Dark Water

Dahlia er lige blevet skilt, og nu er det på tide at starte forfra. Dahlia får et nyt job, og hun rykker ind i en ny lejlighed sammen med datteren Ceci. Men lejligheden er ikke helt almindelig. Mystiske lyde blander sig med mystiske vandkaskader, der drypper kontant fra alle revner og sprækker. Og det bliver ved. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Thriller
Instruktør Walter Salles
Medvirkende Jennifer Connelly, John C. Reilly, Tim Roth, Dougray Scott
Spilletid 105 min.
Biopremiere 26.08.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tim Roth

Engelske Tim Roth er nærmest en slags lillebror-udgave af Gary Oldman og fik for alvor gang i karrieren, da han i begyndelsen af halvfemserne tog til USA, hvor han fik rollen som Hr. Appelsin i Tarantinos 'Håndlangerne' (1992). Andre sjove navne fra Roths cv er Gyldenstjerne i 'Rosenkrans og Gyldenstjerne er døde' (1990), Græskar i 'Pulp Fiction'...

Anmeldere

Berlingske
"...undgår fortærskede chokeffekter og har i stedet ret diskret skabt et stemningsfuldt spøgelses-kammerspil..."

Jyllands-Posten
"For så vidt ved fotograf og instruktør, hvad de vil, og de kan det. I mine øjne bare ikke helt nok. For det er en historie, der griber fat i én uden at holde én fast."

Weekendavisen
"Det er ikke så meget snigende uhygge, snarere sivende mørk atmosfære, et regnlys der formelig emmer af smerte, men alligevel munder ud i forsoning."

Information
"Inkarnerede gyserfans har råd til at gå glip af Dark Water, mens filmgængere på udkig efter underholdning i den øvre mellemklasse trygt kan trække i regntøjet."

Ekstra Bladet
"Det er faktisk en virkelig ubehagelig film. På den gode måde."

B.T.
"...en af årets absolut bedste og mest stemningsmættede gysere."

Cinemazone
"Der er for meget opbygning, for lidt spænding og så at sige ingen gys."

Brugere

23/10 05:34Bedre drama end gyserfilm
Jeg synes egentligt at der er tale om en god film. Det er bare ikke så meget gyserfilm over den. Der er mere tale om et drama om en kvinde, som sammen med sin datter forsøger at få sit liv på fode efter hård skilsmisse.

Jeg læste mr. Slat påstå, at der ikke er fremdrift i historien. Dét ved jeg nu ikke, om jeg er enig i. Men jeg forstår godt, hvad han mener med, at filmen ikke er særligt skræmmende. Det er som om, at filmen ikke rigtigt forsøger at skræmme os, som den typiske gyserfilm forsøger ved at have en form for ondsindet væsen som åbenlyst truer karaktererne i en scene. Først i filmens klimaks sker det. Her skal filmen have ros for, at jeg sad på kanten af sædet. For jeg syntes ikke, at det var givet, hvad der ville ske. Jeg vil ikke spoile slutningen, men det var en ret bitter...

24/06-07Stemningsfuld remake
Jeg har ikke set den japanske original, men den amerikaniserede version af "Dark Water" blev til en fin lille spøgelsesthriller.

Først og fremmest var jeg imponeret af skuespillerne. Jennifer Connelly er rigtig god som den sensitive, skilsmisseramte unge mor. Og 7-årige Ariel Gade er fantastisk som hendes datter; en lille, klog pige, der som den første sanser, at der foregår noget suspekt i den boligblok, de flytter ind i. Stedet tiltrækker også John C. Reilly, Tim Roth og Pete Postlethwaite i fine biroller.

Og så er der masser af stemning. Instruktør Walter Salles bruger den triste betonslum flot. Dette er en film, hvor en hel samling almindelige hårde hvidevarer bliver meget skumle. Men det der sorte vand er fandeme også creepy.

Jeg synes, det er lidt sjovt, at det lige præcis...

02/05-06Skuffende
Dark Water er en film, hvor der stort set ingen fremdrift er i handlingen hele vejen igennem, og hvor de småting, som sker til sidst i filmen ligeså godt kunne ligge i starten af gyserfilm, for derefter at opbygge derfra.

Originalen var heller ingen handlingsmættet film, men den formåede alligevel at skræmme en del mere end dette US-remake, hvor stort set alle gys er pillet ud. Tilbage står man med en flot produceret film med ok skuespillerpræstationer, og som faktisk formår at opbygge en god snigende uhyggelig stemning, men det er bare slet ikke nok.

Den fungerer muligvis som en film om en kvinde i mentalt forfald (der er bare så mange, der er så meget bedre til det), men slet ikke som gyser. Ikke en eneste gang var den regulær uhyggelig.

Så spar tiden og mønterne og hold je...

28/01-06©Hollywood gør det igen© 2
Igen har de formået at tage en allerede vellykket japansk gyser og lavet et overflødigt remake, eftersom den er originalen underlegen på alle punkter.

Det meste af suspensen er fjernet og man kommer ikke særlig godt omkring den samfundskritiske del af historien.

I det hele taget er fire-fem af de mest uhyggelige scener i originalen blevet sløjfet og det er en noget tam affære man sidder tilbage med.

Derudover er der også kogt lidt mere sød-suppe på Hollywood versionen i form af datteren og i sidste ende står man således med en hovedret bestående af gode skuespillere i en film som er professionelt skruet sammen, men total unødvendig.

Hold jer langt væk - se originalen før din nabo.

28/01-06genial
det er en genial thriller, men den skrmmer mig ikke rigtigt

24/01-06Jamen det regnede sådan!!!
hmm udemærket thriller må det være for Hov hvor fandme blev li gyset af!!!

ellers fed steming filmen skaber og springer da også alle gyser klicherne over!! eller ret og sagt går jo bar uden om!! er jo delt nemmere at lave en god gyser vis man undgår alle de steder hvor det kan gå galt!!!

20/12-05Ingen spænding eller gys
Havde glædet mig til denne film med altid dejlige Jennifer Connelly. Desværre bliver man slemt skuffet idet filmen hverken er spændende eller specielt uhyggelig på nogen måde. Nogle korte tilbageblik i starten af filmen lover lidt, men lange passager hvor der praktisk talt intet sker gør at man halvgaber igennem filmen. Trods gode biroller havner jeg på to stjerner.

16/11-05absolutte dårligste film jeg har set
Anonym
Der er næsten ingen gys i de første 50 min.. og når der endelig kommer lidt gys er det kun et meget lille et...
jeg vil over hovedet ikke anbefale nogen til at se denne film... det er spild af tid og penge..

29/10-05Trist omgang
Anonym
En våd og mørk omgang trist film, med kortvarig spænding og uhygge.

2** er hvad det kan blive til

19/09-05Det værste omgang lort..
Anonym
Jeg var inde og se den i biografen.. Og jeg var sgu ved at falde i søvn. Der sker absolut intet, man sidder hele tiden og venter på der sker noget.. Det er en nær-spændings oplevelse.Fakta

Medvirkende
Dahlia Jennifer Connelly
Mr. Murray John C. Reilly
Jeff Platzer Tim Roth
Kyle Dougray Scott
Veeck Pete Postlethwaite
Ceci Ariel Gade
Natasha Perla Haney-Jardine
Lærer Camryn Manheim
Dahlias lærer Debra Monk
Dahias mor Elina Löwensohn
Bag kameraet
Instruktion Walter Salles
Produktion Doug Davison, Roy Lee, Bill Mechanic
Manuskript Rafael Yglesias
Forlæg Kôji Suzuki
Fotografi Affonso Beato
Klip Daniel Rezende
Scenografi Thérèse DePrez
Musik Angelo Badalamenti
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 26.08.2005
Dvd 11.01.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 2.977
Selskab Touchstone Pictures, Vertigo Entertainment, Post No Bills Films, Pandemonium Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...