Kærlighed på film

Jonas, ægtemand og far til to børn, længes efter et andet liv. Da han tror, at han er skyld i en bilulykke, besøger han skyldbetynget offeret, som ligger i koma - den smukke Julia, som netop er hjemvendt fra Vietnam, hvor hun har mødt sit livs kærlighed Sebastian. Alle tror, at Jonas er Sebastian, og da Julia har hukommelsestab, er det ingen sag for Jonas at lege med. Og rygtet siger, at Sebastian er død! © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama
Instruktør Ole Bornedal
Medvirkende Nikolaj Lie Kaas, Anders W. Berthelsen, Rebecka Hemse, Dejan Cukic
Biopremiere 24.08.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anders W. Berthelsen

Den diskrete charmetrold, Anders Wodskou Berthelsen, blev folkeeje som hyrevognschaufføren René i DR's storbyserie ’Taxa’ (1997-1999). Siden fik han også ganske godt gang i filmkarrieren. Efter en række teater- og tv-roller debuterede han på film som den kriminelle ballademager Janus i Niels Arden Oplevs brækgule provinsportræt af outsidere fr...

Anmeldere


Anonym
"Næppe nogen dansk film siden ”Breaking the Waves” har nemlig i samme grad som ”Kærlighed på film” formået så elegant, originalt og voldsomt medrivende at sammensmelte raffineret stilbevidsthed og umiddelbare, hjerteskærende og livsfarlige følelser."

Berlingske
"»Kærlighed på film« er et vildt værk, som satser stort og tør en masse - undtagen at være ægte og vedkommende, men det kan man måske heller ikke forlange af en historie, som fortælles af en død mand."

Jyllands-Posten
"Næppe nogen dansk film siden ”Breaking the Waves” har nemlig i samme grad som ”Kærlighed på film” formået så elegant, originalt og voldsomt medrivende at sammensmelte raffineret stilbevidsthed og umiddelbare, hjerteskærende og livsfarlige følelser."

Weekendavisen
"Kærlighed på film er dristig, stort tænkt og ambitiøs som instruktøren, både sårbar og svær at skyde igennem. Den skal bestemt have point for alt det, den forsøger, men der er dybest set ikke tale om nogen vellykket film."

Information
"Som meditation over det moderne menneskes tilstand har Kærlighed på film dog ikke overvældende saft og kraft. Til gengæld har den en sær charme og underholdningsværdi som fortælling om en normaldanskers færd i et surrealistisk parallelunivers."

Ekstra Bladet
"...hverken...særlig spændende på det (selv)refleksive plan eller synderligt medrivende på det historiemæssige niveau."

B.T.
"Den er flot fotograferet, men plottet er filosofisk lommeuld tilsat arsenik og historien er utroværdig på grænsen til det ufrivilligt komiske."

Cinemazone
"Kærlighed på film iscenesætter med andre ord magien, uden at man kan sætte en finger på en eneste skæv tone."

Brugere

19/01-09Film med plads til facebook
Filmen er faktisk ok - meeen til tider er den enooormt langsom, og indbyder til at man lige smutter en tur på facebook og opdaterer sin status og checker ud hvad andre af ens venner laver.
Den er alt for fortængt, og man tror virkelig ikke på historien.
Men skuespilsmæssigt er det en flot oplevelse og også med stunts - det indledende færdselsuheld set gennem bilrudden fra Anders Berthelsen får det til at løbe koldt ned ad ryggen på en.

25/09-08Gedigen spændingsfilm
Bornedal, der jo allerede flere gange har vist sidt værd (Nattevagten, Jeg er Dina) leverer her en flot filmet spændingshistorie med godt skuespil og et fint sammensat plot.

Til tider får jeg fornemmelsen af, at filmen er prætentiøs eller kan virke søgt, men det skal ikke sløre for en god filmoplevelse

27/05-08god men med skønhedsfejl
Historien er ikke specielt troværdig, men ikke desto mindre temmelig fængslende og godt skruet sammen.


Nikolai Lie Kaas er med i måske 20 minutter, men det er nok til at vise hvorfor han er danmarks bedste skuespiller pt.

06/11-07dansk gys i verdensklasse
- "kærlighed på film" er ikke mindre end et dansk gyser gennembrud. filmen er så poetisk fangende at man fuldstændigt glemmer tid og sted. flot filmet, godt skuespil og masser af scener som giver gåsehud langt ned af ryggen. bedste danske gyser/thriller siden nattevagten!

01/10-07Smuk filmkunst
"Kærlighed på film rammer plet i éns bevidsthed, og man glemmer aldrig hvad man har set! Ganske enkelt noget af det bedste, der er sket inden for dansk film, i flere år!"

23/09-07.
Fed film. Den er sgu godt skruet sammen.

14/09-07En dansk kopi ???
Efter at have læst om filmen her på sitet, kunne jeg ikke lade være med at tænke på filmen med Sandra Bullock - "While You Were Sleeping".
Lidt ændringer hist og her og så ligner filmene hinanden.

09/09-07Trætte klicheer på film 1
Ole Bornedal kom i 1994 på det danske filmkort med den effektive gyser, ”Nattevagten”, der dengang blev set som et eksempel på, at man kan lave danske film i Hollywoodstandard. Efter flere Emmy-priser til danske tv-produktioner og danske film med høje produktionsstandarder som ”Kongekabale” er Bornedal blevet overgået mange gange, hvad angår en poleret og professionel overflade.

”Kærlighed på Film” virkede umiddelbart fortænkt, kunstig og kedelig. Jeg havde nok ikke taget ind at se den, hvis jeg ikke havde meldt mig ind i Biografklub Danmark, hvor jeg kunne se den til halv pris. Men halv pris er også en al for stor pris til denne trættende film.

Bornedal leger metafilm, hvilket også fremgår af titlen. Filmen åbner med, at den kedelige og småborgerlige politifotograf Jonas (Anders...

06/09-07Kærlighedsdilema i unikke former 2
Ole Bornedahls Kærlighed på film er en udefinerbar genrehybrid, som via en sjældent set smuk billedside, eminent brug af filmtekniske virkemidler og en gribende kærlighedshistorie skaber en af de mest seværdige danske film i de senere år. Filmens meget eksplicitte præcis om, at den netop ER en film skal sluges hurtigt og uden spørgsmålstegn for at få fuldt udbytte af den unikke sammenblanding af filmtekniske lækkerier og rørende fortælling. Gør man dette åbnes filmens skal og fortællingens blomst foldes ud på flere niveau, gør man det ikke vil skallen forblive lukket , og filmen vil føles hul og som et overfladisk filmiske eksperiment.

Bornedahl har begået en særdeles modig film om kærlighed som ligger langt fra de fleste andre danske kærlighedsfilms lidt ligegyldige lalleglade fellg...

05/09-07Kærlighed på voksenfilm
Der er mange interessante ting i "Kærlighed på film", men jeg synes ikke, den kommer hele vejen i mål. For mig at se har Ole Bornedal først og fremmest villet lave en film om at være forelsket, om at turde vælge det vilde eventyr og om det svære valg at droppe kone, børn og kedelig hverdag. Han har sagt, at filmen er inspireret af hans egen skilsmisse, så hovedpersonen, der forelsker sig i den amnesi-ramte pige fra en trafikulykke og bilder alle ind, at han er hendes kæreste, er temmelig sikkert en spejling af Bornedals egen kamp med kærligheden.

Men jeg synes, filmen er for manert og for distanceret i forhold til sit emne. Den er fyldt med meta-elementer, men kører dem ikke helt igennem, og især mod slutningen har den en ironisk distance, som for mig at se viser en Bornedal, der ikk...Fakta

Medvirkende
Sebastian Nikolaj Lie Kaas
Jonas Anders W. Berthelsen
Julia Rebecka Hemse
Jonas' ven og kollega Dejan Cukic
Mette Charlotte Fich
Julias far Bent Mejding
Julias mor Ewa Fröhling
Julias søster Josephine Raahauge
Julias bror Timm Vladimir
Jonas' kollega Karsten Jansfort
Bag kameraet
Instruktion Ole Bornedal
Produktion Michael Obel
Manuskript Ole Bornedal
Fotografi Dan Laustsen
Klip Anders Villadsen
Scenografi Anders Engelbrecht
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Bilulykke, Koma
Premieredatoer
Biograf 24.08.2007
Dvd 04.03.2008
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2007
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 230.543
Selskab Thura Film
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Priser Bodil 2008, Bedste kvindelige birolle

Se også...