"Red-Eye er, meget kort sagt, en rigtig god film. Samspillet mellem de to talentfulde Rachel McAdams og Cillian Murphy, er fermt, og man tror på karaktererne. Desværre er ikke hele filmen lige spændende, og finalen er en smule forudsigelig, dog uden at være gennemskuelig..."
|
Elegant lille thriller om en kvinde, der bliver truet til at hjælpe med et politisk mord, mens hun er på vej fra Dallas til Miami i the red eye (som åbenbart er amerikansk slang for dagens sidste rutefly).
Plotter er fint skruet sammen inden for genrens konventioner med ganske få svinkeærinder. Filmen kommer hurtigt i gang, fortæller historien effektivt og udnytter historiens rammer godt. Rachel McAdams er overbevisende som både sød og sej i hovedrollen, og ikke overraskende er Cillian Murphy ond på den fede måde som skurken.
I det hele taget er "Red Eye" en film, der kender sine begrænsninger og fungerer fint uden store armbevægelser. Og respekt til Wes Craven for at holde filmen på 85 minutter, når den nu ikke behøver være længere.
|
Jeg har aldrig gjort mig det store bekendtskab med Wes Craven, og havde egentlig heller ikke intentioner om at gøre mig det. Dog havde hans nye Red Eye en lille feature, der vakte min opmærksomhed, Cillian Murphy havde en hovedrolle. Filmen lød da også interessant, men den 30 årige irer var da den største tiltrækningskraft. Efter hans præstation som "skurk" i Batman Begins beviste han, at han mestre ondskaben perfekt.
Lisa håber på en fredelig flyve-tur til Miami, men det kan hun godt glemme. Hun kommer i snak med den ellers så charmerende Jackson, og det viser sig at de enda skal sidde ved siden af hinanden i flyet. Jackson viser sig dog at være knap så fin i kanterne.
Selvom Cillian Murphy er fantastisk og brandvarm som skræmmende skurk, så redder han ikke Red Eye fra at gå kold...
|
Des flere film jeg har set af Craven igennem tiderne, des mere kan jeg undre mig over mandens status som kvalitativ gyserinstruktør blandt genrens fans. Selvfølgelig var det ham der lavede den oprindelige ”A Nightmare On Elm Street” med ikonet Freddy, og selvfølgelig er det ham der har lavet film som ”The Hills Have Eyes” og ”The Last House On The Left”. Der er bare det ved det, at alle disse film føler jeg i bedste fald kun hæver sig lige over middelmådigheden og ofte mere lever på deres chokerende ubarmhjertighed end deres egentlige filmiske kvaliteter.
Hans seneste film her ”Red Eye”, om en ung kvinde (McAdams) der pludselig trues og afpresset af en morderisk galning (Murphy) ombord på et fly er bestemt heller intet at glæde sig over. Udover at vælte sig i tungnemme klicheer og ba...
|
Jeg havde gennem længere tid glædet mig til at se 'Red-Eye', som jeg udfra traileren dømte til at være ret god. Men må sige, at jeg blev en lille bitte smule skuffet. Ikke at filmen ikke er underholdende - for det er den - den levede bare ikke helt op til mine forventninger. En lille bemærkning: Cillian Murphy gør det faktisk ret godt, som skurken! En film, der er fin til at 'spicé' en grå søndag aften op.
|
Filmmageren Wes Craven har for mit vedkommende altid været en lettere overvurderet herre, hvis anerkendelse og kultstatus indenfor gyserfilmsgenren muligvis ikke har været ufortjent, men så sandelig oppustet og overdreven. Jovist, A Nightmare on Elm Street gav mig da kuldegysninger som letpåvirkelig knøs i sin tid, men celebrerede værker som The Hills Have Eyes og Last House on the Left fandt jeg ikke til at være andet end tanketom og unødvendig provokation. Cravens store comeback i 90’erne med Scream-filmene var ligeledes overprætentiøst og lettere håbløs, og personligt kunne jeg ikke fordrage filmenes selvfede nu-bruger-vi-selvironi-for-at-fremstå-intelligente attitude. Sidste år begik Craven så to fejlslagne film, makværket Cursed og denne, Red Eye, der ikke er ligeså pinefuld som før...
|
Det er ti år siden, at Craven sidst lavede en seværdig film og det er nemlig den første Scream der er tale om. Lige efter den første Scream har Craven budt på store skuffelser og pinligheder, senest med den katastrofale teen-gyser Cursed, som fortjent blev en fiasko. Denne gang har Wes Craven rettet lidt op på skaden, og leveret en godkendt, men dog stadig middelmådig metervare.
|
Havde det ikke lige været for den originale gyser ”A Nightmare On Elm Street” samt den marketingssucces han fik med Scream-filmene, så havde Wes Craven formentlig ikke haft nogen karriere i dag. Talentet har i hvert fald været svært at få øje på i snart lang tid, og i de sidste mange år har han budt sine biografgængere den ene skuffelse efter den anden. Hans seneste projekt ”Red Eye” kan således tilføjes listen.
Om det skyldes den debuterende manuskriptforfatter, Cravens ordinære instruktion eller begge dele, skal være usagt, men i alle tilfælde er de endt med en hamrende triviel thriller lige efter bogen. Plottet er så simpelt, at det nærmere virker som et dårligt påskud for at lave filmen, men hvor det i virkeligheden handler om blot at hale nogle hurtige penge indenbords. Manuskrip...
|
Red Eye er en ganske begavet thriller, som er tydeligt inspireret af 11. september og tiden siden da. Cillian Murphy er filmens højdepunkt som den rolige psykopat, der udnytter Rachel McAdams' til et attentat. Der er utrolig god kemi mellem de to unge skuespillere, og det er filmens største styrke.
Filmens svage punkt er manuskriptets tredje akt, som falder tilbage på en del slasher-gyser clicheer. Wes Craven selv har været med til at etablere disse clicheer i sine gysere, og derfor virker det som et skift i genre selvom det er mere en kompetent instrueret.
I trailerne var der klip fra Foster's kommende Flightplan som (hej gott ;)) så særdeles lovende ud.
|
Anonym Var inde og se Red-Eye i går – og lad det være sagt med det samme – jeg har set tv-film der var mere spændende. Personerne er så unuancerede og historien ligegyldig, at den eneste spændende ved denne såkaldte thriller, er hvornår tvistet kommer – men det kommer ikke. Filmen er helt igennem forudsigelig og kedelig.
Gab...
|