Michael Bay

Michael Bay slog tidligere sine folder indenfor musikbranchen, hvor han har lavet videoer for blandt andre Tina Turner, Meatloaf og Lionel Richie. Også reklamefilm har haft hans interesse med spots for firmaer som Nike og Budweiser. Han har vundet flere priser indenfor de to genrer, og i 1995 blev han udnævnt til årets reklameinstruktør af Directors Guild of America.

Bay debuterede som spillefilminstruktør i 1995 med den noget middelmådige actionkomedie 'Bad Boys', der sendte Martin Lawrence og Will Smith på vej mod stjernehimlen. Man allerede året efter stod han bag succesen 'The Rock', og så var Bays lykke gjort i Hollywood.

Bays speciale er spektakulære og effektfyldte popcorn-film, der kan lokke horder af ungdommelige filmfans i biografen i de varme sommermåneder.

Katastrofefilmen 'Armageddon' (1998) var endnu et kæmpehit. Tre år senere fulgte kæmpeproduktionen 'Pearl Harbour' (2001), der kostede ikke mindre en 135 millioner dollars. Mange kritikere påtalte dens himmelråbende banalitet og lemfældige omgang med historiske facts, men publikum tilbragte gladeligt tre timer i selskab med Ben Affleck, Josh Hartnett og Kate Beckinsale.

Bay er adoptivbarn og vil ikke selv udtale sig om hans biologiske fars identitet. Dog er der vedholdende rygter om, at det er instruktøren John Frankenheimer. Tidligere datede han Playboys 45th Anniversary Playmate Jaime Bergman.
Født
17/02-1965 Los Angeles, California, USA
< 1 >