Jagten på lykke (The Pursuit of Happyness)

Chris vil være mægler. Problemet er bare, at der er 20 andre ulønnede praktikanter, der kæmper om pladsen hos mæglerfirmaet. Oven i hatten skrider Chris' kone og efterlader ham alene med deres lille søn, og det vælter ind af brevsprækken med parkeringsbøder. Chris er nu enlig forsørger, men selv om alt bliver mere og mere sort, og den lille familie må flytte på gaden, er det svært at slå den amerikanske drøm ihjel! © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama
Instruktør Gabriele Muccino
Medvirkende Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe
Spilletid 117 min.
Biopremiere 02.02.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Thandie Newton

I sin debutfilm "Flirting" (1991) spillede slanke Thandie Newton over for Nicole Kidman. I "En vampyrs bekendelser" (1994) bliver Thandie myrdet af Kidmans ægtemand, Tom Cruise, mens hun i "Mission: Impossible 2" (2000) går i seng med ham. Newton har derudover haft hovedroller i komediedramaet "Gridlock'd" (1997) og Jonathan Demmes Toni Morrison-...

Anmeldere

Politiken
"Det kunne være blevet noget frygteligt klisterstads, men takket være Will Smith holder filmen en lidt anderledes balance end den gængse mellem afvæbnende komik og barsk virkelighed."

Berlingske
"...ganske vist ikke en film, der vil sætte dybe spor i hukommelsen, men alligevel så tilpas underholdende, at man lige akkurat kan sluge en brugt og genbrugt historie."

Jyllands-Posten
"Afgjort ikke stor kunst, men Smith og søn gør historien om forfølgelsen af den amerikanske drøm til en vedkommende og rørende film."

Weekendavisen
"...fortællingens kerne, manden og drengen, er udmærket fremstillet og hård nok til at holde resten i fokus."

Information
"Intellektuelt altså en sand bundskraber, men også en velspillet og elementært medrivende film."

Ekstra Bladet
"...et overraskende sobert og velfortalt drama..."

B.T.
"...en inspirerende film, der med garanti vil sende dig dansende ud på gaden."

Cinemazone
"Jagten på lykke er gnidningsfri, medrivende og umiddelbart lun, men samtidig i bedste fald blåøjet – og i værste fald propagandistisk."

Brugere

17/11-07At Følge Sine Drømme....
En så smuk og fuldstændig vidunderlig film, at end ikke jeg kan beskrive den med ord.
Men jeg skal prøve.

Jagten På Lykke er en smuk og rørende historie om hvad det vil sige at følge sine drømme, og hvad det vil sige at gøre alt for dem man holder af.
Man kan ikke undgå at fælde en tåre undervejs, for will smith spiller sin rolle perfekt.

Trods den meget tårefremkaldende virkning som filmen byder på, vil du også finde glæde og håb, og man indser virkelig at man skal følge sine drømme, og at man aldrig må give op.

Jeg følger selv min drøm om at blive Amerikansk film instruktør, og jeg tror på at hvis man virkelig vil, og at man aldrig giver op, så kan man med garanti blive det man drømmer om.

Filmen er baseret på en sand historie, og det gør den til et sandt mesterværk.

...

30/09-07velment humanisme
Forbavsende medrivende og genuint varmende drama om en mands værdige kamp for at opnå finansiel og personlig succes, i kongruens med at være en rollemodel for sin søn. The Pursuit of Happyness er et klassisk eksempel på den amerikanske drøm, hvor ´du kan opnå alt´ mentaliteten hersker med et naivt bøjende greb omkring virkelighedens langt mere komplicerede realiteter. Desuden er filmen baseret på virkelige hændelser, så kvalmefaktoren burde være på sit højeste, men med en naturalistisk hånd styrer den anerkendte italienske instruktør Gabriele Muccino behændigt udenom de værste sentimentalitetsbristepunker og giver i stedet sin første amerikanske produktion en subtil og distingverende europæisk kant, hvor succeshistorien muligvis er givet på forhånd, men hakker skæres i forudsigeligheden ...

10/09-07Charmerende film!
Sukkersød, poppet og tårepresser af en feelgood film. Den har indrømmet gribende momenter takket være en utrolig veloplagt og velspillet Will Smith i rollen, som virkelig rammer plet her. Historien er måske lidt for konform til min smag, men momentvis lod jeg mig gribe af denne film.

29/05-07Ryggen mod muren
Gennem mange, mange år har der med filmverdenens måske mest prestigefyldte pris, Oscar-statuetten, været tegnet et mønster af hvilke film den generelt har i sigte. Det er der i senere blevet gjort op med, blandt andet forrige år hvor størstedelen af de nominerede film domineredes af ”uforudsigelige” valg og i år hvor prisen gik til en hardcore gangsterthriller. Oscaren har fået et bredere omfang, hvilket naturligvis er en udvikling, man kun kan se lyst på.
Det burde derfor ikke være til nogens skam at de ”lette” film fravælges, deriblandt sidste års ”Cinderella Man” og ”The Pursuit of Happyness” fra i år - to film der slet ikke burde være så overbevisende som tilfældet var.

”The Pursuit of Happyness”, som det drejer sig om her, er lige til at gå til. Det er en historie bygget på et ...

12/05-07Only in America 3
*spoilers*

Hvis du føler en trang til at blive tvangsfodret med den amerikanske drøm, skal du bare se "The Pursuit of Happyness". Den er baseret på en virkelig historie fra starten af 80'erne om en mand, hvis énmands-sælgerbiks går så skidt, at hans kone forlader ham, og han bliver smidt ud af sin lejlighed. Men han kæmper videre, fordi han vil give sin søn et godt liv, får en praktikplads hos et stort børsmæglerfirma og ender som mangemillionær.

Der er selvfølgelig en sød historie i hovedpersonens kamp for sit barn, men ellers er det hardcore amerikansk tro-på-dig-selv-og-arbejd-hårdt-så-skal-du-nok-få-succes. Og den er simpelt hen for tyk til mig. For det første foregår det her i den tid, hvor Reagan-administrationen smadrede den amerikanske økonomi, men det forholder vi os ikke...

09/02-07En oscar værdig 2
Anonym
I en tid hvor de ægte amerikanske klichéer går igen og igen, kan det siges at jeg blev ret frustreret over en trailer til ”The Pursuit of Happyness”. Denne film er en smule varm, ikke så vigtig feel-good film, hvor man bare skal sidde og knibe en tåre når filmen fortæller at man skal. Man går ud af biografmørket med en meget ophøjet følelse, og det giver faktisk en smule at tænke over, uden man skal rende rundt og gruble mange år efter. Dette er nemlig ikke samfundskritik Gabriel Muccino byder på, men mere en tilbydelse om at mennesker der sidder i en lækker lejlighed til et par millioner skal til at forstå, hvor hårdt det egentlig er at være hjemløs. Og dette er ”The Pursuit of Happyness”s stærkeste varemærke.

Imens navne kører over skærmen i starten af filmen, bliver der filmet de s...

04/02-07Skøn film.
Jeg kan lide sådan en film, hvor udholdenhed bliver sat i højsædet, og når den er udført så gennemført som i dette tilfælde er det bare skønt.
Jeg har i dag læst, at Will Smith har personlige erfaringer med fattige forhold.

03/02-07Fantastisk skuespil.
Denne film er så fantastisk på mange områder. Historien er virkelig, Skuespillet er formidabelt og musikken er rigtig smuk.
Denne film viser os et tydeligt billede af hverdagen, og hvor hårdt livet er/kan være. Will Smith levere klart et af hans bedste præstationer i denne film. Den har fortjent 6 stjerner og intet mindre!!

02/02-07Go`morgen Henrik
Henrik Palles bedømmelse til 3 stjerner er langt i underkanten. Han siger det er en typisk amerikansk film, JA men det er også virkelighed. Filmen er baseret på det virkelige liv for chris. Manden har virkelig levet sådan, så det er ikke bare fiktion.

Fakta

Medvirkende
Chris Gardner Will Smith
Christopher Jaden Smith
Linda Thandie Newton
Jay Twistle Brian Howe
Martin Frohm James Karen
Alan Frakesh Dan Castellaneta
Walter Ribbon Kurt Fuller
Fru Chu Takayo Fischer
Verdens bedste far Kevin West
Arbejder George Cheung
Bag kameraet
Instruktion Gabriele Muccino
Produktion Todd Black, Jason Blumenthal, James Lassiter, Will Smith, Steve Tisch, Teddy Zee
Manuskript Steve Conrad
Fotografi Phedon Papamichael
Klip Hughes Winborne
Scenografi J. Michael Riva
Musik Andrea Guerra
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Arbejdsløshed, Enlig far, Fattigdom
Premieredatoer
Biograf 02.02.2007
Dvd 28.08.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 117 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 35.957
Selskab Escape Artists, Overbrook Entertainment, Columbia Pictures Corporation, Relativity Media
Biodistributør Buena Vista

Se også...


Syv liv
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Factory Girl
2006
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Frida
2002
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Berygtet
2006
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Walk the Line
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk