Ni liv (Nine Lives)

Ni kvinder oplever en række dramatiske øjeblikke. Det er blandt andet gravide Diana, det møder sin gamle elsker i supermarkedet. For en anden kvinde, Ruth, synes der ikke at være nogen vej ud af det snuskede hotel, hvor hun befinder sig sammen med sin elsker. Og Sandra må se sin datter blive slæbt væk af de fængselsvagter, der sørger for at holde hende indspærret i hendes celle. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama
Instruktør Rodrigo García
Medvirkende Kathy Baker, Glenn Close, Amy Brenneman, Holly Hunter
Spilletid 115 min.
Biopremiere 15.09.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Glenn Close

Glenn Close er vokset op i Zaire (der dengang hed Congo) og Schweiz. Efter at have afsluttet sin bachelorgrad i antropologi og drama, optrådte hun på en række regionale teatre og fik sin debut i New York i 1974. Den kølige aristokratiske skønhed fik sin filmdebut som Robin Williams' mor i 'Verden ifølge Garp' (1982), og den rolle indbragte hende ...

Anmeldere

Politiken
"...et gennemgående meget bevægende og intelligent eksempel på nyrealistisk fortællekunst i Garcias novellefilmsamling."

Berlingske
"...selv om man altså ikke undgår frustration over filmens opsplittede præg, fængsles man af de præcist formulerede, virtuost fotograferede og begavet spillede glimt af spændende skæbner i små og store kriser."

Jyllands-Posten
"De nyder, at de får lov til at spille igennem - de får en sjælden mulighed for at lade alle scener toppe på en følelse, og dermed slipper de for bulder, brag og action."

Weekendavisen
"Også spillerne er gengangere, og skønt snittet lægges løsere her, er der megen repetition i projektet.
Det rokker dog ikke ved dybden og tyngden i hver nøje udførte episode, der sætter sig i tilskueren på samme måde som den gode litterære novelle."

Information
"Med Garcias modne manuskript og skuespillerindernes intensitet når filmen langt."

Ekstra Bladet
"En både sofistikeret og moden film..."

B.T.
"Skæbnerne er præcist (be)skrevet..."

Cinemazone
"Som en samlet struktur mister Ni liv derfor pusten undervejs, men det er en film af den slags, man vil glæde sig til at få hjem på dvd, hvor man med stor præcision kan finde ned til de fem bedste kortfilm og nyde dem igen og igen."

Brugere

22/05-07Afgørende øjeblikke
Ni små episoder danner en slags filmisk novellesamling i "Nine Lives", som er skrevet og instrueret af Rodrigo García (søn af Gabriel García Márquez). De ni klip handler alle om kvinder i dramatiske, afgørende situationer, hvor de skal forholde sig til deres liv, ofte fordi noget fra fortiden indhenter dem.

Hverdagsdramaerne i "Nine Lives" er lidt en blandet landhandel. Det er svært at etablere dramatik på få minutter, når man ikke kender personernes forhistorie, men kun arbejder med dialogen i nuet - og det er rigtig svært at gøre det ni gange i træk. De bedste af de ni historier er fine små kortfilm, mens de svageste ikke fik ordentligt fat i mig.

Samlet set bliver "Nine Lives" dog båret igennem af en afdæmpet, meget stilsikker instruktion fra García - også selv om jeg ikke er ...

05/09-06Ni liv, ni film, ni resultater
”Nine Lives” er en samling af ni kortfilm, alle taget i et take, af kvinder i svære, dramatiske øjeblikke. Vendepunkter i deres liv.

Mange anmeldere sammenligner filmen med en novelle-samling. Sjovt nok nævner de alle forskellige novelleforfattere, som de sammenligner filmen med. Efter min mening er der flere nuancer, mere dybde i de fleste gode noveller, end hvad film normalt formår at få med. Styrken ved filmmediet er anderledes end styrken ved noveller. ”Nine Lives” sigter efter den styrke noveller har, men den når ikke at få det hele med. Dog er det et værdigt forsøg, der udføres i mange segmenter af filmen. Forsøg på at skabe komplete, afrundede karakterer. Forsøg på at fortælle historier uden at overdramatisere. Et forsøg på at opnå en troværdig realisme.

Dette lykkedes som...

Fakta

Medvirkende
Camille Kathy Baker
Maggie Glenn Close
Lorna Amy Brenneman
Sonia Holly Hunter
Diana Robin Wright Penn
Paul Andrew Borba
Sandra Elpidia Carrillo
Martin Stephen Dillane
Nicole Mary Pat Dowhy
Maria Dakota Fanning
Richard Joe Mantegna
Henry Aidan Quinn
Damian Jason Isaacs
Bag kameraet
Instruktion Rodrigo García
Produktion Julie Lynn
Manuskript Rodrigo García
Fotografi Xavier Pérez Grobet
Klip Andrea Folprecht
Scenografi Courtney Jackson
Musik Ed Shearmur
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Episodefilm
Premieredatoer
Biograf 15.09.2006
Dvd 23.07.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 1.459
Selskab Mockingbird Pictures
Biodistributør Sunrise Film

Se også...