Scary Movie

En maskeret knivmorder er løs i lillebyen og slår alle ihjel i Cindys omgangskreds. Måske er der en plan med, hvad han gør, måske er han bare på syre. Det virker dog som om, at det har forbindelse til det, der skete sidste sommer, hvad det så end var. Cindy er ikke sikker på, hvad der er værst - at blive dolket eller dyrke oralsex med sin kæreste - så hun gør sig store anstrengelser for at undgå begge dele. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Keenan Ivory Wayans
Medvirkende Carmen Electra, Dave Sheridan, Frank B. Moore, Giacomo Baessato
Spilletid 88 min.
Biopremiere 11.08.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Keenan Ivory Wayans

(INSTRUKTØR)
Året før Wayans blev færdig, forlod den høje, afroamerikaner Tuskegee Institute universitetet i Alabama for at hellige sig sin karriere som stand up-komiker. Han fik sit gennembrud med blaxploitationparodien "Sort Hævn" med originaltitlen "I'm Gonna Git You Sucka!", som han både skrev, instruerede og medvirkede i. Wayans har primært gjort det...

Anmeldere

Scope
Sæd, syre og slashing

Gyserkomedie forsøger sig med den svære kunst at gøre grin med andre gysere, der selv er komedier

I "Scary Movie" befinder vi os i spoof-land, dvs. der hvor film ikke behøver at fungere på egne præmisser, men kan nøjes med at pege fingre af andre film. Ofte er det lykkedes fint at lave spoofs, f.eks. når trioen Zucker-Abrahams-Zucker har hudflettet selvhøjtidelige film og genrer som 70'ernes katastrofefilm i "Højt at flyve" (1980) og 60'ernes politi-tv-serier i "Høj pistolføring"-filmene. Deres grovkornede, lavpandede og respektløse humor virkede, fordi de genreklicheer, de hev fat i, var så genkendelige og tykke, og fordi de film, de parodierede, så åbenlyst glimrede ved deres mangel på humor.

Parodi af parodi
At det ikke nødvendigvis er let at lave spoof-film, der holder, er "Scary Movie" et glimrende bevis på. De tre Wayans-brødre, som i fællesskab (men uden deres fjerde, mere kendte bror, Damon) har lavet denne film, har begået en kapitalbrøler ved at parodiere en række film (primært "Scream 1-3"), som i forvejen er selvrefererende parodier på teenagergyserformulaen. Og hvor meget bid er der i at parodiere en parodi? Ikke synderligt meget, og derfor har de valgt også at spille et andet kort ud, nemlig parodien på de sexfrustrerede teenagere i amerikanske ungdomsfilm.

Og at der bliver gået til makronerne i "Scary Movie", er ingen overdrivelse. På den der helt bonerte fnis-nu-sagde-vi-altså-blow-job-igen-måde, som kan være så anstrengende, når det varer halvanden time i træk. På den der helt specielle, irriterende homofobiske måde, som amerikanske ungdomsfilm er så gode til at være på. Retfærdigvis skal det siges, at filmens bedste scene skildrer en orgasme, der får Sofie Gråbøls i "Mifunes sidste sang" (1999) til at virke som en stille krusning på Peblingesøen.

I Know What You Screamed Last Summer
Handlingen står sig bedst ved ikke at blive refereret, men har man set "Scream", "Scream 2" og "I Know What You Did Last Summer" samt fem minutter af "Den sjette sans", "The Matrix" og "Blair Witch Project", ved man, hvad der sker. En masse high school-elever render rundt og myrder hinanden uden motiv. Så ryger de nogle fede og petter lidt uden på tøjet. Dertil lægges spoof-genrens vanvittigt høje vitsfrekvens.

Når man fyrer vitser af på samlebånd, må der nødvendigvis også være øjeblikke, der fungerer og er morsomme. Sådan er det naturligvis også i "Scary Movie", derfor de to øjne (hvoraf det ene er for den fandenivoldskhed, der ligger i dét at vise en erigeret penis i en mainstreamfilm). Efter al sandsynlighed vil en godt klippet trailer, parodiofrenes popularitet og udsigten til at se Carmen Electras bryster i slowmotion gøre filmen til en solid succes blandt et yngre publikum. Som helhed betragtet er Wayans-brødrenes anstrengelser dog en ørkenvandring at komme igennem. Så hellere et dobbeltprogram med "Scream" og "Varme drenge".

Brugere

18/04-13Plat
en rigtig dårlig film, og en alt for plat humor.

22/05-09Scay movie - oh so funny 1
Scary movie filmen er klart noget af det sjoveste der nogensinde er blevet lavet, man kan sidde og grine over den hvergang man ser den, for den platte humor er seriøst i top!

Der er ikke den helt store handling i scary movie, men scary movie er seriøst bare en af de der film hvor man skal slå hjernen fra og bare grine med!

Til dem som vil have en seriøs humor? nej den her film er nok ikke noget for jer, men for os om både kan lide den seriøse humor hvor man skal have hjernen lidt med, men også kan lide at se film med en plat humor hvor hjernen stort set bare skal gemmes væk... for os som har det sådan er denne film genial og noget af det sjoveste!

Plat og pervers, geinalt skuespil!

11/01-07Plathed som sjov
Uhyre plat, ja nærmest så plat at det gøre ondt, men "Scary Movie" formår at være sjov på det platte... det er teenage humor som nok rigtig mange unge vil kunne lide.

29/08-06Åh gud!
Jeg vidste at jeg ikke skulle have set den. Men jeg blev lokket med til det af en knægt på 14, men det er da absolut sidste gang jeg gider spilde min tid på parodier.

Skabelonen kender vi vel alle, og i en sådan grad af det efterhånden er blevet totalt udvandet humor vi må lægge øjne og ører til her. Hvor sjovt er det for 17'ende gang at en af karakterene får en genstand i hovedet? Vi har set det hele trehundrede gange før...det var sjovt da den første 'Naked Gun' og den første 'Hot Shots' kom, tilbage...for mange år siden nu.

Jøsses i himelen hvor er dette da årets mest ligegyldige film.

27/08-06Uhyggelig Gyser Komedie
scary movie er en gyser man helt klart skal se om aften. den har faktisk en meget god billede kvalitet og lyden er mega god. filmen er meget blodig og samtidig sjov.

den har dog ikke en special god handling men ok nok. den kan varmt anbefales.

Wayns Brødrene gør i scary movie grin med film som:

Scream. (Også Scream 2 og 3)

I Know What You Did Last Summer.

Matrix.

den sjette sans.

Halloween.

Og mange flere.

Jeg Syntes Godt nok at Scary Movie 2 er nogen lunde Lige Så God Som Scary Movie 1. Men etteren er helt klart best.

Så 5 stjerner til Scary Movie.

08/01-06Helt i gennem gennemført!
Super film, den sidder lige der hvor den skal sidde.
Der er både alvår (Ikke ret meget) Men også en masse humor! :D... De er Helt vild gode til at lave paodier på film, og for det skal de have top karakter her fra.

07/03-05Sjov Når Den Ikke Er Sjov...
Latterlig omgang møg, uden et glimt i øjet. De ENKELTE gange jeg grinede skulle det slet ikke forstille at værer sjovt er jeg næsten overbevist om. Kikset humor, og skuespillerne spiller heller ikke for godt.

16/01-05Elendigt og ikke sjovt!
Bare alt andet end sjovt, ikke engang underholdnede. Bare kedsomligt platte (på den dårlige måde) ting!

11/01-05SUPER
Filmen er en maximal griner og er skidesjov!

05/01-05Not so scary
Storebror Keenan Ivory Wayans står for denne spoof film med Marlon og Shawn Wayans i nogle af de fremtrædende roller. Ligesom mange af de andre spoof film igennem tiderne, hyppigst leveret af Zucker brødrene+Abrahams og Mel Brooks, forudsætter denne film også, at man er bekendt med de film, som filmen gør tykt grin af.
Det er en meget indforstået humor, men ganske morsomt forudsat altså, at man har set film som "Scream 1+2+3", "I Know what you did last summer" og "Den 6.sans" for bare lige at nævne et par stykker.
Og det er nok de færreste, som har set Budweiser reklamerne som "Wasssssuuuupppp" stammer fra, da de ikke er blevet vist herhjemme på dansk tv.

Det er dog ikke første gang, at Keenan Ivory Wayans har begået sig i denne genre. Han instruerede og spillede selv hovedrollen i...Fakta

Medvirkende
Drew Decker Carmen Electra
Doofy Dave Sheridan
Ikke Drew's kæreste Frank B. Moore
karnevalsfigur #1 Giacomo Baessato
karnevalsfigur #2 Kyle Graham
karnevalsfigur #3 Leanne Santos
Drew's far Mark McConchie
Drew's mor Karen Kruper
Cindy Campbell Anna Faris
Bobby Jon Abrahams
Bag kameraet
Instruktion Keenan Ivory Wayans
Produktion Eric L. Gold, Lee R. Mayes
Manuskript Shawn Wayans, Marlon Wayans, Buddy Johnson, Phil Beauman, Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Fotografi Francis Kenny
Klip Mark Helfrich
Scenografi Robb Wilson King
Musik David Kitay
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Undergenre Slasher, Spoof
Nøgleord Seriemorder
Relaterede film Scary Movie 5
Premieredatoer
Biograf 11.08.2000
Dvd 10.01.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 214.646
Selskab Dimension Films
Biodistributør Constantin Film

Se også...