Forældre-fælden (The Parent Trap)

På en lejrtur møder Hallie sin tvillingesøster Annie for første gang. Deres forældre blev skilt, da pigerne blev født, og bosatte sig på hver sit kontinent: Hallie i USA og Annie i England. Nu får tøserne den fælles mission at få deres forældre til at finde sammen igen. Til det formål bytter Hallie og Annie identitet, og det kommer der selvfølgelig mange forviklinger ud af. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Nancy Meyers
Medvirkende Lindsay Lohan, Dennis Quaid, Natasha Richardson, Elaine Hendrix
Spilletid 128 min.
Biopremiere 25.12.1998
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Scope
Fælden klapper

Første juledag byder igen i år på et kæmpe udbud af filmpremierer. Da det jo er december måned, bydes der traditionen tro på både skidt og kanel. Disneys genindspilning af "Forældre-fælden" hører ikke til det, der vil blive drysset på risengrøden.

"Forældre-fælden" er blevet pustet godt op i adskillige reklameblokke. Traileren lokker, man sniger sig derfor ind i mørket, og så klapper fælden! Filmen viser sig nemlig at være en klinisk renset komedie, fuld af papfigurer og med en historie der er så sød, at man får huller i tænderne.

Krig på kniven
På en lejrtur møder pigen Hallie (Lindsay Lohan) sin tvillingesøster Annie (Lindsay Lohan) for første gang. Kort efter tvillingernes fødsel, lod deres forældre Nick og Elizabeth (Dennis Quaid og Natasha Richardson) sig skille og flyttede derefter til hvert sit land. Hallie er derfor blevet bundsolid og irriterende amerikansk, og Annie er selvfølgelig blevet snobbet og frygtelig engelsk. De to kontinenttøser brager sammen på lejrturen. Søstrene bekriger hinanden på bedste "Alene hjemme"-manerer, hvor der faldes så meget på halen, at man som bif-gænger får ondt i røven. På toppen af den overgearede og charmeforladte "Tom & Jerry"-humor, finder Annie og Hallie pludselig ud af, at de er hinandens tvilling og finder sammen i to-enighed. De får den fælles mission at få deres forældre til at finde sammen igen. Filmkloningen bliver total, da "Forældre-fælden" vender og prøver at blive en romantisk komedie a la "Søvnløs i Seattle" (1993).

En tynd kop glögg
Pigerne bytter identitet for at opleve deres forsvundne forældre. Farmand Nick har fundet sig en forfinet, blond bimbo ved navn Meredith (Elaine Hendrix), der absolut ikke vil knække sine negle på børn. Hun vil gøre alt for at komme af med Annie/Hallie, men Meredith ved ikke, hvilken toenighed hun er oppe imod. Moderen Elizabeth er en fortravlet frue, der designer trendy tøj i London, og hun har ingen tid til mænd og kærtegn. Dog kan Annie/Hallie finde trøst hos deres ejegode butler Martin (Simon Kunz), der træder til med en hjælpende butler-hånd for at få Nick og Elizabeth til at finde hinanden igen. Som der kan fornemmes, er filmens karrikaturer skåret ud i pap, og for gud ved hvilken gang er det igen en engelsk butler, der skal være comic relief på film! Sikke en tynd kop glögg.

Brugere

12/05-06Den skal ses
Jeg ser den næsten hver gang de viser den i TV. Lindsey Lohan spiller rigtig godt og den er sjov med et godt plot og varmende om hjertet - en film man kan se rigtig mange gange. Næsten en klassiker.

22/08-05Forældet fælde
Det absolut største højdepunkt ved filmen, er at den har en meget god stemning, og den aldrig er kedelig. Men humoren er til gengæld ekstremt mislykket!

17/06-05Kan ses igen og ien
Dette er en film, som jeg har set 1000 gange, lige siden den kom frem, kan jeg huske at jeg lejede den på vhs, siden kom den i fjernsynet, hvor jeg så optog den.

Den er sjov, med gode skuespillere og en original handling.

Hvis du kan lide denne film, så kan jeg anbefale "2 tøser tager affære" med Olsen Twins i hovedrollerne, dog i meget unge udgaver.

17/02-05The Parent Trap
Denne film kan ses igen, og igen. Den er meget bedere end den gamle version, og det giver os meget at Dennis Quaid spiller med i filmen! Fremragende

17/02-05kan sagtens se
filmens handling er ikke overraskende og det er resten af filmen heller ik. men den er underholdende og har nogle sjove scener.

17/01-04Fantastisk film
Anonym
Det er en af mine yndlings film det er enormt god og der er massere humor i samtidig er den mange steder så rørende at man får gåsehud

Fakta

Medvirkende
Annie James Lindsay Lohan
Nicky Parker Dennis Quaid
Elizabeth James Natasha Richardson
Meredith Blake Elaine Hendrix
Chessy Parkers husholderske Lisa Ann Walter
Martin Butler Simon Kunz
Marva Kulp, Sr Polly Holliday
Marva Kulp, Jr Maggie Wheeler
Bedstefar James Ronnie Stevens
Bag kameraet
Instruktion Nancy Meyers
Produktion Charles Forester
Manuskript Nancy Meyers, Charles Shyer, David Swift
Fotografi Dean Cundey
Klip Stephen A. Rotter
Scenografi Dean Tavoularis
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Nøgleord Genindspilning, Tvillinger
Premieredatoer
Biograf 25.12.1998
Dvd 25.05.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 128 min.
Solgte billetter 18.957
Selskab Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...