Little Miss Sunshine

Syvårige Olive har en bindegal familie, der har flere neuroser og mærkværdigheder end en lukket afdeling. Det forhindrer ikke lille Olive i at drømme om at vinde skønhedskonkurrencen Little Miss Sunshine, og det forhindrer heller ikke hele den bindegale familie i at gøre deres bedste for at gøre Olives drømme til virkelighed. Også selvom de tager alternative metoder i brug. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Adventure, Drama, Komedie
Instruktør Jonathan Dayton, Valerie Faris
Medvirkende Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano, Alan Arkin
Spilletid 101 min.
Biopremiere 17.11.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Undervejs oplever de et og andet. Men ligefrem morsomt er det nu ikke."

Berlingske
"Fint nok og formet med frisk energi, sej ironi og rebelsk sympati for det excentriske."

Jyllands-Posten
"Little Miss Sunshine er ikke noget mesterværk, men den siger noget meget sandt om, hvad det vil sige at tilhøre en familie på godt og ondt."

Information
"På plussiden tæller det fine skuespil..."

Ekstra Bladet
"Man skal være gjort at tidlig julestress og gasbeton for ikke at lade sig varme af dette lille solstrejf."

B.T.
"...en af årets mest livsbekræftende film."

Cinemazone
"Én lang serie små, skæve snapshots ført ud i livet af ét af de bedste ensembler længe. En udstilling af verdenens luftkasteller og de mennesker der håbløst håbefuldt jager dem. En udstilling med både hjerne og hjerte på rette sted."

Brugere

30/03-08Skøn Film
Little Miss Sunshine er en skøn og charmerende historie om en meget underlig familie.
Den har også nogle sjove figure spillet af bla. Allan Arkin, og en rigtig sød Abigail Breslin.

En rigtig sød film for hele familien.

22/10-07Eminent!
"Efter min mening er Little Miss Sunshine derfor én af årets tre bedste film. Den er hyggelig, rammende, yderst velspillet, og yderst velskrevet..."

PS. Jeg er meget uenig i Carajuo i, at det var fuldstændig uretfærdigt at den blev Oscar-nomineret for bedste film. For den havde altså fortjent det! Men er enig i, at Babel burde have vundet for manuskript, frem for Little Miss Sunshine, da jeg selv synes, at Babel var årets klart bedste film!(The Departed burde absolut heller ikke have vundet i den kategori...!)

01/08-07Sunshine
en skøn, sjov og utrolig rørende film der handler om man er den man er , og man bliver ikke et bedre menneske af at vinde en lidt "snoppet" skønheds konkurrence for 6-7 årige. Olive ( Abigail Breslin ) bliver optaget til skønheds konkurrencen Little Miss Sunshine, og hele famillien tager straks afsted til californien. en satirisk, social realistisk roadmovie, med skønne skuespillere. sød og dejlig film. den kan man virkelig lære noget af, den kan simpelthen VARMT anbefales for alle aldre.

en perle inden for filmhistorien...mesterværk...intet mindre!

21/05-07Little Miss 3
Sidste års amerikanske sleeper-hit var en skæv roadmovie om en sær familie i tre generationer, der sammen sætter kursen mod Californien, fordi det yngste medlem skal deltage i en skønhedskonkurrence for børn.

"Little Miss Sunshine" blev ført frem via Sundance Film Festival, og den er en utroligt typisk Sundance-film, ved at den handler om, at man skal se og elske mennesker som de individer, de er. Samtidig med at den giver fingeren til den evige jagt på succes og andre amerikanske værdier. Skønhedskonkurrencen er eksempelvis skræmmende.

Det fører til flere fine optrin, efterhånden som familien triller derudad - for eksempel har Alan Arkin en kongescene, da han som den heroinsniffende bedstefar giver sine seksuelle livserfaringer videre til sin Nietzsche-læsende sønnesøn, som ikke...

20/05-07Solstråle lige i hjertet
Hvor er det dog dejligt når man har jævne forventninger til en film, og de så bliver mere end indfriet. "Little miss sunshine" indeholder ingen spektakulær historie eller scener hvor man klasker sig i lårene af grin. Man sidder med et bredt smil på det meste af filmen, og det skal understreges at det er en feel good film, men en rigtig god en af slagsen. Som Eksrta Bladets anmelder skriver så korrekt: "Man skal være gjort at tidlig julestress og gasbeton for ikke at lade sig varme af dette lille solstrejf! Udover det har den en dejlig morale til sidst.
PS: Jeg har set at nogle folk samligner den med Dum og dummere, hvilket er fuldstændig absurd, og hvis man forventer en stor grinende komedie, skal man holde sig væk.

08/04-07Hjertevarm og Opløftende
Der er dømt hjertevarm feel-good i denne hyggelige og momentvis morsomme familieroadmovie, når vi følger en lille ”skæv” families vej til en skønhedskonkurrence, hvor deres yngste datter (en herligt velspillende og charmerende Breslin), stik imod alle odds skal medvirke.

I bund og grund er historien himmelråbende banal og spækket med klicheer i udførelsen. Der følges en skematisk og forudsigelig vej for sådanne film, som den stort set aldrig afviger en gang.

Derfor overraskes man selvsagt aldrig synderligt over noget der sker, men det gør nu faktisk mindre. Figurerne er nemlig heldigvis så tilpas elskværdige i deres lettere afvigende karakterer, at man føler sig i godt selskab på hele turen. De bærer filmen hjem i en sådan grad, at den hæver sig over middelmådighedens letforglemm...

05/04-07Lettere skuffet
Jeg har hørt rigtig meget godt om Little Miss Sunshine. Jeg synes ikke at filmen indfriede mine forventninger - jovist er filmen sjov fra tid til anden; men den sagde mig bare ikke rigtig noget.

26/03-07little miss contest
Filmen er da meget sød og det samme gælder den yngste deltager (Som iøvrigt spiller temmelig godt), men ovenud interessant synes jeg ikke den er.

Den er da også visse steder ret morsom, men det er ikke så man sidder og hyler af grin.

Fint skuespil over hele linien og en ok film.

22/03-07Ahhh dejlig film! 1
Har du ikke set den endnu?! Hvad venter du på? kan du lide dum & dummeere med Jim carrey og Jeff D., så vil du elske denne film! Men se den gerne sammen med svigerforældrene, familien etc... God familiefilm.

18/03-07Hjertevarm roadmovie
Little Miss Sunshine er en film, som man skal være meget kold og kynisk for ikke at trække på smilebåndet af. I sin sympatiske fremstilling af en amerikansk "taber"-familie leverer Jonathan Dayton en særdeles hjertevarm og elskelig fortælling.

En meget ujævn familie bestående af karrierekvindemor, en wannabeforfatterfar med et sort/hvidt vinder/taber livssyn, en bøsseonkel, som netop har forsøgt selvmord pga. ulykkelig kærlighed, en farfar som er mere liderlig end de fleste og en teenagedreng, som ikke vil tale må tage på deres livs roadtrip, da familiens sidste medlem 7 årige Olive går videre fra den lokale Little Miss Sunshine og skal deltage i finalen i Californien. Turen blive en kærkommen lejlighed til at få ryste op i familiens faste ramme og genopdage hinanden som familie pån...Fakta

Medvirkende
Olive Hoover Abigail Breslin
Richard Hoover Greg Kinnear
Dwayne Hoover Paul Dano
Bedstefar Edwin Hoover Alan Arkin
Sheryl Hoover Toni Collette
Frank Hoover Steve Carell
Stan Grossman Bryan Cranston
Doktor #1 Marc Turtletaub
Cindy Jill Talley
Jenkins Beth Grant
Bag kameraet
Instruktion Jonathan Dayton, Valerie Faris
Produktion Albert Berger
Manuskript Michael Arndt
Fotografi Tim Suhrstedt
Klip Pamela Martin
Scenografi Kalina Ivanov
Musik Mychael Danna, Devotchka
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Komedie
Nøgleord Skønhedskonkurrence
Premieredatoer
Biograf 17.11.2006
Dvd 13.03.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 101 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 9.163
Selskab Bona Fide Productions, Deep River Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox
Priser Oscar 2007, Bedste mandlige birolle
Oscar 2007, Bedste original manuskript

Se også...