Legenden om Zorro (The Legend of Zorro)

Egentlig har den maskerede mesterfægter trukket sig tilbage for at leve livet i familiens skød som den agtværdige godsejer de la Vega. Men da onde tider og lede håndlangere kommer til området, bliver det igen tid for Zorro at finde kårde og kappe frem for at forsvare familie, ære og almindelig retfærdighed. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Adventure
Instruktør Martin Campbell
Medvirkende Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones, Giovanna Zacarías, Raúl Méndez
Spilletid 131 min.
Biopremiere 28.10.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Antonio Banderas

Den spanske hjerteknuser José Antonio Dominguez Banderas ville oprindelig have været fodboldspiller, men heldigvis brækkede han foden som 14-årig. Han havde som ung en fornem karriere inden for spansk tv og film med roller i en række Almodovar-film. Nogle husker ham måske fra dokumentarfilmen 'In Bed with Madonna', hvor sangerinden bliver tem...

Anmeldere

Politiken
"Hvor den første Zorro-film havde en underholdende karakter af drillende myte...har 2'eren valgt at lave noget, der i perioder mest af alt ligner en komisk sitcom i cinemascope."

Berlingske
"...hen mod slutningen bliver man måske en anelse træt af den ivrige fægtning og ridning og skydning og slåning og løbning. På den anden side får man rigelig valuta for pengene, for »Legenden om Zorro« er farverig, fornøjelig og fuld af formidabel energi."

Jyllands-Posten
"...har alle ingredienserne til et klassisk filmeventyr, men magien er længe om at indfinde sig."

Weekendavisen
"En munter grundtone tilstræbes, men Campbell arbejder lige så hårdt på at fremstille seriøs, håndgribelig action, som hverken er skæg eller særlig uskyldig, men til gengæld fungerer maskinelt og perfekt i de bedste sekvenser."

Information
"...har sine underholdende passager. Særlig samspillet mellem Banderas og Zita-Jones swinger af humor og flirt."

Ekstra Bladet
"Penge har der været nok af, så eksplosionerne og stuntscenerne er i orden. Det er kun alt det andet, der halter..."

B.T.
"Det går for hurtigt for længe, og filmen kunne have vundet ved at være en halv time kortere."

Cinemazone
"...for alle os andre der kan nyde et charmerende brag af en underholdningsfilm, er der nok at komme efter."

Brugere

16/06-07Familien Zorro på nye eventyr
Jeg synes, det er langt ude, at der findes en film, hvor Catherine Zeta-Jones er den bedste skuespiller.

Zorro 2 er et sørgeligt forsøg på at score flere penge på den første film med Banderas. Nu som familieactionfilm med Far Zorro, Mor Zorro og Dreng Zorro på nye eventyr i et usammenhængende, tåbeligt plot om et hemmeligt europæisk selskab, der i 1850 vil bremse USA's voksende magt. Siden hvornår er Zorro blevet en nationalromantisk amerikansk helt?

Derudover er den alt for lang, uspændende, dårligt klippet og fyldt med dårligt skuespil. Især skurkene er imponerende klichéfyldte. Og filmen skøjter rundt mellem swashbuckler, romantisk komedie, genreparodi og agentfilm uden nogensinde at lande et sted.

På plussiden er der enkelte sjove indslag og flere actionscener, der fungerer ...

09/06-07Jalousiens Sorte Maske
Efter den store succes til den dybt underholdende og yderst vellykkede “The Mask Of Zorro” fra 1998 måtte der naturligvis komme en efterfølger (selv om det tog sin tid). Den kan desværre ikke siges at være helt så underholdende og vellykkede, faktisk er den tæt på at være det direkte modsatte, da den i store perioder ærligt er både langtrukken og direkte trættende.

Den starter ellers fint og slutningen er også brillant underholdende i den næsten rette ånd, hvad der redder en del. Desværre hæmmes historien af et urimeligt langt og næsten utilgiveligt pjattet midterstykke. En eventyrfilm som Zorro må skam gerne være morsom, men med måde. Den her kammer helt over i den rendyrkede komedie, med fulde heste (en hyldest til ”Cat Ballou”, hvad den så skal her) og situationskomik, mens den ke...

23/06-06laverestående fortsættelse
Usignifikant og ikke videre helstøbt (men kommerciel obligatorisk) efterfølger til Martin Campbells yderst succesrige og vellykkede modernisering af Zorro-myten, Mask of Zorro (en forfriskende og effektiv omgang drengerøvsunderholdning), der i 1998 indtjeningsmæssigt blev så stort et hit, at en fortsættelse velsagtens var uundgåelig. Både instruktørerne Steven Spielberg (der i stedet agerer medproducent) og Robert Rodriguez (ikke det mest oplagte valg) var inde over projektet, der ultimativt dog faldt i hænderne på Campbell, der, som førnævnt, også iscenesatte originalen. I mellemtiden har Campbell begået et par yderst svage og ubegavede film, katastrofemakværket Vertical Limit og den velmenende, men kluntede Beyond Borders, men med Legend of Zorro finder han nogle af fordums mere kompet...

16/05-06The Legend of Zorro, til tider rigtig god underholdning.
En veloplagt Antonio Banderas og Catherine Zeta Jones ses igen i de ledende roller, som henholdsvis don Alejandro de la Vega, bedre kendt som Zorro - den maskerede hævner - og Elena de la Vega, hans udkårne.

Ti år er i filmen gået siden sidst vi stiftede bekendtskab med den herlige historie i "The Mask of Zorro", og de har i mellemtiden fået et barn, den nu purunge (9-10 år gamle) og meget energiske Joaquin de la Vega, han spilles imponerende og sprudlende indfølt af det lille mexicanske talent, Adrian Alonso.

Historien handler om at statens forholdsvist purfattige folk skal stemme om optagelse som den 31 stat i den amerikanske union, men der er selvfølgelig visse andre folk der vil spolere dette tiltag, bl.a. skurken, den franske don Armand.

En eventyrlysten filmoplevelse, ...

04/12-05Hmm ..
Jeg synes det er en god film. Nu har jeg altid været mest facineret at engelske skuespiller, selvom min ynglings skuespiller er ( den amerikanske John Malkovich ) .. Men i Zorro er jeg mest til 'Armand', jeg synes virkelig han gør det godt, et stort hurra til den engelske Rufus Sewell.!

04/12-05NEJ NEJ NEJ
Anonym
Man må jo ikke lægge op til en god film, og så lave sådan en skuffelse.. Den var plat, stuntscenerne var elendige og de specialeffekts der en gang var brugt var ELENDIGE.. Elendige som resten af filmen.

Ærgeligt må jeg indrømme, for jeg havde forventet noget stort..

09/11-05Zorro 2
Jeg synes det er en fed film, den har et godt indhold .. Men når jeg tænkte Zorro 2 ? Ej den gider jeg ikke bruge penge på, men jeg gik ind og så den alligevel med en veninde .. Rufus er bare lækker!

06/11-05Endelig kom 2'eren...
Så kom den længe ventede 2'er endelig...er den så blevet go? Mit svar må være JA.

Bandaras og Zeta-Jones slipper utroligt godt afsted med denne 2'er og efter min mening er det fordi at de har formået at smide mere humor i filmen. Hvad siger du f.eks. til en fuld Bandaras, en hest der ikke altid adlyder sin herre, samt Zorro's søn som viser sig at være en ægte lille "bandit"!

Trænger du til at opleve en anderledes action film med heste, lasso'er, seniorittas og en ægte helt i hopla...Så kan jeg kun anbefale denne film...og helst i biffen!

06/11-05The Legend of Zorro
Anonym
Jeg var vildt imponeret over den gode historie, kærligheden, de action fyldte scener og ikke mindst humoren fra 1'eren. Alt dette er også at finde i 2'eren. 2'eren fortsætter hvor 1'eren slap. Perfekt!

2 Fantastiske film, som alle og enhver burde se. Når den udkommer på DVD er den også at finde hos mig. :)

03/11-05Zorrrrrroooo
Jeg var godt nok lidt bekymret for det er jo ikke så tit at sequels er ligeså vellykkede som den første.

Men jeg må sige at jeg var positivt overrasket.

Antonio Banderas er stadig genial som Zorro og Catherine som den henrivende men Kick A** kone. Hun er bare for sej.

Fyldt med action, humor og kærlighed.

Der er noget dejligt til øjnene, både for drenge og piger.

Den skal sesFakta

Medvirkende
Zorro Antonio Banderas
Elena de La Vega Catherine Zeta-Jones
Blanca Cortez Giovanna Zacarías
Ferroq Raúl Méndez
Armand Rufus Sewell
Joaquin Adrian Alonso
Don Pedro Pedro Armendáriz Jr.
Marie Mar Carrera
McGivens Nick Chinlund
Harrigan Michael Emerson
Wilhelm Michel Bos
Bag kameraet
Instruktion Martin Campbell
Produktion Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Lloyd Phillips
Manuskript Alex Kurtzman, Roberto Orci
Fotografi Phil Meheux
Klip Stuart Baird
Scenografi Cecilia Montiel
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Adventure
Undergenre Kappe og kårde-film
Nøgleord Legende
Premieredatoer
Biograf 28.10.2005
Dvd 09.05.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 131 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 67.756
Selskab Columbia Pictures, Spyglass Entertainment, Amblin Entertainment
Biodistributør Nordisk Film

Se også...