The Dukes of Hazzard

Fætrene Bo og Luke er to drønnerter, der holder af at cruise rundt i Hazzard kommune i deres gamle Dodge. Sammen med deres labre kusine og alkoholiske onkel gør de livet surt for den lokale sherif Coltrane og den korrupte politiker Boss Hog, der forsøger at lægge sin klamme hånd på familien Dukes gård. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Action, Komedie
Instruktør Jay Chandrasekhar
Medvirkende Johnny Knoxville, Seann William Scott, Alice Greczyn, Burt Reynolds
Spilletid 106 min.
Biopremiere 07.10.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Johnny Knoxville

Da MTV i 2000 havde premiere på serien Jackass blev værten Johnny Knoxville og hans kumpaner med et berømte for deres halsbrækkende stunts og grovkornede narrestreger. To år senere fandt fænomenet frem til biograferne i form af filmen 'Jackass: The Movie' (2002), der blev en stor kommerciel succes i hjemlandet USA. Knoxville filmdebuterede i i...

Anmeldere

Politiken
"Under hele Dixie-romantikken syder og bobler dén form for bøvet selvfedme, som i tidens løb har skabt rekrutter til alskens korstog, fra Ku Klux Klans til Bushs."

Berlingske
"...er lavet for drengerøve af den allermest drengede og allermest røvede slags."

Jyllands-Posten
"Det er gammeldags hø-hø-humor og husarlir skåret efter middelmådighedens målestok - uden en eneste original idé og i sidste ende meget lidt vovet."

Ekstra Bladet
"Den lammende dumme komedie er et elendigt opkog af en 25 år gammel tv-serie..."

B.T.
"...vil...med garanti sende dig hjem med en rigtig rar og ubekymret fornemmelse i maven."

Cinemazone
"Stuntarbejdet med bilen er egentlig ganske forsvarligt udført, men der er for lidt af det lækre og selv fans af originalen vil nok trættes en smule over de overgearede løjer i denne udgave."

Brugere

19/06-07Dum og dummere
Johnny Knoxville er den ene Duke. Og filmen er fuldstændig, som man forestiller sig, at en film med Knoxville ville være. Den foregår i et drengerøvsunivers, hvor mænd elsker biler og fejrer venskaber ved at slå hinanden, mens kvinderne styrer dem ved at vise kavalergang.

"The Dukes of Hazzard" er baseret på en tv-serie af samme navn fra slutningen af 70'erne. Stilmæssigt lægger den sig da også op af de film fra samme periode, der gik ud på at smadre en masse biler og gøre grin med politiet. "Smokey and the Bandit" og en række andre film med Burt Reynolds.

Det fladpandede plot i denne her handler om hjemmebrænder-familien Duke, der er i konstant krig med den lokale spradebasse af en politichef - der som en fin detalje spilles af netop Burt Reynolds.

Men det bedste skuespil i fil...

15/10-06Ufatteligt elendig
Er helt enig med Das Gott. Jeg sad og så filmen på DVD på vej hjem fra Berlin i bus. Okay, tænkte jeg, en B-film vil være okay, bare et eller andet. Men bare da jeg havde set de første 5 minutter af denne film var det allerede ildevarslende. Hele filmen fungere elendigt. (Hvorfor kan man ikke give 0 stjerner?) Der er ingen rigtig spænding i filmen, og den det er som om, at den er tænkt som, at klichéerne er filmens bærende fundament. Kun to gange kunne jeg le en lille bitte smule, men ellers var humoren så skrækkelig dårlig. Jeg kan ikke forstå, at Warner Brothers vil sætte penge i sådan noget skidt. Der må være penge i det...?
Hvis du en dag vil spilde din tid, så bør du se denne film, tror, at det er noget af det bedste tidsspilde.

15/05-06fede bilscener konstituerer ikke en god film 4
Prekær genindspilning af drengerøvskomedien Ud At Køre Med De Skøre, der med instruktøren Jay Chandrasekhar (der med denne film er brudt væk fra Broken Lizard teamet, der tidligere har lavet de infantile Super Troopers og Club Dread) bag roret, appellerer til laveste fællesnævner, som den ungdomsfikserede målgruppe ikke engang kan finde charmerende. Historien er blevet ændret betydeligt, men helt ærligt, det er man egentlig ret ligeglad med, da hele filmen er så gennemført ligegyldig og uophidsende. Chandrasekhar retter denne gang fokus på et excentrisk persongalleri placeret i den loyale provins, anført af Seann William Scott og Jackass-medlemmet Johnny Knoxville, hvor sidstnævnte tilsyneladende stadig ikke er kommet væk fra Mtv-søgelyset (Knoxvilles forsøg med en respektabel skuespille...

13/02-06Dum, dummere og The Dukes of Hazzard
The Dukes Of Hazzard er simpelthen noget af det dummeste Hollywood har lavet, og det er dybt chokerende. Her har vi en film, hvor absolut intet fungerer, hverken indholdet, action’en, humor og sådan cirka alt andet. Det hele er katastrofalt instrueret uden en eneste dråbe af originalitet, eller bare en smule omtanke. Filmen blev faktisk en pæn publikumssucces, og Hollywood kan åbenbart det der med at lave lortefilm, og så tjene penge på det, og det må siges at være en slags bedrift.

Det eneste lyspunkt man kan finde i filmen er den frække Jessica Simpson, og selvom hun ikke har skyggen af skuespil kvaliteter, ja så kunne jeg alligevel godt tænke mig at byde hende på en kop kaffe :-)

11/10-05gigantisk mesterværk
Anonym
Kæmpefed.....En film som er så god og vild sjov. Fantastisk det er muligt. Jeg elsker denne film. Har set den 44 gange allerede. Først i 4 gange Usa og nu 40 gange i Danmark. Skal se den om lidt igen. Har allerede bestilt den på dvd. Totalis fedeste grineflipperen film.Hej-hej. Skal i bio igen.

10/10-05SMERTE
Anonym
Denne film burde hedde " Vilde tøser og gæver gutter i vilde biler" Du gode gud hvilken smertefuld oplevelse. Fyld en film med dårlige skuespillere, lav et intetsigende manuskript, så har du Dukes. LAD VÆRE. Elsker du at blive talt ned til, og synes du at Finn og Jacob er sjovt, så god fornøjelse....

08/10-05FED FILM !
Anonym
Utrolig veldrejet spin off på tv-serien. 70er tonen er ramt så præcist at det er guf for øjne og ører. Historien er langtfra på plads, men hvad gør det når Burt Reynolds atter er tilbage hvor han hører hjemme. Store Bryster, biler og cowboyhatte udgør denne films farverige univers. Og det er faktisk ganske underholdende et langt stykke af vejen. Wrooom..Wrooom..GO !

03/10-05Hmm.
Nu har jeg ikke set filmen endnu, da den ikke er kommet i biografferne, men jeg tror ikke den er så god igen..

:S

Fakta

Medvirkende
Luke Duke Johnny Knoxville
Bo Duke Seann William Scott
Laurie Pullman Alice Greczyn
Boss Hogg Burt Reynolds
Jimmy Steve Lemme
Rosco P. Coltrane M.C. Gainey
Enos Strate Michael Weston
Dil Driscoll Michael Roof
Daisy Duke Jessica Simpson
Mand ikke fra byen Mitch Braswell
Lokal Rusty Tennant
Lokal Dolan Wilson
Jesse Willie Nelson
Pauline Lynda Carter
Bag kameraet
Instruktion Jay Chandrasekhar
Produktion Bill Gerber
Manuskript John O'Brien, Jonathan L. Davis, Gy Waldron
Fotografi Lawrence Sher
Klip Jay Chandrasekhar, Lee Haxall, Myron I. Kerstein
Scenografi Jon Gary Steele
Musik Nathan Barr
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Premieredatoer
Biograf 07.10.2005
Dvd 07.02.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 17.303
Selskab Warner Bros., Village Roadshow Productions, Gerber Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...