Christoffer Boe

Danske Christoffer Boe fik en flyvende begyndelse på sin karriere som filminstruktør med debutantprisen Det Gyldne Kamera for spillefilmen 'Reconstruction' ved Cannes-festivalen 2003.

Kærlighedsdramaet 'Reconstruction' er skrevet af Boe selv i samarbejde med manuskriptguruen Mogens Rukov. I hovedrollerne ses Nikolaj Lie Kaas og Maria Bonnevie som et ungt par, der mødes tilfældigt i København og i løbet af et døgn oplever en stormfuld forelskelse. Ud over Det Gyldne Kamera modtog filmen i Cannes 2003 også hovedprisen i ungdomsprogrammet Critics' Week.

Under sin uddannelse på Den Danske Filmskole lavede Boe kortfilmene 'Virginity' og 'Anxiety', der begge havde Nikolaj Lie Kaas og Maria Bonnevie på rollelisten. Sidstnævnte var samtidig hans afgangsfilm. Produktionerne blev til i samarbejde med fotograf Manuel Alberto Claro, tonemester Morten Green og producer Tine Grew Pfeiffer. Holdet fortsatte samarbejdet på 'Reconstruction'.

Sammen med komikeren Mikael Wulf har Boe skrevet og instrueret seks afsnit af den sorte komedie-serie 'Kissmeyer Basic' (2001)

Christoffer Boe har studeret film- og medievidenskab ved Københavns universitet og er uddannet ved Den Danske Filmskole med afgang i 2001.
< 1 >