Imagine: John Lennon

Sangeren og ikonet John Lennon portrætteres gennem en lang række arkivoptagelser. Vi følger John Lennons liv i årene efter The Beatles gik i opløsning. Filmen rummer en række private optagelser med Johns liv med Yoko Ono, scener fra pladeindspilninger og Lennons politiske engagement i kampen mod krig. © Scope

Produktionsår 1988
Genre Dokumentar
Instruktør Andrew Solt
Medvirkende John Lennon, Yoko Ono, Paul McCartney, George Harrison
Spilletid 100 min.
Biopremiere 09.12.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"Der bliver ikke boret meget i Lennons dansende dæmoner og den pris, hans pårørende måtte betale, men kan man nøjes med mindre end et fyldestgørende portræt, er »Imagine: John Lennon« et godt gensyn med en legendarisk stemme."

Weekendavisen
"...filmen giver en god, skønt meget respektfuld fremstilling af livsbanen."

Information
"Det er virkelig meget, meget trist. Men en god film. Se den dog."

B.T.
"Samlingen af Lennon-citater er værdifuld og billedsidens scrapbogspræg er interessant. Lægger man dertil musikken er filmen uomgængelig."

Cinemazone
"Det er i høj grad i kraft af musikken, at denne traditionelle og sobre dokumentarfilm løfter sig og bliver medrivende."

Brugere

19/12-05fantastisk rørende...
Anonym
Selve filmen er i sig selv ikke et mesterværk, men Lennons person og musik sikrer filmen klassiker status indenfor denne genre. En så stor kunstner vil vi nok aldrig få at se igen, og når man ser filmen indser man hurtigt at Bonos forsøg som verdens frelser er mislykket og at en mand som ham ikke når Lennon til tåspidserne. Lennon må ikke glemmes og det kan denne film hjælpe en del med.
I DONT BELIEVE IN ELVIS, I DONT BELIEVE IN ZIMMERMAN, I DONT BELIEVE IN BEATLES, I JUST BELIEVE IN ME......

04/12-05PEACE !!!! 1
Anonym
Havde Lennon dog bare undgået CIA´s kugler, så ville han have været den største fredsmægler i vor tid. GIVE PEACE A CHANCE DEAR WORLD LEADERS !

12/11-05Nothing To Kill Or Die For
Dokumentarfilm om det tidligere “Beatles” medlem John Lennon, speaket af Lennon selv og hovedsageligt bygget på ægteviven Yoko Ono’s private optagelser.

Et interessant portræt af en kontroversiel og spændende kunstner, af den slags verden ikke ser mere. Desværre virker portrættet også meget overfladisk. Vi kommer aldrig rigtigt bag om mennesket Lennon og sidder blot tilbage med et billede af den offentlige person, men ikke den private.

Musikken kan ingen pille ved, den er fantastisk og filmen her er fyldt med den.

12/11-05Den bedste
John Lennon og Paul McCartney ja selve The Beatles var og er stadigvæk i dag de bedste kunstnere (sammen med Robert De Niro og Al Pacino). Lennon fortjener lidt ekstra opmærksomhed p.g.a sin så tragiske død.
Imagine if I could meet him?

Fakta

Medvirkende
Sig selv John Lennon
Sig selv Yoko Ono
Sig selv Paul McCartney
Sig selv George Harrison
Sig selv Ringo Starr
Sig selv David Bowie
Sig selv Phil Spector
Sig selv Cynthia Lennon
Sig selv Julian Lennon
Sig selv Sean Lennon
Bag kameraet
Instruktion Andrew Solt
Produktion Andrew Solt, David L. Wolper
Manuskript Sam Egan, Andrew Solt
Fotografi Néstor Almendros
Klip Bert Lovitt
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Portrætfilm, Rockumentary
Nøgleord Fredsaktivist, Musiker, Rockmusik, Sangskriver
Premieredatoer
Biograf 09.12.2005
Repremiere 09.12.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1988
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 24.364
Selskab Warner Bros.
Biodistributør Miracle Film

Se også...