Terabithia - et hemmeligt land (Bridge to Terabithia)

Jess og Leslie på 11 år har det ikke nemt i skolen. Hver evig eneste dag er de ofre for drillerier og mobning, for sådan er det, når man er lidt sær og skiller sig ud. Men fantasien kan ingen tage fra dem, og de opfinder et magisk eventyrland, Terabithia, der er beboet af alskens mærkelige væsener. En dag vælger Leslie selv at tage afsted til Terabithia, men det går ikke helt efter planen. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Adventure, Drama, Familiefilm
Instruktør Gabor Csupo
Medvirkende Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel, Robert Patrick
Spilletid 95 min.
Biopremiere 08.06.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...starter som så mange andre amerikanske film med en veritabel vagtparade af børnefilmklichéer, men udvikler sig til en både varm, underholdende og medrivende fortælling i en klog kombination af fantasy og et realistisk-humanistisk børnefilmsunivers."

Berlingske
"Vi andre aner ikke rigtigt, hvad vi skal stille op med denne discount-produktion, som er ubehagelig i sine mobbescener fra børnenes skole og præget af en nødtørftig form for fattig fantasi, når vi befinder os i den pauvre Narnia-kopi Terabithia."

Jyllands-Posten
"...både rørende og spændende, om end sine steder lige lovlig candyflosset i sin skematiske fremstilling af de unges problematiske verden."

Information
"Filmen er på mange måder traditionel - ikke mindst i opbygning og budskab - men blikket for detaljer og den åbenlyse fortælleglæde gør, at genkendelsen er fuld af fornøjelse."

Ekstra Bladet
"Historien er god at blive klog på, også for forældre... Det hele er dog lige en tøddel for Disney-sødt til min smag."

Cinemazone
"Kærlighed, venskab, mod og til sidst også tab – og at komme videre fra dette tab. En utrolig bevægende oplevelse for både børn og voksne, ja, for alle der – klistret som det end lyder – har levet, elsket og oplevet tab."

Brugere

03/10 13:13På Tilflugt i Fantasien
Da jeg for ca. 13 år siden så dette fantasydrama, dømte jeg den lidt ude, som værende en film der ikke ragede meget op over det middelmådige. Jeg havde givet forventet mig en langt mere eventyrrig film a la produktioner som Harry Potter serien og Narnia. Ikke at filmen ikke har sine fantasy elementer, men de er langt mere grounded i dramaet som en del af børns fantasi.

Et gensyn nu her med mine egne børn og deres dejlige mor, gav mig dog et helt andet og langt mere positivt perspektiv på filmen og dens historie.

En historie om to børn på vej mod teenagealderen, der finder sammen og sammenhold uden for de populære kredse og skaber deres egen frirum, i form af fantasilandet Terabithia.

Det er jo en gennemført fantastisk fortælling, også på det subtile plan, om tab af uskyld, so...

15/12-08Fantastisk film
Jeg har lige set filmen, og selv om jeg er oppe i årene(27 år), mand ;)

Så blev jeg også utroligt i den sidste del af filmen, det var faktisk træls ;)

Men filmen er virkelig god, og kan overhovedet ikke sammenlignes med Narnia, det må jeg godt nok sige.

Men den giver et godt billed af en fantasi verden skabt af de to børn, da de blot lader fantasien løbe.'
God historie, med masser af ting man kan tage med i hverdagen.

5 stjerner herfra!

14/11-07God historie
Terabithia er en film som godt kunne røre mig til sidst, da den egentlig har en sørgelig slutning til sidst, men jeg synes at den ikke kan sammenlignes med Narnia. Den har en god historie om en dreng som elsker at tegne og bliver moppet af de andre i klassen, indtil der starter en ny pige i klassen som bliver hans bedste ven. Hun viser ham et sted i den dybe skov, at der findes nogle væsener, både gode og onde væsener. Jeg synes at der manglede mere eventyr i filmen. Der synes jeg at Narnia er en klasse for sig selv, men som sagt, man kan ikke sammenligne de to film. Man er underholdt, og det er det. Hvis man ikke har set Narnia, så se Terabithia først. Det vil jeg anbefale. Jeg kan desværre kun give to stjerner for denne film.

29/06-07Narnia m. mere Drama.
Bridge to Terabithia er en vidunderlig dejlig film som bare bliver en klassiker. Den minder lidt om Narnia, men med en dybere historie og mere rørende. Pigen Leslie spilles af AnnaSophia Robb som også er med i Charlie og Chokoladefabriken. Skuespillet er dejligt og jeg må indrømme at jeg måtte snøfte mig gennem hele sidste halvdel.!

En god filmoplevelse.

09/06-07Den sunde eskapisme
Disney-filmatisering af en berømt amerikansk børnebog af Katherine Paterson. Hovedpersonen Jesse kommer fra en fattig landfamilie og bliver opdraget til en alvorlig dagligdag med faste pligter i hjemmet - især faderen har svært ved at acceptere, at den introverte Jesse elsker at tegne. Samtidig bliver han mobbet i skolen, men tingene lysner, da han får en ny klassekammerat, Leslie, der er sprudlende kreativ og ligeledes vant til at blive mobbet, fordi hun er anderledes. Jesse og Leslie bliver venner, bygger en træhytte i skoven og skaber fantasilandet Terabithia som deres tilflugtssted.

Patersons historie er en hyldest til fantasien og dens evne til at tackle svære situationer, for Jesse og Leslies Terabithia-fortælling tager tydeligt afsæt i hverdagen og hjælper dem med at samle mod...

Fakta

Medvirkende
Jesse Aarons Josh Hutcherson
Leslie Burke AnnaSophia Robb
Frøken Edmonds Zooey Deschanel
Jesse Aarons senior Robert Patrick
May Belle Aarons Bailee Madison
Nancy Aarons Kate Butler
Brenda Aarons Devon Wood
Ellie Aarons Emma Fenton
Joyce Aarons Grace Brannigan
Bill Burke Latham Gaines
Bag kameraet
Instruktion Gabor Csupo
Produktion Lauren Levine, Hal Lieberman, David Paterson
Manuskript Jeff Stockwell, David Paterson
Fotografi Michael Chapman
Klip John Gilbert
Scenografi Robert Gillies
Musik Aaron Zigman
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Familiefilm
Nøgleord Fantasiverden
Premieredatoer
Biograf 08.06.2007
Dvd 13.11.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 27.607
Selskab Walt Disney Pictures, Walden Media, Hal Lieberman Company, Lauren Levine Productions
Biodistributør Scanbox

Se også...