The Producers

Broadwayproduceren Max Bialystock har en plan. Sammen med revisoren Leo Bloom vil han sætte et stort stykke op, som forskellige investorer skal skyde en masse penge i. Ved at hyre en masse dårlige skuespillere håber Max at stykket går fallit og at han så kan stoppe alle investorernes pengene i egen lomme. De to beslutter sig for musicalen 'Springtime for Hitler and Germany' for at realisere deres plan. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Komedie, Musical
Instruktør Susan Stroman
Medvirkende Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman, Will Ferrell
Spilletid 134 min.
Biopremiere 17.03.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Uma Thurman

Uma Karuna Thurman voksede op sammen med tre brødre i en særdeles utraditionel familie. Den meget selvstændige pige forlod skolen som 15-årig for at forfølge som ambition om at blive skuespiller. Efter et par fejlskud blev der for alvor lagt mærke til den høje blondine, da hun faldt i kløerne på slemme John Malkovich i Stephen Frears' ’Farlige fo...

Anmeldere

Politiken
"Smagløst, med andre ord, men forrygende morsomt, hvis man er i det humør."

Berlingske
"...enkelte steder er festlig, flere steder pinlig og oftest bare kedelig. Rent undtagelsesvis må vi råde publikum til at gå i teatret i stedet."

Jyllands-Posten
"Fra film til musical og nu igen til film. "The Producers" har bevaret mange af sine kvaliteter."

Weekendavisen
"Brooks’ score er en langstrakt pastiche på klassiske showtunes, snarere end bæredygtig musik med egetliv og en unik tematik, ligesom den groteske overdrivelses strategi giver bagslag, når den ikke fra starten har publikum med sig."

Information
"De skamløse sjofel- og platheder fungerer på scenen, hvor man forventer stort, selvbevidst spil og pointeret humor, der når de bageste rækker. Men i nærbilleder på et biograflærred er det ofte slet ikke morsomt, men overgearet og irriterende..."

Ekstra Bladet
”...historien er komplet åndssvag, humoren mildest talt bedaget og sangene i bedste fald hæderlige pasticher. Plagsomt.”

B.T.
”Min største indvending er, at den lugter langt væk af at være en filmet teaterforestilling, der savner sit publikum.”

Cinemazone
"Uanset hvordan man vender eller drejer det, så når denne version af Mel Brooks rablende gale musical om fup og fiduser på Broadway aldrig originalen til sokkeholderne."

Brugere

12/11-06Kiss Me Feel Me, Yank Me Spank Me, Suck Me Fu... Ah! Hold Me Touch Me!
Højtravende og teatralsk musical og udstyrsstykke om to Broadway-producenter (Lane, Broderick), der opdager at de kan tjene flere penge på at lave et flop end en succes.

Filmen er bygget på teatermusicalen af Mel Brooks, der igen havde bygget den på sin egen 1968 film af samme navn. På den måde er ”The Producers” en spillefilmsmusical baseret på en teatermusical baseret på en spillefilmskomedie. Det har selvfølgelig ingen betydning i sig selv, men hvad der har betydning er, at næsten hele produktionen mest ligner noget der er overført direkte fra teater til film, med alt hvad deraf følger af komplet overspil, højtråbende skuespillere og lige rigeligt syntetisk opstillet scener. Det er trættende og fungerer ærligt ikke besynderligt godt.

På plussiden er den billedmæssigt flot. Kul...

14/01-06Sjov men....
..lidt for teatralsk og troværdig film version af Mel Brooks' Broadway musical. Jeg følte ikke rigtig at jeg så en film musical, men en opførsel af originalen foran kamera.
Det virker i ikke i alle scener, men når det gjorde, grinte jeg meget.

Især starten er meget overspillet, men det går bedre hen ad vejen. Nathan Lane, Will Farell, det uhørt absurde show "Springtime for Hitler" og filmens mange stereotype Broadway-bøsser er sjove. Uma Thurman viser sin udmærkede "dum dulle" komik og at hun kan udtale svemske ord ;)

Lidt skuffende, men alligevel en OK oplevelse.

07/12-05Nej Nej Nej !!
Anonym
Dette sker ikke. Fuldstændigt vanvittigt og tåbeligt at genindspille Mel Brooks mesterværk. Penge fører de mest tåbelige og uforståelige handlinger i sit kølvand..

Fakta

Medvirkende
Max Bialystock Nathan Lane
Leo Bloom Matthew Broderick
Ulla Uma Thurman
Franz Liebkind Will Ferrell
Carmen Ghia Roger Bart
Roger De Bris Gary Beach
Jason Green Jason Antoon
Sergeant O'Toole Fred Applegate
Lille gammel Lady Investor Andrea Martin
Lille gammel Lady Investor Debra Monk
Bag kameraet
Instruktion Susan Stroman
Produktion Mel Brooks, Jonathan Sanger
Manuskript Mel Brooks, Thomas Meehan
Fotografi John Bailey, Charles Minsky
Klip Steven Weisberg
Scenografi Mark Friedberg
Musik Mel Brooks
Genrer og relationer
Genre Komedie, Musical
Undergenre Farce, Showbiz-film, Sort komedie
Nøgleord Broadway, Dramatiker, Sequel
Premieredatoer
Biograf 17.03.2006
Dvd 19.09.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 134 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Universal Pictures, Brooksfilms, Steiner Studios, Brooklyn Navy Yard
Biodistributør Nordisk Film

Se også...