Allegro

Den berømte pianist Zetterstrøm forlod Danmark for ti år siden og har fortrængt alt fra sin tid i sit hjemland. Da han vender tilbage for at give koncert, dukker minderne langsomt op igen - minder om en stor og tabt kærlighed. Spørgsmålet er nu, om Zetterstrøm kan rette op på sine fejltrin, vinde kærligheden igen. Og hvilken pris han skal betale for det. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama
Instruktør Christoffer Boe
Medvirkende Ulrich Thomsen, Helena Christensen, Henning Moritzen, Jon Lange
Spilletid 88 min.
Biopremiere 30.09.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ulrich Thomsen

Ulrich Thomsen er født på Fyn og var dansk films mest fremadstormende mumler i slutningen af 1990'erne. Han fik sit afgørende gennembrud med Vinterbergs dogmehit 'Festen' (1998), men havde allerede gjort opmærksom på sig selv i samme instruktørs tv-drama 'Slaget på tasken' (1993) og debutspillefilm 'De største helte' (1996). Thomsen havde en ...

Anmeldere

Politiken
"...med to fremragende skuespillere i hovedrollerne, Ulrich Thomsen som Zetterstrøm og Henning Moritzen som Tom, bliver rejsen hele tiden både stærkt fascinerende og mangetydig... Det var alt det gode, som er at sige om filmen."

Berlingske
"...er helt sikkert forunderlig og muligvis også for underlig, men man kan alligevel sagtens se, hvad denne sære og krævende film inderst inde interesserer sig for. Kald det kærlighed."

Jyllands-Posten
"Der er meget at glædes over, men lidt at varme sig ved..."

Weekendavisen
"Han [Boe] er p.t. en original billeddigter, der savner et mere udfordrende stof."

Information
"...ligesom Reconstruction er det en begavet film, der på samme tid gerne vil udfordre og berige sit publikum. Men Allegro mangler den følelsesmæssige forankring, som genskaber illusionen og gjorde Boes første film til så besættende en oplevelse."

Ekstra Bladet
"...virker som helhed betragtet underlig stiv og uvedkommende."

B.T.
"...temmelig mystifistisk - men på en sprælsk og medrivende måde."

Cinemazone
"...en original og æstetisk fuldt tilfredsstillende afdækning af kærligheden mellem to mennesker og ikke mindst det livsnødvendige i at være et helt menneske."

Brugere

17/08-13Tak for sidst.
Som en klog pige skrev, er rollerne i Allegro byttet om i forhold til Festen. Nu er det Henning Moritzen, der husker Ulrich Thomsen på fortidens fortrædeligheder.

22/08-08- Allegro out of love - 8
Robert Wilson lavede fået et par år siden en kortfilm til Vanity Fair's kunst-relaterede december-udgivelse. Den varede godt fire minutter og viste Brad Pitt iført shorts, badet i blåligt lys og silende regn, mens Christopher Knowels læste op af lyrikkerne til en rap-sang. Mere simplistisk kunne det næppe gøres. Mere stillistisk kunne det næppe gøres. Tiltrods for det, formåede filmen alligevel at skildre store temaer, enddog med et skizofrent visuelt forhold til sin rå fortællenerve og et forstyrrende udtryk, der satte sine spor i sindet. Kærlighed, had, jalousi, afmagt, desperation og selverkendelse blev berørt; sidstnævnte iform af en sprøjtende vandpistol. Det mest brilliante var dog dens simplificerede udtryksform og evne til at sætte følelserne på skue, i deres mest enkle og banale...

23/06-07Unik film af Boe 4
Christoffer Boes "Allegro" vil muligvis blive husket som 'Helena Christensen går til filmen' - men bortset fra det er det en virkelig god film.

Det gode ved "Allegro" starter med et fedt manuskript af Boe og Mikael Wulff (der tidligere havde lavet DR 2's "Kissmeyer Basic" sammen). Ulrich Thomsen spiller en succesfuld klassisk pianist, der vender hjem til Danmark, officielt for at give koncert, men i virkeligheden fordi han får at vide, at hans fortid er blevet stjålet og placeret i et mystisk sted kaldet Zonen, der ligger midt i København. Og den forsvundne fortid har noget at gøre med en ekskæreste.

"Allegro" skiller sig klart ud fra mængden ved sit sære plot, men også de filmiske virkemidler er specielle. Thomsens forhistorie bliver fortalt via små stykker animation, fortællerste...

02/05-06- Eksemplariske Boe -
At Christopher Boe skulle gøre kunsten efter og lave endnu en fremragende film oven på den fænomenale debut ”Reconstruction”, havde ingen nok turde håbe på. Men med ”Allegro” gør han det igen og slår fast, at han er Danmarks absolut mest spændende instruktør pt.

Ligesom i ”Reconstruction” er temaet nok engang fortabt kærlighed i en fortælling, hvor de fysiske rammer sprænges til fordel for det metaforisk dragende i den visuelle ende. Det er ikke alene underskøn æstetik, vi her får serveret, det er tillige ualmindelig stemningsfuldt og betagende lavet, hvor filmen føles som én lang drømmesekvens, eller mareridt- om man vil.

Boe viser sig igen som en fortælleteknisk ekvilibrist, og hans uortodokse filmsprog vidner ikke alene om originalitet men også om international klasse. Han har b...

18/03-06Elendig!
Anonym
Denne film er en af de mest forkrampede forsøg på at lave noget såkaldt "kunstnerisk", selv om der ikke er noget på hjerte. Kedelig og oversymbolsk.

08/11-05øhhh..
Anonym
Den er jo kedelig...

04/11-05Genialt 3
Anonym
Denne film siger at man kun kan udfolde sin kunst ved at bearbejde sin fortid. At man kun kan finde sin indre musik hvis man er et menneske uden undertrykte traumaer... Genialt !!! -sådan har jeg det også som udøvende træk-bassunist.

02/11-05et forsøg
Anonym
et glimrende forsøg for at fastlægge en eksistensielle tilstedeværende bevidsstighed som ønsker at komme med et forslag blandt en skov af spørgsmål.
Tak for det.

Og jeg kan konstruere en rigtig sætning så den kan forstås !

31/10-0537% - ingen lavere ? 4
Anonym
Want to buy some illusions,
Slightly used, second hand?

They were lovely illusions,
Reaching high, built on sand.
They had a touch of paradise,
A spell you can‘t explain:
For in this crazy paradise,
You are in love with pain.

Want to buy some illusions,
Slightly used, just like new?
Such romantic illusions –
And they‘re all about you.
I sell them all for a penny,
They make pretty souvenirs.
Take my lovely illusions –
Some for laughs, some for tears.

10/10-05Meget aktuel i fine rammer 1
Anonym
Havde læst en del dårlige og blandede anmeldelser af filmen her på sitet, men besluttede mig for at se filmen alligevel.

Blev positivt overrasket - men måske også fordi jeg er "til den slags film", som skaber en masse stemninger, man kan bygge videre på i sit eget sind og tolke som man vil.

Jeg syntes både opsætningen af filmen var flot og specielt Ulrick Thomsen spillede eminent. Emnet var meget aktuelt og illustreret på en meget sød og lidt humoristisk måde i filmen.Fakta

Medvirkende
Zetterstrøm Ulrich Thomsen
Andrea Helena Christensen
Tom Henning Moritzen
Morten Jon Lange
Bag kameraet
Instruktion Christoffer Boe
Produktion Tine Grew Pfeiffer
Manuskript Christoffer Boe, Mikael Wulff
Fotografi Manuel Alberto Claro
Klip Peter Brandt
Scenografi Nikolaj Danielsen
Musik Thomas Knak
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 30.09.2005
Dvd 14.03.2006
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2005
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 13.825
Selskab AlphaVille Pictures Copenhagen
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...