300

I slaget ved Thermopylæ er Kong Leonidas og 300 krigere oppe imod en enorm persisk hær med Kong Xerxes i front. Chancerne er uhyre små, men modet er stort, og Kong Leonidas og hans mænd kæmper til sidste blodsdråbe - og inspirerer det græske folk til at kæmpe videre. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Adventure, Drama
Instruktør Zack Snyder
Medvirkende Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham, Dominic West
Spilletid 116 min.
Biopremiere 30.03.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lena Headey

Engelske Lena Headey kom frem i lyset som den unge udgave af Jeremy Irons’ kone i "Waterland" (1992). Efterfølgende gjorde hun sig gældende i et par periodefilm som "Resten af dagen" (1993) og "Junglebogen" (1994). Den kønne brunette har mindre roller i Antonia Birds krimidrama ”Face” (1997) og Virginia Woolf-filmatiseringen...

Anmeldere

Politiken
"Filmen krydser uden smålig skelen til normer og traditioner klinger med det store episke drama, med semidokumentarisme, med ren tegneserie, video, eventyr, animation og monstre."

Berlingske
"...sanseløst imponerende og samtidig så buldrende i sin patos, at det heldigvis er helt umuligt at se filmen med alvor i sindet."

Jyllands-Posten
"...har andet et byde på end gevaldige slagsmål og evindelige forsikringer om spartanernes hårdførhed og ekstatiske kampånd."

Weekendavisen
"Den er skiftevis som en gammeldags western, en syret rapport fra helvedes porte og et playstationspil, der vil mobilisere. Man er uafbrudt fascineret og af og til godt underholdt."

Information
"Ligesom Miller leger Snyder...med genrekonventionerne og forventer, at publikum selv afkoder satiren og ironien i en film, der er en finger i øjet på den gode smag, men bestemt også et vældig flot og underholdende stykke populærkultur."

Ekstra Bladet
"Imponerende billede alene skaber ikke nogen stor filmoplevelse."

B.T.
"...to timers visult bombardementm der efterlader en forpustet i biografsædet."

Cinemazone
"En glorificeret voldsmaskine med testosteron som brændstof."

Brugere

22/02-10god underholdning
flot og spændene krigs film

23/08-09To anmeldelser
Denne film har så afgjort brug for to anmeldelser. En, der virkelig hader den, og én, der roser den til skyerne. For først og fremmest er denne film ET KÆMPE MAKVÆRK, af et sådant format, at jeg sjældent har set mage. Denne film uden sine "special effects" ville være verdens dårligste film uden konkurrence. Dårlige skuespillere, misforståede frisk-fyr replikker fra de gamle grækere - jeg brækker mig!

Men vi har slet ikke berørt filmens største problem; parallellerne til nutidens USA, i hvilket en lignende krig mod onde, homoseksuelle muslimer udspiller sig. Der er masser af paraleller at drage: vi har "demokraterne" overfor "republikanerne", i form af nogle af de mere bløde grækere, der modsætter sig krigen. Vi har paralleller til ytringsfrihed, demokrati, dyrkelsen af det uniforme o...

13/01-09tonight we dine in hell!!!!!!
hugvsxrt

08/01-09bare godt gået af en lav budget film
gud hvor var den bare voldsom fed,ja jeg blev underholdt for alle pengene,jeg troede det var en rigtig b film,men jeg løb da ned dagen efter og købte den til min samling,av min pung,for den kostede da den nette sum af 199kr dengang,den har gået verden rundt og fyldt biografer på stribe,jeg blev virklig overaskede,så kan man lide mænd af stål og eventyr,samt flotte scener af kampe,ja så for man her noget for alle pengene,den er da bare for voldsomt fed...hurra for at der stadivæk kan komme film der overasker en så man er ved at tabe pusten(smiler) se den før din nabo,så 6 stjerner fra mig,af denne her slags film som jeg faktisk ikke kan samligne med andre film....fanme godt gået.

13/09-08Billed-lir blottet for indhold 14
At se "300" er nogenlunde som at se en lang intro til et action-computerspil. Med dén tanke in mente, at jeg som regel tamper løs på ESCape-knappen, når jeg får smidt dén slags tomgang i hovedet, kan man læse nedstående bedømmelse. Men lad det være sagt med det samme: Det er mig komplet ubegribeligt, hvis nogen af filmens skuespillere endsige instruktøren har fundet glæde ved at fabrikere noget så fladt som dette her.

Ud over et par antydninger, som let lader sig tolke som værende af næsten homo-erotisk karakter, har filmen ikke skyggen af "dybere lag" i sig.

Samtlige karakterer lever og ånder for kampen som selve livets mening. Snakken om "frihed", (som bizart nok fylder en hel del imellem de endeløse kampe) i en i praksis afmytologiseret oldtidsmyte fremstår nogenlunde ligeså int...

14/12-07Overvældende
"Det er kort sagt en enormt overvældende film, med storslåede effekter, og tonsvis af gigantiske kampe, man aldrig glemmer igen! Det er ikke noget mesterværk, ikke engang tæt på, men det er én af årets absolut bedste film, til trods for karakterer, der ikke just fremtræder særligt realistiske..."

10/12-07MISKAT og alle i andre! 14
Det er da utroligt at Miskat skal have lort i hovedet fra (desværre) nogle af Scopes brugere, da de ikke er enige med hende.
Det er flovt at læse disse svar som Miskat har fået, og man undre sig virkelig om disse brugere burde være her på Scope?
Især undre det mig meget at Thomas Nielsen, som plejer at være rimelig fattet, udtrykker sig som han gør...pinligt! Og Mr. Slat,butcher2 og Rasmus burde måske også ransage sig selv. de eneste seriøse svar er fra millennium og hansen.

Det bliver spændende om jeg nu også bliver kritiseret for dette indlæg.

Og til alle nye på Scope: Lad jer IKKE diktere af Thomas Nielsen, Mr. Slat,butcher2 og Rasmus.

08/10-07Flotte visuelle effekter
Jeg er mest betaget af de visuelle effekter, der i den grad er filmens rygrad. Handlingen og de medvirkende skuespillere træder i baggrunden for do.

Jeg er splittet mellem 3 og 4 stjerner; men ender på 4 grundet det nyskabende visuelle udtryk :-)

06/09-07tjaa
Den når ikke braveheart til sokkeholderne. Kampene er for ensformige synes jeg, men alt i alt en middelmådig film.

24/08-07:S 1
Miskat skrev: "Rædselsfuld film. (7 svar) 16.666666666667%
Den film er så rædselsfuld at jeg knap ved hvor jeg skal starte. Den promorere prostitution børnedrab,handicapdrab, kønsdiskriminering og psykopati i alle afskygninger. Handicappede slås ihjel ved fødslen og den ene handicappede der overlever føre til de 300's død og lederen siger må du leve længe til ham undrforstået det er den værste straf. Kvinden får sin værdig i og med at hun føde drengebørn som bliver til rigtige mænd, og drenge hærdes, slås og udsættes for livsfarlige prøver fra 7 års alderen. husruen tillader at hun bliver udsat for sex med en hun afskyr og som ikke er behageligt og gør ondt for at opnå noget altså prostitution. Sorg er noget mænd klare i ensomhed og kærlighed siges ikke ved afsked for det gør svag.De...Fakta

Medvirkende
Kong Leonidas Gerard Butler
Dronning Gorgo Lena Headey
Dilios David Wenham
Theron Dominic West
Kaptajn Vincent Regan
Stelios Michael Fassbender
Xerxes Rodrigo Santoro
Ephialtes Andrew Tiernan
Astinos Tom Wisdom
Daxos Andrew Pleavin
Bag kameraet
Instruktion Zack Snyder
Produktion Mark Canton, Bernie Goldman, Gianni Nunnari, Jeffrey Silver
Manuskript Zack Snyder, Kurt Johnstad, Michael Gordon, Lynn Varley
Forlæg Frank Miller
Fotografi Larry Fong
Klip William Hoy
Scenografi James D. Bissell
Musik Tyler Bates
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Drama
Undergenre Episk drama
Relaterede film 300: Rise of an Empire - 3 D, 300: Rise of an Empire - 2 D
Premieredatoer
Biograf 30.03.2007
Dvd 21.08.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 116 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 144.324
Selskab Warner Bros. Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...