The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

Det er 1969, krigen hærger i Vietnam, og den 18-årige Dean er indkaldt til session. Han vælger at stikke af til Mexico sammen sin kæreste Bailey. Med ei flugtbilen er også Deans bror Eric og hans kæreste Chrissie. Men bilen kører galt, og kun Chrissie ender ikke i den patruljevogn, der kører gruppen til Hewitt-familiens hjem, hvor den sadistiske Leatherface bor. Et mareridt kan tage sin begyndelse. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Gyser
Instruktør Jonathan Liebesman
Medvirkende Jordana Brewster, Taylor Handley, Diora Baird, Matthew Bomer
Spilletid 84 min.
Biopremiere 10.11.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...på sin egen syge måde er ganske underholdende, selv om degenererede menneskers vold, tortur og slagteri af andre i længden faktisk bliver ensformigt og kedeligt."

Berlingske
"Der kan ikke skæres flere skiver af den pølse..."

Jyllands-Posten
"Sløv, sadistisk og umorsom forhistorie til gyserklassikeren Motorsavsmassakren."

Weekendavisen
"Lad os nøjes med at konstatere, at denne fantasi om forhistorien er en hårdere og renere film end genindspilningen fra 2003. The Beginning har faktisk en rigtig idé."

Ekstra Bladet
"...ren gentagelse af de mange andre film i serien."

B.T.
"Specialeffekterne er så ulækre og overdrevne, at det er en fryd."

Cinemazone
"...kun lige nok gys og gru til at tilfredsstille den værste sadomasochistiske trang. Ikke ét chok mere end minimumsmængden."

Brugere

05/04-10bloody movie!!!!!
the texas chainsaw massacre the beginning.

den er så ekstram at det næsten er svært at tro sinne egne øjne, specialeffekterne er så ulækre og overdrevne, at det er en fryd at se, rædslernen ligesom kommer ind under huden og piner en at se på, den er så feddd med masser af splat og uhygge, man får gåsehud af den.

Dean & Eric samt deres kærster chrissie og bailey skal på tur, de køre gennem texas, og bliver stoppet af sharif hoyt og bliver nød til at køre med shariffen hen på stationen, men hvad de ikke ved af det er at de i stedet hjem til shariffens fammilie hvor leatherface holder til, der begynder deres sindsyge leg hvor de en efter en bliver slagtet.

fra: blood lover

04/04-10the texas cainsaw massacre the beginning
denne her film er så brutal og det er ikke rigtig min type film den for kun 1 stjerne fra movie guy

04/04-10the texas cainsaw massacre the beginning
denne her film er så brutal og det er ikke rigtig min type den for kun 1 stjerne fra movie guy

18/11-08Brutal
Hvis man skal være grum, kan man lige så godt gå hele vejen, og det gør TTCM The Beginning. Den er så markaber, at den slider på nerverne. Samtidig er den grotesk morsom, fordi der ingen ende er på vanviddet i kædesavs-familien.

The beginning overgår klart sin forgænger, remaket af the TTCM fra 2003. Det horror, der virker. Lad vær med at se den, hvis du har sarte nerver - så er du advaret!

01/07-08Birth of Fear
"The Beginning" har sat nye grænser for hvor ulækker en film må være!

16/03-08Fedtfattig Fastfilm....
Overskirften siger det hele. The beginning er et typisk forsøg på at skabe en storslået film, som skal få publikum til at spærre øjnene op og tænke "kan det virkelig passe" og "nej hvor interresant" men denne film formår hverken at underholde eller levere god gys.

Vi starter simpelt med at filmholdet bruger ca. 3 minutter på at fortælle lidt om hvordan leatherface voksede op. Og derefter tror instruktøren og forfatteren bare at de kan klaske endnu en portion motorsavs splat på tallerkenen. Uheldigvis har denne film fået lidt for længe i ovnen.

Folk forventer jo en dybtegående historie. Når man bruger ordet "beginning" i sin film, skal man først og fremmest, tænker over hvad det er som har udviklet sig til den sadistiske Thomas og hans makaber familie. Vi vil jo gerne vide hvorfor h...

10/06-07Det Texas'kanske Slagterhus 2
Enhver historie har en begyndelse var der engang en slaglinie der lød. Sådan også med historien om Letherface (Bryniarski) og hans psykopatiske kannibalistiske familie omkring ham. Det er der så kommet en mere end overraskende fængende og kompromisløs (næsten i hvert fald) blodig gyser ud af.

Jeg skal gerne indrømme at min skepsis var stor, jeg fandt ikke 2003 remaket af Tope Hooper’s banebrydende og dybt skræmmende 1974 gyser, var noget særligt. Jo den var visuel og teknisk godt skruet sammen, men slet ikke halvt så uhyggelig som dens ophav. Det er denne forløber måske heller ikke, men den er alligevel både spændende og medrivende nok til, at jeg i samtlige minutter den kørte glemte tiden (og måtte spytte mit tyggegummi ud, på grund af filmens eksplicitte voldsscener der var tæt på ...

16/03-07Saven sejler sin egen sø
Blodet flyder i stride strømme, i denne horrorflick som, ifølge titlen, beskriver baggrunden for den menneskekød-glade slagterfamilie. - Og ikke mindst historien om det store gyser-ikon; Tommy 'Leatherface'.

En 'how did it happen' historie kan jo altid være interessant, men så bliver der trådt hårdt på bremseklodsen. For istedet ender det hele med én årsag til at smide en gruppe lækre unge mennesker i rottereden, og dén historie har vi jo hørt mange gange før. De bliver pint, plaget, tortureret, lemlæstet og skåret i stykker. Imens begynder baggrundshistorien langsomt at være uinteressant og påklistret. Smurt ind i det blod og slim, som også forsøger at holde plottet samlet.

Lemmerne flyver til højre og venstre, slagtehuset er dystert og mørklagt, grumme lyde og rungende musik brag...

28/01-07På flugt med de unge....endnu en gang! 5

20/01-07Powerhouse af en slasher !
TCM:TB er et powerhouse af en slasher ! Jeg er ellers rimelig hærdet og har set næsten alt inden for genren men jeg blev alligevel lidt overasket over hvor brutal og in-your-face denne film er ( ISÆR når der står Michael Bay på posteren ). Der er ikke brugt meget ( hvis noget overhovedet ) CGI og andet computergenereret skrammel til effekterne og det gør det til en sand fryd at overvære.
R. Lee Ermey stjæler igen showet ( som han gjorde i TCM fra 2003 ) som Sherif Hoyt der er mere syg og pervers end nogensinde. Det hele er smukt - på den klamme måde, stemningsfuldt og beskidt. Hvert billede syder af varme, sved, blod og tåre.
Minus er at der ikke er meget historie og der bliver ikke brugt meget tid på at lære " kvæget " at kende inden de begynder at blive slagtet. Det gør at det aldrig...Fakta

Medvirkende
Chrissie Jordana Brewster
Dean Taylor Handley
Bailey Diora Baird
Eric Matthew Bomer
Holden Lee Tergesen
Sherif Hoyt R. Lee Ermey
Thomas Hewitt/Leatherface Andrew Bryniarski
Monty Terrence Evans
Luda Mae Marietta Marich
Alex Cyia Batten
Bag kameraet
Instruktion Jonathan Liebesman
Produktion Michael Bay, Andrew Form
Manuskript Sheldon Turner, David J. Schow
Fotografi Lukas Ettlin
Klip Jonathan Chibnall, Jim May
Scenografi Marco Rubeo
Musik Steve Jablonsky
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Slasher
Nøgleord Kannibalisme, Motorsav, Prequel, Seriemorder
Relaterede film Texas Chainsaw 3D
Premieredatoer
Biograf 10.11.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 84 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 13.715
Selskab New Line Cinema, Next Entertainment, Platinum Dunes
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...