Them (Ils)

Lærerinden Clementine har fri og skynder sig hjem til sin mand Lucas og deres hus, der ligger isoleret i en mørk skov. Da hun kommer hjem, oplever hun en serie af mystiske hændelser. Telefonen ringer flere gange, tv'et tænder sig selv, og strømmen går i hele huset. Og så er er aftenen endda først lige begyndt! © Scope

Produktionsår 2006
Genre Gyser, Thriller
Instruktør David Moreau, Xavier Palud
Medvirkende Olivia Bonamy, Michaël Cohen, Maria Roman, Adriana Mocca
Spilletid 77 min.
Biopremiere 25.05.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Et gennemsnitligt videospil hænger fortællemæssigt bedre sammen end denne tarvelige stiløvelse..."

Berlingske
"Langt hen ad vejen benytter den sig af de sædvanlige effekter og tilfører som sådan ikke noget nyt til genren. Det allermest uhyggelige ved filmen er nok, at den er baseret på virkelige hændelser..."

Jyllands-Posten
"Filmens altdominerende og fuldt opfyldte ambition er at skræmme livet af tilskueren, som den går i struben på fra første scene af den koncentrerede spilletid."

Information
"De få og små forsonende træk skal findes på den filmtekniske side; subtil og stemningsskabende brug af baggrundsmusik i de tidlige scener, en dynamisk klipperytme og en æstetisk grå-brun farveskala."

Ekstra Bladet
"Intensiteten stiger til det næsten ubærlige hjulpet godt på vej af både nerveætsende lyde og indtil flere klaustrofobiske scenerier."

B.T.
"Det er alt sammen meget godt og dygtigt lavet..."

Cinemazone
"Det er teknisk gyserhåndelag med internationalt snit og klare amerikanske aner, men også underligt sjæle- og identitetsløst."

Brugere

28/09-09

18/01-09Fantastisk gys
"Them" er en af genrens mest uhyggelige gys. Ikke bare er den autentiske historie skræmmende nok i sig selv. Filmen er lavet med et uhørt talent og for gyser-genren forbløffende originalitet.

At skuespillerne ikke kunne slippe filmen, og selv var bange, når de skulle spille deres roller siger en hel del om hvad der er i vente.

"Them" er et ubetinget must for gyser-fan, og man skal lede grundigt for at finde film der overgår denne

25/11-08langt om længe
hurra jeg blev virklig skræmt,ja den er sku uhyggelig,fedt,har ik mærket uhyggen siden maskernes nat da jeg var dreng...så hurra...og så er den jo virklig...ja en film man tror på og sagtens kan leve sig ind i...se den,og gerne alene om aften...så blir du sku skræmt..smiler...god fornøjelse 5 stars fra mig...så tæt på 6...åhh så pyt da...smil

20/02-08Farvel til liebhaverne 2
Det er intet under, at mange af de danske anmeldere i sin tid klandrede den franske gyser, ”Them”, som en kold og usammenhængende stiløvelse. Der skal nemlig et helt ualmindeligt engagement til, for at gide klemme mere ud af de to franskmænd, David Moreau og Xavier Paluds budgetbeskedne eksperimentalgyser og for virkelig at indleve sig i det spinkle setup, makkerparret får sat på benene. Dog er de talrige fodfejl til at overse, for netop under den småkluntede og kejtede overflade af ”Them” gemmer sig et gyserbegærende hjerte på det helt rigtige sted.

En af de første ting der springer i øjnene ved ”Them” er spillelængden. Under 80 minutter er ikke meget at gøre godt med i den moderne filmverden, men ikke desto mindre det særdeles effektive interval Moreau og Palud har kogt deres histor...

25/01-08Kun overgået af The Blair Witch!
Som overskiften antyder, så er det kun den legendariske Blair Witch-project som har skræmt mig mere end denne, fantastiske og forfærdelige gyser! Der er klamme huse, klamme skove og en klam klam klam slutning! Det er så gennemført!

19/11-07Blandede Fornemmelser
Klaustrofobi er altid et godt emne at behandle inden for gyserfilm, men i Them lykkedes det ikke de to debuterende instruktører til fulde.

Kameraføringen er dog upåklagelig og den gennemgående klaustrofobiske fornemmelse er bestemt godt bibeholdt og bliver til tider direkte ubehagelig.

Der er dog to store fejl: Spilletiden og filmen gnerelt, for på trods af det gode og kreative kamerarbejde føles bare som noget af et vagt forsøg på at gøre The Descent eller Funny Games kunsten efter, og det uhyggelige element er kun fokuseret på de mange pludselige choklyde men det bliver mere irriterende end neglebidende som filmen sniger sig frem mod sit klimaks.

Jeg savnede mere information hos de to hovedpersoner så man kunne føle mere med dem når konflikten først skydes igang, for 71 minut...

28/10-07Nærmest klaustrofobisk
"Den bliver mere og mere nervepirrende, jo længere ind i handlingen man kommer... første halvdel er ikke ret skræmmende, eller for den sags skyld uhyggelig, men derefter bliver det enormt uhyggeligt... fire stjerner, til en til tider ujævn gyser."

28/10-07Årets mest skræmmende
Den franske gyser Ils er et skoleeksempel på, hvorledes man med relativt simple midler kan lave en film så uhyggelig, at man må skifte underhylere flere gange undervejs. Vi at har gøre med en gyser af den gamle skole, hvor blodbad og brutalitet er pakket væk til fordel for ægte uhygge. Hvor den seneste trend er gået i retning af, at man væmmes mere end skræmmes, så er Them et skridt tilbage i den modsatte retning.

Filmens setup er utroligt simpelt. To unge mennesker alene i et stort mørkt hus, hvor de lige pludselig ikke er alene mere. Efter en effektfuld kort intro, som slår filmens tone an, introduceres filmens to hovedpersoner. Selvom dette gøres relativt hurtigt, når man alligevel at få personerne nogenlunde ind under huden, og i hvert fald nok til, at man skræmmes sammen med dem,...

23/10-07Thrilling from start to finish
Most horror films go up and down in their excitement curve, whilst this film kept the exciting scary feel throughout the entire film. This film was able to scare the viewers without resorting to blood splattering and mutilation sceens and therefore I feel the genre of the film can carry across a wider audience.

21/10-07Europæisk klasse! 2
Når amerikanerne ikke længere kan lave ordentlige gyserfilm (griner), ja så kan europæerne. Ils, som også findes under titlen Them er noget så sjældent som en uhyggelig gyserfilm, der virkelig skræmmer og skræmmer. Og så er vi heldigvis frie for ynkelig splatter, store mængder af blod og den slags, som præger mange amerikanske gyserfilm. Sidder man og savner en psykologisk spændende og effektiv gyser, så er Them et hæderligt bud.

Fakta

Medvirkende
Clementine Olivia Bonamy
Lucas Michaël Cohen
Sandra Maria Roman
Ilona Adriana Mocca
Maria Camelia Maxim
Barn Alexandru Boghiu
Ung Emanuel Stefanuc
Ung Horia Ioan
Ung Stefan Cornic
Ung George Iulian
Bag kameraet
Instruktion David Moreau, Xavier Palud
Produktion Richard Grandpierre
Manuskript David Moreau, Xavier Palud
Fotografi Axel Cosnefroy
Klip Nicolas Sarkissian
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Overnaturlig gyser, Slasher
Premieredatoer
Biograf 25.05.2007
Dvd 04.10.2007
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2006
Spilletid 77 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 1.760
Selskab Eskwad
Biodistributør Miracle Film

Se også...