The Holiday

Hverken engelske Iris eller amerikanske Amanda har meget held i kærlighed og de to aftaler over nettet af bytte hus i juleferien. Det viser sig at være en rigtig god ide, for efter at de begge er kommet sig over kulturchokket, forelsker Amanda sig i Iris' bror Graham, og Iris møder komponisten Miles. Forviklingerne er mange, snart er juleferien slut, og hvad så med kærligheden? © Scope

Produktionsår 2006
Genre Komedie
Instruktør Nancy Meyers
Medvirkende Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black
Spilletid 138 min.
Biopremiere 08.12.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet er en kødelig ung englænder med store fødder og en endnu større udstråling. Hun begyndte at studere drama allerede som 11-årig og medvirkede siden i et par tv-serier inden sin bemærkelsesværdige spillefilmsdebut 'Engel, min engel' (1993). Kønne Winslet har primært gjort sig gældende i periodefilm baseret på litterære sv...

Anmeldere

Politiken
"Den drivende søde 'The Holiday' holder næsten hele vejen igennem, hvilket især skyldes det menneskelige spil af Kate Winslet og Jack Black."

Berlingske
"...pladderromantik."

Jyllands-Posten
"Nogen stor film er det ikke, men oven på den tunge julemad kan lidt letfordøjelig underholdning være en kærkommen pause."

Information
"Nancy Meyers...ved, hvordan man drejer en omgang pletvis, morsom sentimentalitet af den tykke, svært fordøjelige slags, der tiltaler denne anmelder."

Ekstra Bladet
"Drivende romantisk og blottet for overraskelser..."

B.T.
"Uhørt charmerende skuespillere, et formfuldend julemanuskript og smukke, smukke billeder."

Cinemazone
"Tomme julekalorier af den slags, der i forvejen er alt for mange af."

Brugere

25/04-08Sød film
Jeg synes "the holiday" er en sød og hyggelig film, men den kunne godt have været lidt kortere.

20/03-08Sød lille jule-komedie
The Holiday er en sød lille jule-komedie om to meget forskellige kvinder, Iris (Kate Winslet) og Amanda (Cameron Diaz). Iris bor i et lille engelsk hus, og Amanda bor i et stort luksusvilla i L.A. Men en ting har de til fælles, uheld i kærlighed. I et forsøg på at slippe væk fra deres hjertesorger, beslutter de på nettet at bytte hus over julen. Men i det nye land, finder de begge noget de ikke havde regnet med, nemlig kærligheden.

The Holiday er rigtig sød, og med godt skuespil af Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law og Jack Black

29/12-07Øv!
Der røg mine 75 kr. + 70 kr. (kæresten) = 145 kr. sammenlagt ud af min lomme!!! + popcorn etc.... til denne sukkersøde, dybt indholdsløse film!! Nej, hvor var den dog noget af en ordentlig omgang høm-høm, jeg har set i biografen i laaang tid.

05/11-07Drukner i sødme
"The Holiday drukner desværre i sin egen sødme, og det er lidt af et skridt tilbage for Nancy Meyers, efter den fremragende Something's Gotta Give, men velspillende skuespillere redder den, hvilket især Kate Winslet kan tage æren for..."

25/07-07gammel vin på nye flasker
filmen er tung i starten men letter så uden dog på nogen måde at overraske. mange piger vil finde filmen interessant. personligt syntes jeg at der momentvis var noget at komme efter

12/05-07Alt bliver godt til jul
Romantisk julekomedie om to kvinder, der på grund af kærestesorger bytter bolig i julen - og selvfølgelig begge møder en spændende mand, når de nu er langt væk hjemmefra.

Det er en typisk Nancy Meyers-sag med maksimal feelgood-faktor i flere generationer (fordi der også bliver plads til at rumme både børn og ældre). Plottet stikker af i mange svinkeærinder og virker generelt noget uafsluttet. Og der er meget få overraskelser - men det hører vel nærmest til genren.

Når det så alligevel er en ganske fin gang tidsfordriv, skyldes det først og fremmest skuespillerne. Begge romancer fungerer - henholdsvis Cameron Diaz/Jude Law og Kate Winslet/Jack Black - og alle fire hovedroller gør det godt og er mægtig charmerende. Der er også en stor birolle til Eli Wallach som den hyggelige gamle...

31/03-07Hus bytteri..
Her er en sjov kærligsheds komedie. Selv om der der en romatisk film, så er den på ingen måde en tøse film. Den er sjov, underholdende og fantatisk sat sammen.

Skuespillerne gør bare deres bedste til at hive filmen et par trin længere op.

Plottet med kærligheds problemer er godt nok kendt, men tilsæt lidt uventet handling og så har man en ganske forunderlig film.

Alle vil kunne sætte sig i hovedpersonernes oplevelser og følelser, de fleste har nok prøvet det selv på egen krop. Denne film gør det dog ikke på en triviel måde, men griber tingene an på en humorisk måde. Det er så også med til at skabe en masse komik, når de 2 kvindelig hovedroller ud over at komme fra henholdsvis Europa og USA, så også bor på vidt forskellige måder både hvad angår plads og materialiske ting.

Det ...

04/02-07Feel good film af de bedre
Er vejret gråt, koldt og trist og humøret ditto, så gå i biografen og oplev "The Holiday". Så forlader du biografen sådan lidt varm om hjertet og med en følelse af, at det er nu da også ganske godt at være til.

"The Holiday" er simpelthen en sød feel-good-film, som via en cast af nogen af vor tids bedste skuespillere når en klasse over vanlig standard. Plottet er naturligvis forudsigeligt og derfor uden grund til fortvivlelse undervejs - vi ved godt, at det nok skal ende OK alt sammen. Men først skal vi naturligvis sammen med skuespillerne så grueligt meget igennem. Kulisserne er som taget ud af ethvert romanblad: På den ene side, pragtfuld Beverly Hills villa med overdådig luksus, glimtende turkis vand i poolen og bobler i de slanke champagneglas. Glamour. Pigen ditto. På den anden ...

28/12-06Sødt fortalt...
Og fint formidlet romantisk film... Jeg syntes den gør sig enormt godt, den efterligner ikke noget jeg tidligere har set.. Og har fået mig til at overveje et evt husbytte.. (Gerne med cobana på Jamaica!!)
Jeg er vild med Jack Black som er meget charmerende sig selv og Jude er så lækker at han ikke behøver indpakning..
Alt i alt, en lækker komedie med smukke detaljer...

Fakta

Medvirkende
Amanda Cameron Diaz
Iris Kate Winslet
Graham Jude Law
Miles Jack Black
Arthur Abbott Eli Wallach
Jasper Rufus Sewell
Ethan Edward Burns
Tjenerinde Jessica Allsop
Sikkerhedsvagt Ed Aristone
WGA medlem Tim Bearden
Bag kameraet
Instruktion Nancy Meyers
Produktion Bruce A. Block, Nancy Meyers
Manuskript Nancy Meyers
Fotografi Dean Cundey
Klip Joe Hutshing
Scenografi Jon Hutman
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Julefilm, Romance
Premieredatoer
Biograf 08.12.2006
Dvd 10.04.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 138 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 62.569
Selskab Columbia Pictures, Universal Pictures, Waverly Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...