The Skulls

Smukke kvinder, penge, magt og privileger. Luke McNamara (Joshua Jackson) tror, at han har skudt guldfuglen, da han kommer ind i den hemmelige loge "The Skulls". Men da hans bedste ven bliver myrdet, viser det sig, at medlemsskabet har en uhyggelig bagside. En thriller om fordækte broderskaber i det amerikanske universitetsmiljø. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Thriller
Instruktør Rob Cohen
Medvirkende Joshua Jackson, Paul Walker, Hill Harper, Leslie Bibb
Spilletid 106 min.
Biopremiere 25.08.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Paul Walker

Paul William Walker filmdebuterede i gyserparodien 'Monster in the Closet' (1986) og har en mindre rolle i 'Pleasantville' (1998). I den romantiske komedie 'All That' (1999) og ungdomsdramaet 'Spillets regler' (1999) fylder han lidt mere i landskabet. I selskab med Vin Diesel høstede han stor succes med fartglade thriller 'The Fast and The Fur...

Anmeldere

Scope
Dødningelogen

Rob Cohens "Skulls" er en film om de hemmelige loger i det amerikanske collegemiljø. Den blander elementer fra normale ungdomsfilm med thriller-elementer, men desværre bliver den aldrig rigtigt spændende

"Hvis det er hemmeligt og elitært, kan det ikke være godt", forklarer vennen Will Beckford (Hill Harper) til filmens ambitiøse hovedperson Luke McNamara (Joshua Jackson). Men Luke vil ikke høre på advarslen og lader sig villigt indfange af den hemmelige loge "The Skulls". I den barske universitetsverden er folk pr. definition enten vindere eller taber, og Luke ser en genvej til den så attråede vinder-status ved at komme med i det mystiske broderskab.

Filmen spiller på den angst og paranoia, mange føler i forbindelse med loger verden over. Hvad foregår der i disse hemmelige klubber, og er en frygt for magtmisbrug, underhåndsaftaler og konspirationer som en følge af logerne velbegrundet?
Manuskriptforfatteren John Pogue har åbenbart selv været medlem af en loge, så filmen skulle bygge på insiderviden, noget der kan synes utroligt, når man ser filmen. For særlig realistisk virker den ikke.

Hemmeligt broderskab
Luke McNamara har kæmpet sig frem til en plads på universitetet med legater og hårdt arbejde. Men tanken om en kæmpe studiegæld tynger ham. Da han får et tilbud om at komme med i universitets hemmelige broderskab "The Skulls", en loge, der kan sikre ham både kapital, indflydelse og privilegier, er han ikke sen til at slå til. Selvom han bliver brændemærket med logens dødninge-kendetegn på armen (der iøvrigt ligner SS-soldaternes emblem under Anden Verdenskrig), er han umiddelbart glad for at være med i det mystiske selskab. Han får nye venner, penge og en rød sportsvogn. Men snart dør hans ven Will Beckford (Hill Harper) under mystiske omstændigheder, og han bliver nødt til at se sandheden om "The Skulls" i øjnene: Lige så velgørende det kan være at have logen som ven, lige så dødsensfarligt kan det være at have den som fjende.

Huller i plottet
Omdrejningspunktet i filmen er, at Luke er spændt ud i et dilemma mellem på den ene side at blive i logen og nyde dens privileger, eller forsøge at modarbejde logen og derved miste sine nyvundne goder og risikere livet. Som en sand helt vælger han selvfølgelig det sidste. Der er masser af huller i filmens logik, blandt andet omkring Wills dødsårsag, for det synes givet, at en virkelig retsmediciner hurtigt vil kunne fastslå, hvorvidt en person er død ved hængning eller ved et fald fra 10 meters højde. Men den slags bagateller skal man vist ikke tænke over i forbindelse med "Skulls". I stedet er det meningen, at man blot bør lade sig opsluge af handlingen. Problemet er så, om der er noget at lade sig opsluge af.

Pap
For selvom "Skulls" har enkelte originale scener, især i forbindelse med logens bizzare ritualer, er der for meget tomgang i historien. Særligt spændende bliver den aldrig. Samtidig har filmen en højstemt tone, hvor alle komiske elementer er helt fraværende. Ihvertfald de frivilligt komiske.
Hvad der heller ikke virker særligt befordrende på filmoplevelsen, er skuespillet. For sjældent har man set en film, hvor skuespillet og karakterene er så anonyme som i denne film. Til gengæld er der gjort meget ud af filmens kulisser, og universitet fremtræder som en amerikansk udgave af Frankensteins borg. Dette gotiske universitet virker ret urealistisk, men når alt kommer til alt, er det måske meget passende at placere filmens papmache-personer i papmache-omgivelser.

Forudsigelig
"Skulls" giver et vist indblik i det konkurrencefyldte amerikanske universitetsmiljø, hvor alle kneb åbenbart gælder for at få status, succes og penge. Men det er også det mest positive, man kan sige om den. For filmen er forudsigelig, langsom og ufrivilligt komisk.

Brugere

30/01-05Kære Joshua
Øv... Har længe være helt vild med Joshua Jackson, og første gang jeg så The Skulls, kunne jeg slet ikke sige noget dårligt om den, da både ham og Paul Walker var alt for smækre at se på. Men - jeg må nu indrømme det: Den er sgu ikke for heldig! Kære Joshua, spil snart med i nogle GODE film... :)

05/01-05- At nå synkefærdig i havn -
”The Skulls” er titlen på denne ungdoms-thriller, der tager udgangspunkt i loge-miljøet og berører problematikken ved disse hemmelige broderskaber.

Det er der også gro bund for – medaljen har en grum bagside i broderskabet ”The Skulls”, og fra start fornemmer man, at der er noget, der lugter ”brændt”. Faktisk fastholdes der på rimelig vis i første fase af filmen, hvor man følger det nyerhvervede medlem Lucas (Joshua Jackson), og de problemer der bare venter på at ramme ham.

Men den lunte, man hele tiden har lugtet, brænder ud mod enden. ”The Skulls” kan ikke holde sig flydende i det lange løb og synker dybt med en overgearet slutning, der forekommer en absurd, og som trækker dybt ned ved helhedsindtrykket. Desuden samles trådene ikke helt, og filmen efterlader sig et par uforklarli...

17/12-04Elendig
Anonym
Crap crap og atter crap. Så kan det da ikke blive værre. Hvilken loge er rig og gavmild nok til at give deres medlemmer, et ur, en bil, mm.

En værre omgang lort.

19/05-03!!!
Anonym
Intetsigende og tom film. Det er noget værre bras. Mand sidder kun og krummer tæer over hvor dårlig denne film er. Crap, Crap og atter Crap.

18/05-03ELENDIG!!
Anonym
Jeg ved ikke om jeg nogensinde har set en film der er så dårlig..og man sidder og bliver helt flov over så dårligt skuespillerne klarer deres roller..2 timer af mit liv forsvandt ud i den blå luft!!

28/11-02Forudsigeligt Indlæg Til En...
Anonym
Forudsigelig og uspændende thriller, som ikke byder på noget som helst særligt, udover at det er okay filmhåndværk. Efterfølges af den direkte til video/DVD produceret The Skulls II.

27/07-02Ligegyldig
Anonym
Ligegyldig og forudsigelig mainstream krydret med tåkrummende dårlige skuespilpræstationer.

27/07-02The skulls
Anonym
den er god lige fra den begynder og til den slutter og har en rigrig god og sej handling hele tiden

Fakta

Medvirkende
Lucas "Luke" McNamara Joshua Jackson
Caleb Mandrake Paul Walker
Will Beckford Hill Harper
Chloe Leslie Bibb
Martin Lombard Christopher McDonald
Detektiv Sparrow Steve Harris
Senator Ames Levritt William L. Petersen
Dommer Litten Mandrake Craig T. Nelson
Jason Pitcairn David Ashman
Travis Wheeler Scott Gibson
Bag kameraet
Instruktion Rob Cohen
Produktion John Pogue, Neal H. Moritz
Manuskript John Pogue
Fotografi Shane Hurlbut
Klip Peter Amundson
Scenografi Bob Ziembicki
Musik Randy Edelman
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 25.08.2000
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 8.340
Selskab Universal Pictures, Newmarket Capital Group
Biodistributør United International Pictures

Se også...