Charlie og chokoladefabrikken (org. version) (Charlie and the Chocolate Factory)

Drengen Charlie Bucket elsker chokolade, men desværre har han ingen penge, så han kan hengive sig til sin lidenskab. Imidlertid er hans lykke gjort, da direktøren på chokoladefabrikken Wonka udskriver en konkurrence, hvor fem heldige kan vinde en guidet tur til den ellers tophemmelige fabrik. Charlie vinder en af de eftertragtede pladser - og så kan eventyret begynde. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Tim Burton
Medvirkende Freddie Highmore, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, James Fox
Spilletid 106 min.
Biopremiere 23.09.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tim Burton

(INSTRUKTØR)
Tim William Burton brugte sin ungdom på at tegne, se gamle gyserfilm og læse Edgar Allen Poe. I 1980 vandt han et stipendium fra Disney, og gik i lære som animator i deres studie. 80’erne var en stille periode for Disney og Burton havde masser af tid til at arbejde på sine egne ideer. I 1984 færdiggjorde han kortfilmen 'Frankenweenie', om e...

Anmeldere

Politiken
"Et sært og skævt folkeeventyr i farver fra popkunstens verden..."

Berlingske
"...veksler voldsomt ujævnt mellem eventyr, farce, musical og folkekomedie, mellem det sarkastisk misantropiske og det drivende sentimentale, og med sin kolossale visuelle påhitsomhed er den ofte grinagtig, men sjældent rigtig morsom."

Jyllands-Posten

Weekendavisen
"Filmen gør, hvad der forventes, men heller ikke mere."

Information
"...ikke nogen specielt vellykket film. Ofte går den handlingsmæssigt helt i stå og forlader sig lidt for meget på kulissernes og karakterernes charme eller mangel på samme."

Ekstra Bladet
""En uforglemmelig oplevelse med potentiale til at blive en kommende klassiker."

B.T.
"...strutter af livsglæde og vibrerer af uimodståelig musikalitet."

Cinemazone
"Det er fortrinlig men også forskruet underholdning, og i eventyrets ånd finder man også moralen til sidst."

Brugere

23/05-12Den bedste komedie Nogensinde!
Et genialt mesterværk af Tim Burton, og en fantastisk filmatisering af Roald Dahls klassiker (efter min opfattelse)!

Johnny Depp spiller den bedste Willy Wonka, man kunne ønske sig, og Freddie Highmore er glimrende i rollen som den friske Charlie Bucket.

Alt i alt er det én af de bedste film, jeg har set, og den kan klart kun anbefales af mig!

18/12-08.

13/12-07Ganske uforglemmelig
"Det er faktisk én af Tim Burtons bedste film, og Johnny Depp er helt suveræn i filmens hovedrolle, som den mildest talt vanvittige Willy Wonka. Det er en enormt underholdende, vildt betagende, og ganske uforglemmelig film, og man kommer helt til at savne at være barn igen..."

22/06-07The amazing chocolatier
Fantastisk. Jeg har aldrig set noget lignende. 'Set' er ét kodeord, for Tim Burton er gået amok i farver og sære kulisser i sin filmatisering af Roald Dahls berømte børnebog. Især det indre af den mystiske chokoladefabrik er vildt imponerende - det er heksen med pandekagehuset gange hundrede. Græs, blomster og dyr i hysteriske slikfarver. Plus den fantastiske chokoladeflod, som faktisk er filmet med flydende chokolade.

Derudover er det Johnny Depps film. Han er forrygende som særlingen Willy Wonka, der inviterer fem tilfældige børn indenfor i sin fabrik via gyldne billetter gemt i Wonka Bars. Depp underspiller nærmest rollen med hysterisk overdrevet mimik, sære pauser - og så de skæve smil og blikke, der antyder, at han i virkeligheden er Den Store Bastian med chokoladeovertræk.

Ba...

21/10-06... 3
Hold kæft hvor kunne det her gøres til en god gyserfilm.
Det er da helt vildt skræmmende den måde Willy Wonka, nærmest på psykopatisk vis, udraderer sine gæster på...
Bare lige en tanke jeg fik.

09/03-06Hysterisk sight-seeing! 6
2005 har været et travlt år for Tim Burton, der foruden den stilsikre, vittige og underholdende gyserkomedie "Corpse Bride" også kreerede det hysteriske eventyr "Charlie & Chokladefabrikken", der er fantastisk flot lavet, men til gengæld af og til enerverende anstrengt og lige lovlig lang og til tider lidet morsom..

Charlie er en fattig dreng, der har heldet med sig og vinder en gylden billet til en rundtur i den mystiske og sagnomspundne slikfabrik, der ledes af den ligeså mystiske Villy Wonka.. Sammen med en flok andre og ganske ucharmerende og usympatiske unger, tages han på en farverig og tempofyldt tur gennem fabrikkens bizarre og uforklarelige indre, hvor virkeligheden er en helt anden end den uden for fabrikkens mure!

Skuespillet er for det første en størrelse, der lever liv...

08/03-06Burton's Kulørte Helvede
Ung dreng (Highmore) fra fattige kår vinder, sammen med en række andre børn, en rundtur på den mystiske chokoladefabrik, der ejes af den endnu mere mystiske Willy Wonka (Depp).

Ud af Roald Dahl’s børnebog, der også blev filmatiseret tilbage i 1971, har den visuelle troldmand og legebarn Burton, skabt en kulørt og til min smag, lidt for kunstig børnefilm, hvis moralske pointer om det gode liv skabt på ædle værdier, serveres på kanten af det eksalterede.

For de mindste kan den måske indimellem være en anelse skræmmende i sit monstrøse billedsprog, mens den for voksne burde fremstå som Burton’s version af en tur igennem skærsilden, set som et farvelade-helvede på godt og ondt.

Man kan indrømmet ikke nægte den, at den også rammer en stemning af ægte magi og poetisk nærvær i flere...

26/01-06FANTATISK !
Anonym
Det her er en fantatisk film fra Tim Burton.
Jeg synes at det er en åndsvag kommentar Chrissernisser kommer med, det er bare min mening, så du synes altså at Willy Wonka er pædofil.
Det er jo bare en eventyrs film, så hvorfor kan du ikke se den film som den er, altså et eventyr.
Nå men jeg synes som sagt at det er en god film, som bestemt kan anbefales, hvis man altså ikke har en pervers tankegang som Chrissernisser.
Tim Burtons instruktion er sublim.
Danny Elfmans musik er tilpas stemningsfuld, lige som den skal være :).
Johnny Depp er fantatisk som Willy Wonka.

Burton+Elfman+Depp=klassiker.


Den får 5 store stjerner.

25/01-06Charlie and the Chocolate Factory, ikke helt så spectakulær eller imponerende som Burton's tidligere værker, men stadig original og absolut seværdig.
De helt unge, der endnu ikke kender til Burton's stil, vil sikkert finde den underlig og mystisk, måske endda lidt magisk til tider, men også underholdende indimellem. Muligvis virker det lidt uforståeligt med det lille drama der hele tiden, af og til ubemærket, udspiller sig på sidelinjen, dette handler om Willy Wonka's barndom, og er da heller ikke videre vellykket, efter min mening. Hvis man leder efter et familie venligt drama vil jeg istedet foreslå at se en film som f.eks. "Finding Neverland", også med J. Depp og F. Highmore, eller "Lemony Snicket's".

En mildt skuffende oplevelse vil jeg kalde det, ved at de hverken formår at være nær så overraskende eller eventyragtig som det er retfærdigt at forvente, når man kender til historien fra det fremragende forlæg. Filmen har dog si...

18/01-06farvet, ujævn og ligegyldig...
Syret flot men også banal film af Tim Burton. Jeg er skuffet og irriteret over alle de kedelige flashbacks, som forsøger at give filmen indhold.
Johnny Depp er god men forklar mig hvorfor Charlie forsvinder i hele det ubrugelige andet akt for at komme tilbage og lære Willy Wonka at livet handler om familie i trejde akt. Turen på fabrikken virker bare som en serie hændelser uden konsekvnenser.

Det er ærligt talt ikke særlig imponerende, og jeg synes versionen fra halvfjerserne var mere magisk og interessant.

Det er ikke gode ting Tim Burton præsterer for tiden...Yawn!Fakta

Medvirkende
Charlie Bucket Freddie Highmore
Willy Wonka Johnny Depp
Mrs. Bucket Helena Bonham Carter
Mr. Salt James Fox
Mike Teavee Jordan Fry
Mr. Teavee Adam Godley
Tolk Sandra Darnell
Saltede nødder-pige Dominique Gerrard
Denver journalist Garrick Hagon
Bedstefar Joe David Kelly
Bag kameraet
Instruktion Tim Burton
Produktion Brad Grey, Richard D. Zanuck
Manuskript John August
Fotografi Philippe Rousselot
Klip Chris Lebenzon
Scenografi Alex McDowell
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Premieredatoer
Biograf 23.09.2005
Dvd 24.01.2006
Øvrige oplysninger
Land England, USA
Produktionsår 2005
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Warner Bros., Village Roadshow Productions, The Zanuck Company, Plan B Films
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...