Flightplan

Kyle har mistet sin mand og er stadig i chok, da hun skal flyve over Atlanten fra Berlin til Amerika. Hun har sin 6-årige datter Julia med sig - eller har hun? Ingen tror i hvert fald på hende, da hun halvvejs på turen ikke kan finde sin datter nogen steder på flyet, for så kan hun jo ikke have været ombord. Kyle er snart helt alene i forsøget på at løse gåden og blive genforenet med sin datter. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Thriller
Instruktør Robert Schwentke
Medvirkende Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Marlene Lawston, Kate Beahan
Spilletid 98 min.
Biopremiere 14.10.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Sarsgaard

Man skal et stykke ned på credlisterne til film som 'Dead Man Walking' (1995) og 'Manden med jernmasken' (1997) for at finde Peter Sarsgaards navn. Med sin ubehagelige optræden i 'Boys Don’t Cry' (1999) lykkedes det den unge skuespiller at løfte et par øjenbryn. Sarsgaard har læst på Washington University i St. Louis, Missouri, hvor han ...

Anmeldere

Politiken
"Det eksploderer naivt, og et godt manuskript bliver sendt til mavelanding..."

Berlingske
"Vi er oppe i den klassiske thriller-genre (...) Men i stedet for høj skræk bliver Jodie Foster i 'Fligthplan' til jævn kedsomhed."

Jyllands-Posten
"...ikke et mesterværk, men den holder tilskueren i ånde. Smerten, vreden og ømheden i Jodie Fosters ansigt er uforglemmelig."

Weekendavisen
"...indbegrebet af den gode, fantasyfri thriller for voksne (...) en sikkert skåren film for voksne tilskuere, der vil have deres spænding serveret helt kold."

Information
"...desværre ikke en af Fosters bedste, og selvom hun gør, hvad hun kan og skal, så knækker den nogenlunde halvvejs."

Ekstra Bladet
"Historien er så usandsynlig, at det nærmest er grotesk. Og spændende er det i hvert fald ikke særlig længe."

B.T.
"Filmen er teknik god, men mister kursen undervejs igennem den tåbelige historie..."

Cinemazone
"...i stedet for at udvikle sig til et luftigt psykologisk studie af en sorgtynget kvinde, daler det langsomt til den håndgribelige actionfilms lidt for velkendte banehalvdel."

Brugere

25/04-08Højt at flyve
"Jodie Fosters skuespil er helt og aldeles fantastisk! Alene blikket i hendes ansigt, siger alt om den smerte og paranoia, som filmens hovedperson må gå igennem. Desværre er historien bare til tider ret utroværdig, men alligevel er der noget fandens spændende ved den...

Flightplan er en god film, hvilket kom ret bag på mig, da anmelderne ikke just var vildt begejstrede over den. Men den er vitterlgt god, og den fortjener skam at blive set."

17/06-07Det lukkede rum i luften
Thriller om en kvinde, hvis datter forsvinder om bord på et rutefly - og ingen er sikre på, at hun overhovedet er med på flyet.

Den første times tid går o.k. med solid opbygning og tiltagende panik hos Jodie Foster, efterhånden som hun spæner rundt i flyet og ikke finder noget barn. Men da plottet begynder at blive afsløret, viser det sig at være alt, alt for konstrueret. Og det fører så til et tåbeligt klimaks og en slem afrunding derefter.

Foster gentager stort set sin rolle fra "Panic Room", og det virker lidt, som om hun tager den på rutinen. Når man er en skuespillerinde i verdensklasse, er en rutinepræstation selvfølgelig stadig bedre, end hvad mange andre kan finde ud af ... men den her burde hun bare have holdt sig fra.

Teknisk er "Flightplan" ganske nydeligt skruet samm...

01/05-06middel metervare
Et potientielt rigtig godt manuskript bliver langsomt pillet fra hinanden og ender som noget vi har set før...en temmelig mainstream produktion..

Selvom filmen rent faktisk er spændende de første 2/3 bliver helhedsindtrykket efter filmens slutning lidt lala.

Jodie foster er god som hun for det meste er, men det gør hverken fra eller til.

02/03-06Dårlig
Anonym
hold jer fra den

27/02-06Jeg har set den og????
Anonym
Jeg vil godt indrømme at jeg umiddelbart synes traileren så spændende ud, og når en suveræn skuespiller som Sean Bean er med, så var jeg bare nødt til at se den!

Den var meget godt lavet - drømmer Kyle eller er hvad foregår der? Og man får først løst mysteriet til sidst, så man sidder og tænker, for dælen, hvad er det egentlig der er sket?!
Men jeg må tilstå at jeg ikke er vildt imponeret... Jeg synes Jodie Foster er dygtig og hun ved, hvad hun har med at gøre, men filmen fanger bare ikke... Det er lidt ligesom Den Sjette Sans - når man først har set den og fundet ud af hvad der skete med datteren, så bliver man ikke overrasket igen og der er ikke mange nye ting at opdage...

Det, der efter min mening, var for lidt af, var helt klart Sean Bean... Han var supergod som kaptainen, m...

26/02-06Jeg tog mig til hovedet
Jeg tog mig til hovedet.
Jeg vidste ikke om jeg skulle grine eller græde, den er en kæmpe brøler.

26/02-06KÆMPE SKUFFELSE
Anonym
Jeg glædede mig faktisk til at se den, specielt Peter Sarsgaard er en skuespiller jeg holder utroligt af.
MEN FILMEN HAR INGEN MENING, INGEN HANDLIGT OG INGEN PULS.
KAN KUN FRARÅDES

26/02-06Thriller der er ok til en videoaften
Anonym
Denne thriller er ikke et mesterværk, men spændingen holder på publikum så jeg vil godt kunne anbefale denne her film til en videoaften

24/02-06Hvad slutter filmen med? 3
Har ikke set filmen, og gider heller ikke se den. Jeg vil bare gerne vide hvordan den slutter. Det er sikkert et eller andet med det er politmanden der er den onde, eller også er det bare noget hun har drømt.

23/02-06crap...! 2
Anonym
jeg har som ikke andet at sige end at det er nok den mest kedeligsta film jeg nogensinde har set eller...Fakta

Medvirkende
Kyle Pratt Jodie Foster
Gene Carson Peter Sarsgaard
Julia Pratt Marlene Lawston
Stephanie Kate Beahan
Eric Matthew Bomer
Flykontrollør Ina Barron
Fiona Erika Christensen
Ahmed Assaf Cohen
Passager på række 19 Jesse Burch
Kaptajn Rich Sean Bean
Bag kameraet
Instruktion Robert Schwentke
Produktion Brian Grazer
Manuskript Peter A. Dowling, Billy Ray
Fotografi Florian Ballhaus
Klip Thom Noble
Scenografi Alec Hammond
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 14.10.2005
Dvd 22.02.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 59.571
Selskab Touchstone Pictures, Imagine Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...