SherryBaby

Da Sherry var 19 år og dybt afhængig af stoffer, begik hun et røveri og røg tre år i fængsel. Nu er hun fri igen og har en vigtig mission: At genetablere forholdet til sin lille datter Alexis, der i mellemtiden har boet hos hendes bror og svigerinde. Men det er bestemt ikke nogen let opgave for det betyder, at Sherry skal gøre helt op med sin gamle livsstil. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama
Instruktør Laurie Collyer
Medvirkende Maggie Gyllenhaal, Brad William Henke, Sam Bottoms, Kate Burton
Spilletid 96 min.
Biopremiere 01.06.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en uperfekt film om det uperfekte liv, koncentreret om én stor skuespilpræstation og med et stof, der ikke kan undgå at fange."

Berlingske
"...en bevægende, tankevækkende film og en rig oplevelse."

Weekendavisen
"...kan man leve med violinfileriet – og med den altdominerende hovedrolleindehaver – er SherryBaby så afgjort et nærmere bekendtskab værd."

Information
"...et stærkt spillet stykke amerikansk socialrealisme, som lødigt, lavmælt og musikalsk fortæller en velkendt og tragisk historie."

Ekstra Bladet
"...Maggie Gyllenhaals chokerende pragtpræstation. På én gang rystende og rørende."

Cinemazone
"I en godt nok ikke specielt original, men til gengæld yderst vedkommende historie, lykkes Collyer således at bevæge med sympatisk humanisme, gennemtænkte nuancer og ikke mindst et yderst seværdigt cast."

Brugere

07/11-08Den svære vej 1
Maggie Gyllenhaal viser endnu engang sit store talent (allerede bevist i "Secretary"). Hun spiller med stort overskud og indsigt i sin karakter en mor, der forsøger at holde stien ren efter heroinmisbrug og genvinde tilliden til omverdenen og sin 4 årige datter.

Det er ikke uden grund at Gyllenhaal vandt en Golden Globe for denne rolle og Sherrybaby er hudløs ærlig og tilbyder ingen nemme løsninger.

29/12-07straf som ubegrænset begreb
Sjælefyldt og autentisksøgende tragediedrama, der skildrer en kvindes indadvendte kamp mod at få oprettet et funktionelt liv efter stofmisbrug og fængselsstraf. Instruktøren og manuskriptforfatteren Laurie Collyer debuterer indenfor fiktionsrammerne, men hun har medtaget sig sin erfaring som dokumentarisk, og Sherrybaby (en titel, der refererer både til hovedkarakterens navn og hendes umodenhed som ansvarsfuld menneske) er et hæderligt forsøg på at berette, med et objektivt øje, om en fejlsagen kvinde, der mere eller mindre bevidst træffer alle de forkerte valg. Collyer kunne sagtens have gået den nemmere vej ved at fordømme sin hovedperson, men Sherrybaby fungerer så kraftfuld ved hjælp af den saglige indfaldsvinkel til en lettere uoriginal historie.

En af denne generations mest spæn...

19/06-07Den svære vej
Maggie Gyllenhaal har en fremragende hovedrolle som titlens Sherry, der kommer ud efter tre år i fængsel. Hvad hun havde lavet, får man aldrig præcist at vide, men det hang sammen med at skaffe penge til stoffer. Nu er hun så clean og vil gerne starte et rigtigt liv og især kunne tage sig af sin datter.

Filmen bliver udelukkende fortalt med Sherry i fokus, og den er et hudløst stykke socialrealisme. På den ene side er der den åbenlyse smerte ved at være blevet reduceret til et nummer i systemet, hvor diverse funktionærer betragter Sherry som ingenting, og nogle ikke er blege for at udnytte hende. Samtidig er der det svære møde med familien, som har passet datteren, og hvor der ligger meget lort i bagagen. Og endelig er der ikke mindst Sherrys kamp med sig selv, hvor den nemme løsning...


Fakta

Medvirkende
Sherry Swanson Maggie Gyllenhaal
Bobby Swanson Brad William Henke
Bob Swanson, Sr. Sam Bottoms
Marcia Kate Burton
Hernandez Giancarlo Esposito
Alexis Parks Ryan Simpkins
Dean Walker Danny Trejo
Andy Kelly Rio Hackford
Lynette Swanson Bridget Barkan
Murphy Caroline Clay
Bag kameraet
Instruktion Laurie Collyer
Produktion Melissa Marr, Lemore Syvan, Marc Turtletaub
Manuskript Laurie Collyer
Fotografi Russell Lee Fine
Klip Curtiss Clayton, Joe Landauer
Scenografi Stephen Beatrice
Musik Jack Livesey
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Psykologisk drama
Nøgleord Mor-datter
Premieredatoer
Biograf 01.06.2007
Dvd 21.08.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 422
Selskab Big Beach Films, Elevation Filmworks, Red Envelope Entertainment
Biodistributør Sunrise Film

Se også...