The Fountain

I tre forskellige tidsaldre er tre forskellige mænd knuste over udsigten til at deres elskedes snarlige død. I et desperat forsøg på at redde kvinderne forsøger de tre mænd på hver deres måde at finde frem til livets træ, som efter signende skulle være kilden til udødelighed. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama, Science Fiction
Instruktør Darren Aronofsky
Medvirkende Hugh Jackman, Rachel Weisz, Mark Margolis, Ellen Burstyn
Spilletid 96 min.
Biopremiere 04.04.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Hugh Jackman

Hugh Jackman er i sit hjemland Australien kendt for sit arbejde i tv og i teatermusicals. Han er efter sigende en glimrende sanger og har haft store roller i australske opsætninger af 'Skønheden og udyret' og 'Sunset Boulevard'. Jackman debuterede i det australske familiedrama 'Erskineville Kings' (1999) og havde herefter hovedrollen i den ro...

Anmeldere

Berlingske
"...det ekstremt højtravende tonefald spolerer fornøjelsen ved de flotte billeder, og man må virkelig beundre Hugh Jackman og Rachel Weisz for det stærke engagement, som de heroisk investerer i rollerne som Tom og Izzi."

Jyllands-Posten
"I hvert fald lod denne anmelder sig modstandsfrit suge ind i filmens umanerligt smukke univers og købte til fulde den transcendentale kærlighedshistorie endda med en sjælden tåre i øjenkrogen."

Weekendavisen
"...er The Fountain på idéplanet så forskruet, så indfedtet i holisme og new age, at man vægrer sig ved at tage den alvorligt."

Ekstra Bladet
"...består stort set ikke af andet end svævende pseudoreligiøse banaliteter om livet, døden og genfødslen..."

B.T.
"...årets absolut mest oppustede og prætentiøse film..."

Cinemazone
"Det er film lavet med tro på sig selv frem for tilskueren, og det er altid beundringsværdigt, når kunstnere tør gå linen ud. Også selvom den som her ikke ender så højt over jorden, som man havde sat den op til."

Brugere

17/10-13Aronofsky forklarer sin film! 9
Jagten på evigt liv er blot et af de store temaer, som Darren Aronofsky har proppet ind i sin ambitiøse sci-fi-romance "The Fountain", som han kæmpede for at realisere i seks år. "The Fountain" floppede forudsigeligt i biograferne, hvor langt de fleste afviste Aronofskys hjertebarn som en kringlet og prætentiøs omgang new age-pladder.

Jeg oplevede filmen første gang ved dens verdenspremiere i Venedig, hvor jeg hørte til det mindretal, der følte sig berørt af "The Fountain" og så den som en organisk, dybfølt og tænksom meditation over livet og døden. Det hjalp selvfølgelig også, at jeg dagen efter havde en halv time med Darren Aronofsky på Hotel Excelsior, hvor han beredvilligt og pædagogisk forklarede hele filmen for mig!

Du kan læse, hvad Darren Aronofsky havde at sige om "The Fou...

21/12-07Top 10 - 2007
10: Disturbia

9: Zodiac

8: Ratatouille

7: Transformers

6: Sunshine

5: The Prestige

4: Grindhouse ("Death Proof" og "Planet Terror")

3: Children of Men

2: Pans Labyrint

1: The Fountain

23/10-07wEiRd
This film was wierd but still worth seeing. The ending was a little far fetched for me, even though one of my favorite genres is sci fi.

28/09-07Mindre skuffelse
"The Fountain drukner desværre bare i sin egen historie(eller skulle man sige historier...?), og er bare ikke så fantastisk, som den meget gerne ville have været."

09/09-07Fortryllende kærlighedsfabel på tværs af tid og rum 4
Stortalentet Darren Aronofsky har med The Fountain skabt en fuldstændig unik og enestående smuk kærlighedsfabel, som imponerer med sin helt fantastiske visualitet og hjerteskærende fortælling. Tre næsten identiske kærlighedsforløb væves elegant og overbevisende sammen på tværs af tid og rum og dykker man ned i filmen med åbent sind får man en helt fantastisk oplevelse.

Den stærkt eksplicitte religiøse symbolik kan især hen imod slutningen opfattes som overdrevet, ligesom den abstrakte og fortolkningsåbne struktur givetvis vil irritere mange. Omvendt er disse elementer netop stærkt medvirkende til at filmen virker så opslugende og gribende som det er tilfældet. De magiske billeder i perfekt symbiose med Clint Mansells fortryllende musik suger en ind i de(n) sørgelige fortælling(er) om ...

06/09-07Who Wants To Live Forever 18
Efter kritikersuccesen med ”Requiem For A Dream“, der er en af de film der mest ægte og indsigtsfuld har prøvet at visualisere en gruppe misbrugeres virkelighedsopfattelse, var der store forventninger til instruktør Aronofsky’s næste projekt, ”The Fountain”.

Ifølge de fleste kritikere er det så ikke lykkes Aronofsky at leve op til forventningerne. ”The Fountain” beskyldes for at være en gang højttravende new age pseudoreligiøse banaliteter. Det er da også på mange måder en drævende og tålmodighedskrævende film, der i et langsomt tempo præsenterer sine handling om hvordan tre (homonyme) mænd i tre forskellige tidsaldre, forsøger at redde deres store kærlighed fra døden ved at finde livets træ og opnå guddommelighed.

Man kan heller ikke nægte historien at være et rodsammen af reli...

02/09-07En smuk hyldest til livets skrøbelighed
havde ikke hørt meget om denne film, andet end temaet virkede interessant. Og hvor blev jeg dejligt overrasket. Min første tanke var at her er tale om en avantgarde præget film. En munk der avæver rundt i en boble i rummet! Lige min smag. Men efter noget research rundt på nettet bagefter, virkede det ikke så mystisk.

Den stille fred i rummet bliver fremragende portrætteret, mens en langsom følelse af tristhed melder sig efterhånden. Ja det er sådan filmen virkede på mig. Samtidig at den er så smukt filmatiseret at jeg nærmest fik tårer i øjnene! Den tager reinkanations temaet op uden at den virker overskyggende på filmen. Der er mange flere lag i denne film end ved første øjekast og det gør den seværdig mere end en gang. Ja det er en film om kærlighed men også meget mere end det. Ogs...

11/05-07Kærlighed efter døden
Darren Aronofskys nye film er en hysterisk ambitiøs sag om kærlighed og død. Handlingen foregår i tre tider: Fra conquistadorernes Spanien drager en officer til Mellemamerika for at finde livets træ, som han skal bruge til at frelse sin dronning. I nutiden forsøger en forsker febrilsk at finde en kur til sin syge kone - og får et gennembrud med et træ fra Guatemala. I fremtiden flyver en slags munk gennem rummet med et træ, som han vil bringe til den nebula, mayaerne havde udnævnt til deres dødsrige.

I alle tre tider spilles personerne af Hugh Jackman og Rachel Weisz, som begge gør det virkelig overbevisende. Jackman som manden, der kæmper og vil gøre alt for sin kærlighed. Weisz som den mere pragmatiske kvinde, hvis opfattelse af kærligheden er mere holistisk og rækker ud over døden...

16/04-07Liv eller død
Der skulle gå næsten et halvt år efter bio premieren i USA, før vi her i lille Danmark fik "The Fountain" på Biolisten som aktuel.
2 uger før den danske premiere, vakte navnet "The Fountain" et svagt lys i min hukommelse.
For omkring et par måneder tidligere havde jeg set traileren, og på det tidspunkt var jeg helt ellevild for at se den. Nu så jeg så traileren igen, og min trang blev ikke mindre. Ud fra de billeder der blev vist, så det ud til at være en film lige for mig. Og efter at havde været 90 min i biffen, måtte jeg også erkende, at "The Fountain" var skræddersyet til mine filmbehov.

Vi følger en mand, der i tre forskellige tidsaldre over 1000 år, på den ene eller anden måde prøver at redde sin elskede og opnå evigt liv. Under handlingsforløbet når vi vidt omkring hvad der ...

15/04-07Lev svagt, dø aldrig 2
"The Fountain" er en af de slags film jeg rigtig godt kunne tænke mig at syntes virkelig godt om. En film jeg næsten på forhånd havde paratgjort mig på at hylde. Ikke nok med at dens trailer lovede alverden - instruktøren hedder Darren Aronofsky og har tidligere stået bag en af de bedste film jeg mindes at have set, "Requiem for a Dream" fra år 2000.
"The Fountain" er altså en film jeg ville elske at drysse stjerner og skamrosende ord ud over, både for sin umanerligt veludførte billedside og sine eksistentielle perspektiveringer af menneskets stræben efter evigt liv. Men det kan jeg, af flere grunde, ikke.

Hvor Darren Aronofskys seneste film, den førnævnte "Requiem for a Dream", beskrev en række menneske fanget i en formørket blindgyde af misbrug og afhængighed gennem aggressive lyd...Fakta

Medvirkende
Tomas/Tommy/Dr. Tom Hugh Jackman
Isabel/Izzi Rachel Weisz
Fader Avila Mark Margolis
Lillian Ellen Burstyn
Silecio Stephen McHattie
Kaptajn Ariel Cliff Curtis
Xibalda Fernando Hernandez
Antonio Sean Patrick Thomas
Betty Donna Murphy
Manny Ethan Suplee
Bag kameraet
Instruktion Darren Aronofsky
Produktion Arnon Milchan, Iain Smith, Eric Watson
Manuskript Darren Aronofsky
Fotografi Matthew Libatique
Klip Jay Rabinowitz
Scenografi James Chinlund
Musik Clint Mansell
Genrer og relationer
Genre Drama, Science Fiction
Undergenre Romance
Nøgleord Udødelighed
Premieredatoer
Biograf 04.04.2007
Dvd 07.08.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 2.979
Selskab Regency Enterprises, New Regency Pictures, Protozoa Pictures, Epsilon Motion Pictures, Warner Bros. Pictures
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...


Mr. Nobody
2009
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Agora
2009
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Juryen
2003
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Code 46
2003
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Dear John
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk