Garden State

Andrew Largeman er en deprimeret, arbejdsløs skuespiller, der bor i Los Angeles. Da hans mor dør, vender han tilbage til sin hjemby og til den far, han ikke har set i ni år. Her møder han den glade og positive Sam, der er hans absolutte modsætning. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama, Komedie
Instruktør Zach Braff
Medvirkende Zach Braff, Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Ian Holm
Spilletid 109 min.
Biopremiere 04.02.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Sarsgaard

Man skal et stykke ned på credlisterne til film som 'Dead Man Walking' (1995) og 'Manden med jernmasken' (1997) for at finde Peter Sarsgaards navn. Med sin ubehagelige optræden i 'Boys Don’t Cry' (1999) lykkedes det den unge skuespiller at løfte et par øjenbryn. Sarsgaard har læst på Washington University i St. Louis, Missouri, hvor han ...

Anmeldere

Berlingske
"Så anderledes vedkommende, varm og vital end meget af det, vi ellers får ind med skeer fra Hollywood og omegn."

Jyllands-Posten

Weekendavisen
"...en film, som man slår sig ned i. Den er sød og usigeligt trist på én gang."

Information
"...er fuld af lune, weltschmertz og mærkelige mennesker..."

Ekstra Bladet
"...giver et glimrende, satirisk underholdende portræt af unge i tyverne..."

B.T.
"Original, morsom og rørende til topkarakter."

Filmland
"...en åreladning for en træt genre, og en lovende debut fra en mand, der ser ud som om han har masser at byde på."

Cinemazone
"Manuskriptet er jævnt, enkelte scener rummer storslåede øjeblikke, andre bliver en anelse for tydeligt skrevne og dermed mere kluntede end godt er %u2013 med andre ord en debutfilm på godt og ondt."

Brugere

22/07-07// Zach Braff som skuespiller og instruktør! //
Endelig en feel-good, hvor man faktisk også har en fornemmelse af feel-good! Det er imponerende at se superstjernen fra Scrubs tage roret som instruktør og spille hovedrollen.

Vi følger den deprimerede Andrew Large, som lever sit miserable og monotone liv som falleret skuespiller i L.A. Han vender dog tilbage til sin gamle landsby, hvor hans mor skal begraves. Der møder han pigen Sam (sødt og energisk spillet af Natalie Portman), som stort set er hans modsætning (hun hører også ret så god musik, fed scene hvor Andrew hører lidt af en The Shins-sang). Han forelsker sig selvfølgelig på stedet, og det bliver også en lille sød og skæv romance mellem de to. Vi bliver også præsenteret for en hel række skæve eksistenser, som giver film et sjovt og krydret indhold.

Vi kan nok godt blive ...

22/07-07Zach Braffs ankomst
Zach Braff blev udråbt som ét af amerikansk films største unge talenter efter "Garden State", som han skrev, instruerede og selv spillede hovedrollen i. Filmen handler om en ung skuespiller, som kommer hjem til sin mors begravelse og for første gang konfronterer nogle alvorlige sår fra barndommen.

Det lyder dystert og nu-skal-vi-krænge-følelser-ud-agtigt, men filmens virkelige historie er forelskelsen mellem den indelukkede Braff og en cirka lige så mærkelig, men udadvendt pige (Natalie Portman i endnu en stærkt spillet rolle). "Garden State" handler om tunge ting som at tage ansvaret for sit eget liv, men den har en sprudlende humor og livsglæde, som gør det til en yderst charmerende historie.

Filmens lilleby i New Jersey er et sært sted med mystiske mennesker, som giver mange mor...

05/03-07Dont you want to feel special.?
En forfriskende "feel good" film.

Andrew lever et liv på beroligende piller og uden de store overraskelser.
Da hans mor dør, vender han tilbage til den by han voksede op i, og begynder at hænge ud med barndomsvennerne.
Han møder også pigen Sam, som for ham til at se helt anderledes på livet.

Zach Braff har selv skrevet manuskriptet, instrueret og spiller selv hovedrollen i fineste stil.
Dette er en dejligt uforpligtende film uden nogle komplikationer, man skal bare læne sig tilbage, og blive revet med.

Mødet mellem ham, der nærmest har givet op på livet, og så hende, som med den her uskyldighed trods alt, ser positivt på alt, er på mange måder livbekræftende, men til tider desværre lidt for søgt og sukkersødt.
Uden at komme særlig vidt omkring, hvad angår føleser og storslåe...

13/03-06Lad Os Være Lidt Anderledes 6
Ung skuespiller (Braff) uden succes, vender i forbindelse med sin mors død tilbage til sin fødeby. Her møder han den livlige og udadvendte pige Samantha (Portman), som han forelsker sig i.

Om min vurdering af denne film også er lidt en aldersting er ikke umuligt, men jeg vil ikke alene tilskrive min opfattelse af denne film dette.

Jeg må naturligvis anerkende filmens flotte anmeldelser og dens fine modtagelse hos det publikum den har fundet frem til. På den baggrund skal jeg gerne indrømme at det ligger hos mig, for jeg fandt at den var en lang kunstnerisk kliche.

Handlingen, der er dybt forudsigelig, føles adstadig og drævende og hele filmen efterlod den mig med en flad og ligegyldig fornemmelse, der slet ikke kunne berettige eller retfærdiggøre dens udmærkede omtale.

De...

05/02-06Garden State, en original sort komedie og samtidig et livsbekræftende melodrama.
Vil starte med at sige at´´Fox Searchlight's´´ virkelig har gjort noget af et scoop ved at ligge grund til det nye talent, upcommer Zach Braff.

Natalie Portman (Samantha) er som altid utrolig charmerende og følelsesladet, selv om hun muligvis overspiller lidt til tider, synes jeg at hende og Zach Braff (Andrew) skaber et intenst, samt yderst troværdigt filmpar. De akompagneres af en meget vital, varm og malerisk billedside, der leveres helt stilsikkert. Og så er jeg forresten også helt vil med det meste af soundtracket - bl.a. hittet der åbner filmen; "We live in a Beautifull World".

Det skal lige nævnes, som et suplement til mine anbefalinger, at filmen udspiller sig i et meget stille og roligt tempo - der er absolut ingen action - og man skal derfor udvise en hvis tålmodighed m...

01/03-05Emil Schultz 1
Anonym
Beklager, men du tog fejl min ven ;-) Forventningerne blev indfriet og mere til, og jeg har da også været nød til at gå ind og rette lidt på min top ti liste. En ubeskrivelig film med ægte hjerte. Braff er et nyt filmgeni af dimensioner.

05/02-05En lille perle
Anonym
Så den i dag,det er en dejlig,og original film,med rigtig gode skuespillere i hoved rollerne.Jeg tror mange vil blive positivt overrasket over denne film,selv om det selvfølgelig ikke er så mange steder den vises.

25/01-05Glad for at være misundet ;-)
Anonym
Det er skam godt med lidt entusiasme her på Scope min kære Don ;o) jeg var også selv spændt og kunne ikke vente på den, så af frygt for at det snæversynede biograf-Danmark ikke ville røre den med en ildtang, bestilte jeg den i en ruf.

Den skulle med al sandsynlighed også falde i din smag, ville jeg mene. Men gør dig selv en tjeneste og skru ned for de tårnhøje forventninger. Ellers bliver du skuffet.

25/01-05Damn!
Er jeg den eneste, som glæder mig ubeskrivelig meget til denne film…? Zach Braff er et komisk geni og en yderst begavet skuespiller i tv-serien Scrubs, der repræsenterer det ypperste indenfor tv-serier! Livsbekræftende, alsidig, eksperimenterende og sindssyg underholdende.

Braffs instruktørdebut med Garden State ser ud til at være et sandt mesterværk, både anmelderrost og afholdt af filmentusiaster (#170 på IMDB). Og jeg kan oprigtig sige, at jeg aldrig før har glædet mig så meget til at se en film, som jeg gør med Garden State. En skæv, livsanskuende og eksistentiel drama med humoristiske undertoner. På en helt almindelig tirsdag opdager man nyheden, der redder ens dag, uge, måned. Premieredato: den 4. februar. So close and still so far.

Tjek de to trailere ud, de er en oplevelse ...

25/01-05- Ungdomstalent -
Zach Braffs anmelderroste ”Garden State” har fået mange lovord med på vejen. En sand perle er det dog ikke.

Man har lavet et anderledes og underfundigt kærlighedsdrama, der byder på mange mindeværdige øjeblikke, men som desværre ikke er prægtig i sin helhed. Filmen veksler mellem nogle utrolig farverige scener og nogle utrolig farveløse scener. Den er ofte smuk og rørende i dens elskelige kærlighedshistorie, men særligt hen mod slutningen bliver den en anelse for svævende i sit udtryk.

Men selvom ”Garden State” ikke helt ved, hvad den vil, er den absolut en fascinerende fortælling, der fortælles lavmælt men dragende. Man er konstant forbløffet over filmens forunderlige univers; for ikke at forglemme et af de smukkeste soundtrack længe hørt.

Også skuespillet er flot - der spilles...

Fakta

Medvirkende
Andrew Largeman Zach Braff
Samantha Natalie Portman
Mark Peter Sarsgaard
Gideon Largeman Ian Holm
Carol Jean Smart
Olivia Ann Dowd
Dr. Cohen Ron Leibman
Diego Method Man
Kenny Michael Weston
Albert Denis O'Hare
Dave Alex Burns
Bag kameraet
Instruktion Zach Braff
Produktion Pamela Abdy, Gary Gilbert, Dan Halsted, Richard Klubeck
Manuskript Zach Braff
Fotografi Lawrence Sher
Klip Myron I. Kerstein
Scenografi Judy Becker
Musik Chad Fisher
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 04.02.2005
Dvd 07.09.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 514
Selskab Jersey Films, Camelot Pictures, Large's Ark Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...