Det Onde (It)

I 1960'ernes Maine, USA, kalder en gruppe venner sig for 'de heldige syv'. Alligevel er de så uheldige at møde den dæmoniske klovn Pennywise, der vil dem alt andet en godt. De overlever alle syv, men med psykiske mén. Da de 30 år efter samles i barndomsbyen kommer det atter en gang til konfrontation med den psykopatiske og paranormale klovn. © Scope

Produktionsår 1990
Genre Drama, Gyser, Thriller
Instruktør Tommy Lee Wallace
Medvirkende Harry Anderson, Dennis Christopher, Richard Masur, Annette O'Toole
Spilletid 192 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

05/04-10Evil clown!!!
The it ( det onde ) i skuespil som den onde klovn: Tim Curry instrueret af: Stephen King i år 1990 blev den lavet.
the it ( det onde ) kan lave sig om til alt! en dræber ederkop,
men kun the it ved hvad jeres største frygt er.
i en lille by i new england starter det heller med unge mennesker der bliver dræbt på mystisk vis, hvor DET manipullere alle byens unge, men en gruppe af børn standser DET, jagten begynder igen fordi DET vender tilbage 30 år senere, ende mere magtfuld, så de finder sammen igen og finder en manglende brik i spillet.

filmen der er instrueret af Stephen King som er kendt for hans skræmende kultgussere, med en ny og mere gyssende en noglen af de andre.
jeg kan ikke få nok af denne film eller af noglen af Stephen Kings kult-film. 6 SUPPER flote stjerner til denne...

20/05-09.

06/05-07
Genial film.
Men fandme nedern, at den var 3 timer?

24/05-06Min største frygt...
Jeg kan huske at jeg så denne film som 10-11 årig herhjemme. Jeg kan huske at jeg rystede og var skræmt hele vejen igennem.

Jeg syntes den klovn var noget af det modbydeligste og det gør jeg stadig. Siden jeg har set filmen har jeg udviklet en frygt for klovne.

Denne film har længe været en af mine yndlingsfilm. Jeg synes virkelig det er en genial gyser, også selvom den er 16 år gammel.

5 stjerner

23/05-06Frygten selv!
Af alle de gyserfilm, jeg efterhånden har set, er det utrolig få, der for alvor formår at krybe ind under huden på mig og forblive der mange år efter. Det Onde er en af disse unikke film.

Jeg vil næsten 100 pct. tilskrive det faktum - at jeg kun var omkring 10 år, da jeg så mini-serien første gang - at den har gjort så stort et indtryk. Uhyggen i Det Onde appellerer decideret til børn og teenagere, og flere af i min omgangskreds har nærmest fået fobi for klovne efter at have set filmen som børn. Det viser blot, at den rammer noget fundamentalt i børns frygt, som ikke rigtigt kan vurderes ud fra et filmteknisk eller analytisk standpunkt, hvorfor min anmeldelse er så subjektiv, som det er tilfældet. At Stephen King i sit romanforlæg har opfundet den genistreg, at uhyret tager form som e...

21/05-06Plat uhygge
Til en hvis grad, kan man godt kalde denne gyser uhyggelig. Chokeffekter og mystik breder sig af og til. Men alligevel har den en lidt plat og useriøs baggrund... Det er ikke direkte dårligt, men det trækker altså ned at klovnen virker halvplat og at man næsten ikke kan tage skuespillet specielt seriøst.

21/05-06They Float Downthere
Her har vi at gøre med en af de mest vellykkede Stephen King mini serier eller TV film, og bøgernes nerve og intensitet er med succes overført til bogen.

Den lille by Derry hjemsøges i 60'erne af en række uhyggelige børne mord, og politiet har ikke fundet nogen skyldige, syv venner finder sammen ud af at der er mere end blot en gal morder på spil, en ondskab ældre end tiden selv er vågnet i Derry, og hvordan besejres det?

Stephen King har tidligere skrevet om venskab mellem børn i dramaet Stand By Me, her er der dog smidt overnaturlige elementer ind i dramaet og det lykkes rent faktisk rigtig godt og man tror på skuespillerne (specielt børnene) hvor Seth Green, som vi i dag kender bl.a. som Dr. Evils søn er med.

Men den skuespiller der virkelig stjæler billedet er Tim Curry som...

Fakta

Medvirkende
Richard Harry Anderson
Eddie Kaspbrak Dennis Christopher
Stanley 'Stan' Uris Richard Masur
Beverly Marsh Annette O'Toole
Michael Hanlon Tim Reid
Ben Hanscom John Ritter
William Denbrough Richard Thomas
Pennywise Tim Curry
William Denbrough som 12 Jonathan Brandis
Ben Hanscom som 12 Brandon Crane
Bag kameraet
Instruktion Tommy Lee Wallace
Manuskript Stephen King, Lawrence D. Cohen, Lawrence D. Cohen, Tommy Lee Wallace
Forlæg Stephen King
Fotografi Richard Leiterman
Klip David Blangsted, Robert F. Shugrue
Scenografi Douglas Higgins
Musik Richard Bellis
Genrer og relationer
Genre Drama, Gyser, Thriller
Nøgleord Barndom, Klovn
Relaterede film It
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA
Produktionsår 1990
Spilletid 192 min.

Se også...