The Devil Wears Prada

Andy Sachs vil gerne arbejde i magasinverdenen og er så heldig at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Det betyder, at hun får et job som assistent for Miranda Priestly, chefredaktør for USAs største modeblad. Men Miranda viser sig hurtigt som en chef med endeløse arbejdsdage, krav og behov, så Andy må kæmpe hårdt for at holde fast på jobbet, der vil åbne dørene til branchen. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama, Komedie
Instruktør David Frankel
Medvirkende Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci
Spilletid 109 min.
Biopremiere 22.09.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er en bestseller-film, baseret på en bestseller-roman, filmet uden fantasi og originalitet. Så succesen skulle være hjemme ...?"

Berlingske
"...kan man holde sukkerdrysset ud, er »The Devil wears Prada« stadig en komedie med klasse, hvis små bid fornøjer."

Jyllands-Posten
"Spids satire over New Yorks modeverden - med Meryl Streep i mageløs topform som chefredaktøren fra Helvede."

Information
"Magt og mode er forførende at se i aktion, men det havde pyntet med mere af bogens forurettede bid."

Ekstra Bladet
"...særdeles veloplagt. Historien er i sin natur lidt sæbeopera-agtig, men den har mange sjove optrin..."

B.T.
"...en rigtig tøsefilm fra en hysterisk verden, hvor størrelse 38 er 'fed'."

Cinemazone
"For fashion-holics og kvinder generelt er dette næsten et ’must see’, og for alle os andre venter der en morsom og brutal indføring i den nådesløse modeverden, der oven i købet føles overraskende ægte skildret. Bestemt anbefalelsesværdig."

Brugere

28/09-08Sjov og vaske ægte Tøse-komedie
"The Devil Wears Prada" er en af tidens mest moderne tøse-film. Filmen er blevet set af næsten alle piger, med den mindste sans for mode.
Mode og tøse-intriger, lyder måske ikke som noget drenge vil bliver særligt vild med, men synes enlig filmen er ganske god og mange sjove momenter.
Meryl Streep er helt perfekt i rollen som den hårde og kolde radaktør Miranda. Anne Hathaway er også meget god som den umoderne Andy (Dog bedre i Brokeback Mountain, som efter min mening, er det bedste hun har lavet). Også Emily Blunt, der var fantaskisk i "my summer of love" er næsten ligeså god i rollen som Mirandas første-assistent Emily.

En god filmen til alle piger, og også til en masse drenge.

16/08-08Dejlig film - Dejlig skuespillerinde
Synes egentligt denne fantastiske komedie viser nogenlunde hvordan arbejds-livet i et "Moderne Fashion firma er".
Sikkert meget hårdt!
En god historie, med en flot og dygtig skuespillerinde.
Det er måske ikke lige filmen , hvor man råber & skriger af grin, men den er nu alligevel ret gennemført.
Bør bestemt ses :-)

10/08-07tro mod egne værdier
af feel good movies er the devil wears prada i den absolut gode ende

filmen er vellavet og underholdende og både hataway og streep er meget velspillende

modebranchen har aldrig været mere aktuel og derfor skal denne film uden tvivl klare sig godt med sit budskab om at være tro mod egne værdier og finde sit ståsted i en barsk konkurrence præget tilværelse

22/05-07Streeps tour-de-force
Et slet skjult satirisk portræt af det amerikanske modemagasin Vogue og dets berygtede chefredaktør, Anna Wintour. Historien følger en ung pige, der søger job på det fiktive magasin Runway uden at vide, hvad hun går ind til, da hun bliver personlig assistent hos chefredaktøren.

Den helt store grund til at se "The Devil Wears Prada" er Meryl Streep, der er fabelagtig som chefredaktøren fra helvede. Hun er nedladende, urimelig og nærmest småsadistisk over for sine ansatte, spillet med en kølig, aristokratisk arrogance af Streep. Jeg syntes faktisk, at hun formåede at give rollen så mange facetter, at hun var helt vildt sej på trods af sin åbenlyse ondskab.

Derudover er filmen også en fest for øjet, hvis man kan lide designertøj og -accessories. Men de pæne billeder bliver næsten fo...

23/04-07så ekstremt at den er sjov!
i "The Devil Wears Prada" er Meril Streep's rolle så ekstremt egoistisk og selvoptaget at filmen bliver virkelig sjov!
Hvis du er til humor, godt skuespil og masser af mode.... så SKAL du bare se den her!!

12/11-06En super god film (;
Så fik jeg set The Devil Wears Prada. Det er en film, som jeg har set meget frem til at se, og jeg må sige at jeg på ingen måde blev skuffet.

Jeg var ikke helt klar over hvad filmen handlede om, andet end det var noget med en stakkels pige som fik et job ved et stort magasin.

Jeg synes den var virkelig, virkelig god. Meget anderledes end hvad jeg havde forventet. Det er heller ikke sådan en typisk tøsefilm efter min mening, så jeg synes sagtens fyre kan se med. Nogle gange er der dog lidt tøse fnidder, men det skal der jo være, ik også? ;)

Skuespillet var super godt. Meryl Strep var super god i rollen som den onde Miranda og Anna Harthaway var også meget troværdig i rollen som den stakkels Andy.

Jeg giver filmen 5 stjerner (;

30/09-06En djævelsk god film
En fortælling om den evige jagt på illusioner i vores samfund og hvad vi gør ved os selv for at nå disse illusioner, indtil vi måske en dag realiserer at det kun er illusioner.

Eminent skuespil, geniale små facetter, meget troværdig og indlevende.

Til millennium: Vi var to fyre omkring de 30 der var inde og se den, vi morede os kosteligt. At det kun skulle være en film for kvinder mellem 16-20 synes jeg overhovedet ikke har noget på sig. Hvis jeg skulle pege på en kategori af personer der nok ikke ville synes om filmen, så er det folk der er til action, Arnold S., Batman Forever og den genre.

29/09-06Sej film..
- Jeg synes det var en mega god film, som man bare må se.. Det er nok mest for piger..

21/09-06Ikke så meget hø.. ;)
Jeg så også filmen, dog i Falkonersalen i stedet, og jeg synes altså at det var en rigtig udemærket film, så påstanden om at den kun går for de 16-20 årige holder ikke helt. Som 20+ var jeg i hvert tilfælde fint underholdt, og det samme var min kæreste på 30+.
Filmen gør op med den overfladiske modeverden på godt og ondt, og jeg tror at mange piger/kvinder kan relatere til filmens hovedperson - Andy. Mænd kan så i stedet nikke genkendende til alt tøsefnidderet som filmen også tager pis på.. Jeg MÅÅÅ bare have den taske og sådan.. :)
Jeg synes det er en fin film at tage kæresten med ind og se, og har indtryk af at den vil underholde de fleste, selvom det sandsynligvis er af vidt forskellige årsager.

21/09-06Dobbeltmoralsk hø!
Så også filmen til gallapremieren, og var absolut ikke imponeret.

Måske har filmen bare en så streng målgruppe (K16-20 år), at alle der falder udenfor slet ikke er underholdt. Denne M30+ var i hvert fald ikke begejstret.

Clichéerne er letkøbte og hvis man bare i ét sekund stiller sig lidt kritisk overfor historien, så blottes alle svaghederne.

Så til alle mænd, hvis kæreste gerne ville have dig med ind og se filmen: Prøv at lave en diplomatisk aftale om at hun er meget bedre tjent med at tage sin veninde med.Fakta

Medvirkende
Miranda Priestly Meryl Streep
Andy Sachs Anne Hathaway
Emily Emily Blunt
Nigel Stanley Tucci
Nate Adrian Grenier
Lilly Tracie Thoms
Doug Rich Sommer
Christian Thompson Simon Baker
James Holt Daniel Sunjata
Lucia Jimena Hoyos
Bag kameraet
Instruktion David Frankel
Produktion Wendy Finerman
Manuskript Aline Brosh McKenna, Lauren Weisberger
Fotografi Florian Ballhaus
Klip Mark Livolsi
Scenografi Jess Gonchor
Musik Theodore Shapiro, Chris Trapper
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Arbejdspladskomedie
Nøgleord Karriere, Magasin, Redaktør
Premieredatoer
Biograf 22.09.2006
Dvd 06.03.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 152.983
Selskab 20th Century Fox, Fox 2000 Pictures
Biodistributør Twentieth Century Fox
Priser Golden Globes 2007, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)

Se også...