Lord of War

Den lyssky våbenhandler Yuri Orlov skaber en formue efter Sovjetunionens fald, hvor der er nærmest fri adgang til den gamle stormagts arsenal. Der er ikke den kunde, han ikke vil sælge til, så længe prisen er rigtig. Desværre har Interpol-agent Jack Valentine fattet mistanke til Yuri, og han er yderst vedholdende i sin jagt på beviser. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Thriller
Instruktør Andrew Niccol
Medvirkende Nicolas Cage, Bridget Moynahan, Ethan Hawke, Ian Holm
Spilletid 122 min.
Biopremiere 02.12.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nicolas Cage

Nicholas Kim Coppola havde tidligt en rolle i onkel Francis’ 'Motorcykeldrengen' (1983). Allerede på det tidspunkt havde han ændret efternavnet til Cage efter en af hans yndlingstegneseriehelte. Han var noget så fjoget og kær som Kathleen Turners highschool-kæreste i 'Peggy Sue blev gift' (1986), om end han indkasserede mange tæv for sin fo...

Anmeldere

Politiken
"Men godt underholdt af den endeløse tragedie, det er man unægtelig."

Berlingske
"...en film, der angiveligt vil afsløre den globale våbenhandels rystende konsekvenser, men bruger mange kræfter på at gøre en modbydelig forbryder til en fascinerende figur..."

Jyllands-Posten
"...skal vist være satire, men Andrew Niccol virker betænkeligt glad for at lege med de våben, som filmen fordømmer."

Information
"Ingen tvivl om at Niccol har noget vigtigt at fortælle, men formen tager magten fra indholdet, og man sidder tilbage med en følelse af at have set en underholdningsfilm, der ligesom våbenhandleren er uden egentlige skrubler."

Ekstra Bladet
"...er spækket med gode intentioner, desværre kniber det noget mere med udførelsen."

B.T.
"...langsomt mister filmen overblikket og klarheden."

Cinemazone
"For Lord of War er %u2013 trods sine melodramatiske parenteser %u2013 et stærkt satirisk frontalangreb. En velplaceret retorisk kugle for panden."

Brugere

19/11-07uhyggelig
filmen er en lige højre til den vestlige verden med usa i spidsen, der påberåber sig at være garanten for retfærdighed og ren moral

nicolas cage er som støbt til rollen og nok er hans karakter skruppelløs og ekstremt kalkulerende, men de virkelige skurke er ikke de kriminelle bagmænd, men derimod de mennesker DU selv har været med til at give magten

irak krigen er det nyeste skræmmende eksempel på en våbenindustri der trækker i trådende og det tror da pokker, når vi taler om adskillige trillioner af dollars - og det bare på irak krigen

der er stærke kræfter, der ikke ønsker fred

12/11-07Vil for meget
"Åbnings-scenen er filmens højdepunkt, derefter slentrer den slemt i sin spændings-kurve. Nicolas Cage gør et hæderligt job, men i sidste ende, er heller ikke han god nok, til at live en til tider kedelig film op... filmen vil altså bare for meget, og kan for lidt(føles som om jeg har skrevet det før...), men det er fin underholdning så længe det vare, men det er altså bare hurtigt glemt igen..."

08/10-07Hide & Seek
....working on it.....

25/06-07Våben Film
Nicolas Cage har hovedrollen i denne våben film. Det er nemlig en film om våben og ikke andet. Filmen ligger op til våben debat hjemme i stuerne med sit budskab. Syndes Cage spiller okay i denne film men desværre ved filmen ikke hvor den vil hen. Den bliver simpelthen for lang og går død allerede efter 30 min.

12/06-07Goddag til våbnene
"Lord of War" var en stor positiv overraskelse for mig. Det er en smart, lækkert lavet, begavet, bidsk samfundskritisk film om våbenhandel. Nicolas Cage har hovedrollen som en ukrainsk-amerikansk våbenhandler, der starter med småhandler under Den Kolde Krig, men bliver styrtende rig på at handle med eks-sovjetiske våben efter murens fald.

Cage bærer hele filmen i hovedrollen, der er skrevet sammen af fem virkelige våbenhandleres historier. Han er én af verdens mest fascinerende skuespillere, når han er i god form - og det er han virkelig her i et tilbagelænet portræt af en fuldstændig amoralsk mand. "Lord of War" fænger på samme måde som nogle af de bedste gangsterfilm. Fordi det er et fantastisk spændende liv, hovedpersonen lever.

Ud over Cage ligger filmens store styrke i, at man...

13/11-06selvrefleksionens tragedie
Auteuren Andrew Niccol er en af den moderne films mest intelligente, skarpeste og innoverende samfundskritikere, der dog af uforklarlige årsager ikke har erhvervet sig den ophævende anerkendelse, som han så evident har fortjent. Niccol kan som få andre formidle sin intellektualiserede tolkninger og meninger på perspektiverende vis, hvilket han demonstrerede perfektionistisk i sin debutfilm fra ’96, den skamløst oversete Gattaca, der med sine kyniske, men uafrystelig plausible futuriske visioner om genteknologiens manipulative muligheder, lovede en stor fremtid for den unge filmmager. Niccol forfattede derefter nutidsklassikeren The Truman Show, der ironiserede over reality-show begrebet med et humanistisk nærvær. Niccol blev dog nægtet iscenesættelsesmuligheden (Peter Weir gjorde indisku...

05/09-06Hamrende politisk ukorrekt!
Havde faktisk ikke forventet at jeg ville kunne lide denne film, blev nærmest tvunget til at se den...og blev mærkværdigt nok positivt overrasket.

Filmen er noget af det bedste jeg har set Nicolas Cage i - rollen som skruppelløs våbenhandler passer ham perfekt. Hans rolle er tilpas underspillet, og hans stoneface gør ham, i modsætning til mange andre af hans roller, godt i denne film.

Også Jared Leto gør det godt, og får gjort op med pretty boy-looket.

Filmen er dybt ironisk og politisk ukorrekt...og skræmmende på samme tid, for under den karikerede overfalde springer alvoren i øjnene på en grusom måde.

De grin filmen bringer med sig runger hult og overfladisk i sidste ende, for under den humoristiske overflade er emnet dødsens alvorligt...og når en sjov replik efterfølges af...

05/06-06- Klædt på til mord -
Andrew Niccol der først imponerede med sin debut ”Gattaca” og efterfølgende skuffede med ”Simone” er her tilbage med sin tredje film. I ”Lord Of War” tager Niccol nok engang fat på et tema af samfundskritisk karakter. Nemlig ulovlig (såvel som lovlig) salg af våben i en historie om en russisk våbenhandler og hans vej op ad rangstien.

Og selvom Niccol uden tvivl arbejder med et emne, der både er alvorligt og fortjener at blive taget det, så mangler hans seneste film bid, og den får aldrig rigtigt sendt sit budskab så skarpt af sted, som den gerne vil. Alt for store dele af filmen handler mere om, hvordan man bliver en god våbenhandler, frem for hvordan man undgår at blive det, og af den grund kan Niccol ikke helt slippe af sted med sin moralprædiken mod slutningen.

Heldigvis er der...

16/05-06Hverken eller
Nogenlunde film, men man er ikke rigtig underholdt og den er heller ikke direkte dårlig. En film du kan se, hvis du ikke har andet.

Der er nogle små indlagte politiske budskaber omkring våbenhandlen - fint nok for de virker ikke overskyggende og man får lidt realiteter med, men det gør ikke filmen hverken god eller dårlig.

14/05-06Underholdende Cage
Lord of War er intet mesterværk, men det er forfriskende at se Nicolas Cage i en herlig politisk ukorrekt rolle. Filmen vakler lidt mellem at være komedie, hårdkogt spændingsfilm og menneskeligt drama, men den klarer den ganske udmærket.

Skuespillet er i orden og Hr. Cage bedre end længe set og filmen rummer en række smukke billeder specielt på afrikansk grund.

Filmens største plus er dog, at den formår at behandle noget så betændt som våbenhandel med et glimt i øjet uden at være moraliserende, ja nærmest det modsatte.

En positiv overraskelse uden at være fantastisk.Fakta

Medvirkende
Yuri Orlov Nicolas Cage
Ava Fontaine Bridget Moynahan
Jack Valentine Ethan Hawke
Simeon Weisz Ian Holm
Vitaly Orlov Jared Leto
Irina Orlov Shake Tukhmanyan
Anatoly Orlov Jean-Pierre Nshanian
Gregor Jasper Lenz
Ukrainsk gangster Jared Burke
Ukrainsk gangster Eric Uys
Ukrainsk gangster David Shumbris
Ukrainsk gangster Stewart Morgan
Bag kameraet
Instruktion Andrew Niccol
Produktion Nicolas Cage, Norman Golightly, Andreas Grosch, Andrew Niccol, Chris Roberts, Teri-Lin Robertson, Philippe Rousselet
Manuskript Andrew Niccol
Fotografi Amir M. Mokri
Klip Zach Staenberg
Scenografi Jean-Vincent Puzos
Musik Antonio Pinto
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 02.12.2005
Dvd 02.05.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 122 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 17.422
Selskab Ascendant Pictures, Endgame Entertainment, Entertainment Manufacturing Company, Reeleyes Film, Rising Star
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...