Tempelriddernes skat

For længe siden byggede tempelridderne rundkirkerne på Bornholm. Formålet var at forsvare øen og måske også gemme en kæmpe skat. Den sætter en gruppe børn med ben i næsen sig for at finde ved at følge en række indviklede spor. Imidlertid er nogle mystiske, kutteklædte mænd også interesseret i kostbarhederne - og så går den vilde skattejagt på solskinsøen. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Adventure, Børnefilm, Familiefilm
Instruktør Kasper Barfoed
Medvirkende Julie Grundtvig Wester, Nicklas Svale Andersen, Christian Heldbo Wienberg, Frederikke Thomassen
Spilletid 85 min.
Biopremiere 03.02.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Når 'Tempelriddernes skat' grundlæggende underholder udmærket, skyldes det - foruden den gedigne gådefuldhed - først og fremmest Søren Frellesens dialog, der er vaks og vittig og placerer de dybest set lidt altmodische løjer i en moderne kontekst."

Berlingske
"Direkte pinlig er filmen (næsten) ikke, men den er logistisk pauver, den tænker langsommere end sine tilskuere, og den er en lille provinsiel kopi af en krævende angelsaksisk genre. Ark og ve."

Jyllands-Posten
"...handlingen er flortynd, hullet og usammenhængende indtil det komiske..."

Weekendavisen
"Det er strengt taget ikke så dårligt, og her er skægge detaljer i dialogen."

Information
"Men det er stadig habil actionunderholdning i børnehøjde - og for de videbegærlige måske en indgang til at lære mere om tempelriddernes æra."

Ekstra Bladet
"...selv om man laver film for børn, kunne man godt gøre sig lidt mere umage med sandsynlighedsberegningerne. Også inden for eventyrets egne rammer."

B.T.
"...veldrejet og velspillet eventyrfilm med godt spillende børn i hovedrollerne."

Cinemazone
"...der er både øjeblikkelig underholdning og noget at snakke om bagefter, når det arkæologiske sommerferietogt til de bornholmske rundkirker skal planlægges."

Brugere

26/12-08Lidt af en dårlig film.
Den er lidt dårlig pga. at den der ark er forsvundet før eller efter Jesus fødsel, og smart musik? Næ næ! Den går ikke!!!!

25/11-08lidt kedelig men også spændene
for mig er tempellridenes skat spændene. men undervejs bliver den lidt kedelig. men den kan godt ses og man vil med garanti ikke falde i søvn. børnene spiller også rigtig godt. jeg giver den 3 pæne stjerner

15/04-07tåbeligt
jeg har aldrig gidet at se den, for den er sgu da for dum...
højtuddannede forskere og arkæoler(ved ikke helt om det er stavet rigtigt) har i flere årtier søgt efter den sagnomspunde skat. folk der har studeret hele deres liv på diverse universiteter, har alle fejlede og stadig ikke fundet noget resultat. men en flok møgunger fra 8-15 år, der ikke engang ved hvad vores første konge hed, finder den lige på en halvanden time. det sgu da logik! gad vide hvad de børn finder på næste gang? måske ville de prøve at finde gud og spørge hvad meningen med livet er? eller er det måske en tand for meget? de skal jo ikke overanstrenge deres superhjerner. måske nøjes de bare med at finde Atlantis på 45 minutter.

12/12-06Ikke ligefrem en skat
Anonym
Tempelriddernes Skat er underholdning. Til gengæld fra laveste skuffe.

Hvis målgruppen var 12 årige piger og drenge, har de tydeligvist ramt forkert. Flertal af dem der var inde og se Tempelriddernes Skat, var typisk syvårige piger. Den prøver ofte at være spænende og mystisk, men ingen af delene fungerer i pæn forstand. For hvad kan egentligt være mere gyseligt, end kutteklædte mennesker under gulvet på en gammel rundkirke?

Man sidder totalt irriteret i slutningen af filmen. Mest af alt over at danskere aldrig formår at lave gode familie og børnefilm. De bliver ved med at lave dem klodsede, alt for meget sukkersød pop og ikke mindst en dårlig skuespiller der har sejret hovedrollen.

Desuden er historien forbandet flad. En pige tager til Bornholm med sin far, straks begynder hun...

09/04-06En film med Spænning og Mystik
Bonholm danner rammen om denne spændne film Tempelriddernes skat der er fyldt med mystik hvem er de gode ? og hvem er de onde ?
ja en af dem er Kurt Ravn han kan bare det der med at være ond og han viste det i rollen som Jabbadoor i musicalen Atlantis.
i Filmen for børne for en gang skyld lov til at bruge vold mod de Voksne og det er sjovt at se de voksne får et på lampen i en film.

06/04-06Det er forkeert! 1
Anonym
Det er en utrolig ringe film. De unge skuespillere er elendige, kan ikke se hvordan de nogensinde har fået lov til at deltage i en film. Det er bare ikke godt nok! Handlingen er dårlig og utrolig forudsigelig, og ikke nok med det så er den også meget kedelig. Kan ikke anbefales!

26/03-06Den bedste film jeg set...
Anonym
Jeg synes det var en rigtig god film, så jeg har set den 2 gange
:-)

06/03-06super anmeldelse 2
Anonym
Det er helt klart en super film. Der er masser af spænding og humor. På en skala fra 1 til 10 fåe filmen 11. Se den, den er så sjov.

04/03-06Go film
Anonym
Total go film
syns sku den er god
også skuespillerende
de er godt til at spille dem de er

24/02-06nej nej nej 1
Anonym
nej nej nejFakta

Medvirkende
Katrine Julie Grundtvig Wester
Mathias Nicklas Svale Andersen
Nis Christian Heldbo Wienberg
Fie Frederikke Thomassen
Christian Peter Gantzler
Johannes Ulf Pilgaard
Isaksen Kurt Ravn
Anette Birgitte Simonsen
Graver Bent Conradi
Steen Søren Steen
Bondemand Jarl Forsman
Bag kameraet
Instruktion Kasper Barfoed
Produktion Mie Andreasen, Tivi Magnusson
Manuskript Philip LaZebenik
Fotografi Jan Richter Friis
Klip Kasper Leick
Scenografi Charlotte Bech
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Adventure, Børnefilm, Familiefilm
Nøgleord Skat, Tempelriddere
Relaterede film Tempelriddernes skat II, Tempelriddernes skat III
Premieredatoer
Biograf 03.02.2006
Dvd 03.10.2006
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2006
Spilletid 85 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 215.146
Selskab M, M Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...