robotter har sine stærke felter. Især billedsiden. Hver gang filmen afleverer en mere eller mindre tynd joke eller jokker rundt i en kliché, kan man glæde sig over den spændstige og sprudlende tegnestil."

Cinemazone
"Dens opfindsomhed rækker langt - og udløser en lodret anbefaling herfra - og som kvalificeret og tempofyldt underholdning for det brede børnepublikum fungerer den storartet."

Brugere

12/01-07Årsag og virkning
PHUNGG!!!! - En metalkugle flyver gennem et hul, og luften trækkes sammen i kort øjeblik, så det skaber denne lyd. Det er denne sllgs detaljer, og mange mange andre, der gør Robots til en filmoplevelse med en helt særligt langtidsholbarhed.

Blue Sky Studios skal man ikke kimse af. Selvom Pixar har trofæet, og Dreamworks ville ønske de havde den, så er Blue Sky blandt elitien af animationstudioer. Deres andet projekt Ice Age er det mest succesfulde koncept, men Robots er en film som skammeligt ikke har fået den kommercielle succes det fortjener.

Robots er et overflødighedshorn af idéer, kreativitet, påfund og tossede detaljer. Selv efter talrige gensyn kan der stadig opdages nye små ting, hvilket også gør filmen meget appelerende for børnenes forældre.

Action - reaction. Robots e...

28/01-06sjov film
Rigigt underholdende, med sjove replikker, god humor! Ved ikke om det var mig eller min 6-årige søn der nød den mest!

13/12-05Robotter med følelser.
Her er en film, der er rigtig godt animeret. Synes der er mange sjove og finurlige animationer, her kan blandt andet nævnes opfindelsen som Rodney opfinder for at hjælpe sin far.

Synes der er mange sjove replikker og handlingen er gennemført. Den henvender sig nok ikke så meget til voksne, med mindre de har et barnligt sind med masser af fantasi.

Synes vældig godt om filmen. Har set den på DVD og har derfor også set det ekstra materiale, der var på. Der er blandt andet et spil, som vi sad 4 voksne og hyggede os en del over.

Danselektionerne er også ret morsomme.

08/07-05UREPTG
Anonym
SØD ANIMATION FILM

05/04-05Mentalt Metal
Den første halve time af filmen er faktisk hylende morsom, at jeg overvejede 5 stjerner. Men det faldte ligeså langsomt... Efter 3 kvarter faldte det til 4, og efter en time var der ingen tvivel. 3 stjerner! Og hvis den bliv dårligere ville jeg naturligvis have givet den 2 stjerner. Men så kørte den i samme stil resten af filmen, med kikset humor, og iriterrende replikker.

Selve handlingen er faktisk godt fundet på, med levende robotter, med humor, som de mindre børn sikkert ville elske. Men altså... Den har for det meste dårlige replikker, og der er ikke en rigtig tryk stemning over den...

27/03-05så den i går
Anonym
jeg så filmen i går den var skide god

26/03-05Rigtig flot animation
Anonym
Denne film er rigtig godt animeret, specielt danse scenerne. De rammer bare plet!

Så filmen med mine 2 piger på 6 og 3, og den er jo nok mest til dem over 3, men ok.

Brian

25/03-05mest for de yngre
Anonym
Jeg har set den i biografen, og havde egentlig ikke hørt så meget om den. Animationerne er rigtig gode, og den er rigtig flot lavet.. indholdet er dog på et "sødt" niveau.. det er en stille og rolig tegnefilm, men den har ikke den humor som henvender sig til det lidt ældre publikum.. som fx ice age, shrek, osv. (virker også lidt langtrukken ind imellem)

24/03-05er den for lidt større?
Anonym
jeg ville lige høre om nogle vil være sød at skrive tilbage og sige om "robotter" kan ses af børn på 11-12 år? eller om den er for barnlig?
vær sød at skrive tilbage, skal se den i morgen.

21/03-05Sjov, opfindsom, set før
Anonym
Filmen er underholdende hele vejen igennem, og når man ikke er flad af grin over de mange, gode jokes, så sidder man og nyder alle de opfindesomme detaljer. Historien er til gengæld dybt uoriginal, og nærmest ikke eksisterende. Efter min mening lidt synd, for ideen og den gennemførte stil i figurer og omgivelser ligger op til meget mere. For mig blev filmen derfor ikke andet end et godt grin - og den kommer næppe til at gøre Toy Story 2, Ice Age, Shrek og Incredibles selskab i min DVD samling.Fakta

Medvirkende
Rodney Copperbottom (stemme) Timm Vladimir
Cappy (stemme) Trine Dyrholm
Ratchet (stemme) Jesper Lohman
Big Weld (stemme) Keld Nørgaard
Lugnut (stemme) Lasse Rimmer
Piper (stemme) Andrea E. Rudolph
Fender (stemme) Martin Brygmann
Madame Gasket (stemme) Peter Schrøder
Tante Fanny (stemme) Kirsten Lehfeldt
Lug (stemme) Lars Hjortshøj
Bag kameraet
Instruktion Chris Wedge, Carlos Saldanha
Manuskript Lowell Ganz, Babaloo Mandel
Klip John Carnochan
Scenografi William Joyce
Musik John Powell
Genrer og relationer
Undergenre Animation
Premieredatoer
Biograf 18.03.2005
Dvd 13.09.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 173.166
Selskab Blue Sky Studios, Fox Animation Studios
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...