Kærlighed & krydderier (No Reservations)

Kate er en god og ikke mindst perfektionistisk kok, der har det rigtig godt med at sætte alt i system og orden. Det får dog en ende, da Kates søster dør, og hun står med ansvaret for hendes lille niece. Men i Kates nye og meget mere rodede liv, bliver der pludselig også plads til følelserne og ikke mindst kærligheden. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Komedie
Instruktør Scott Hicks
Medvirkende Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Bob Balaban
Spilletid 104 min.
Biopremiere 14.09.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Aaron Eckhart

Bredskuldrede og blonde Aaron Eckhart sikrede sig et mindre gennembrud med rollen som sadistisk forretningsmand i Neil LaButes 'In The Company of Men' (1997). Parret var studiekammerater på Brigham Young University. Eckhart har siden medvirket i tre af instruktørens film - ensemble-komedien ' Your Friends & Neighbours' (1998), den sorte kome...

Anmeldere

Politiken
"...en film, som mest handler om mad, som jeg ikke forstår mig på og heller ikke er videre interesseret i."

Berlingske
"Hvis vi skal holde os til den kulinariske verden, minder filmen mere om frikadeller end om foie gras, men den smager ikke grimt."

Jyllands-Posten
"...ikke nogen stor film og heller ikke en rigtig god oplevelse, men har man lyst til noget, der ligger mindre tungt end desserten tiramisu, kan man sagtens sætte gaflen i den."

Weekendavisen
"Det er en feel good-film, som lukrerer på tidens hang til opera og gourmetmad, men resultatet er meget anstændigt."

Information
"Man kunne snildt have tilgivet det lidet originale i at parre en intimitetsfobiramt kontrolfreak med en spontan og smaddersanselig operaelsker, hvis ellers der havde været fyrværkeri over Zeta-Jones og Eckharts samspil. Men det er der ikke."

Ekstra Bladet
"...et filmisk kryds mellem 'Romanbladet' og 'Mad & Bolig'."

B.T.
"...trods det forudsigelige sukkersøde plot og nogle forvirrende huller undervejs, så sikres den uventede høje kvalitet af trekløveret Zeta-Jones, Echart og Breslin."

Cinemazone
"Der er for lidt krydderi og for mange tomme kalorier, og ligesom en Big Mac efterlader filmen på trods af sit appetitlige ydre ikke andre varige indtryk end mangel på mæthedsfornemmelse og påbegyndende mavekneb."

Brugere

04/08-18DELIKAT OG MÆTTENDE
Kate (Zeta-Jones) dedikerer hele sin tilværelse til jobbet som køkkenchef på en fin restaurant. Da hendes søster omkommer, vendes Kates liv på hovedet: Hun bliver plejemor for sin niece og da hun starter på arbejdet igen, erfarer hun, at den excentriske kok Nick (Eckhart) assisterer i hendes sted. Dette fører til et parløb, der resulterer i både frustrationer og amoriner i luften.

Det er historien om to passionerede kokke og derfor er det også nærliggende at betragte filmen som en god, opbagt sauce for en stund. Man starter med en velrørt bund: Her finder vi Carrol Fuchs' manuskript, som både skal anerkendes for sin troværdige skildring af et for mange ukendt miljø, nemlig hvad der sker ude i køkkenet, når vi venter på vores måltid, men også sine skiftevis rappe og rørende replikker, ...

03/11-12En Lækkerbisken af en Film!

06/01-08What's the point 1
Tjaa. Har lige været vidne til en meget underlig (og kedelig) film.

En film som ikke rigtig rykker nogen steder. Den svæver mellem at være både romantisk, humoristisk og så meget dramatisk. Desværre bliver filmen til ingen af delene.

Zeta-Jones og Eckhart er først og fremmest ikke særlige overbevisende i deres roller. Især Eckhart må siges at være fuldstændig fejlcastet, og kemien imellem dem virker ikke særligt realistisk.
Desuden har vi en ung Abigail Breslin, som var god i Little Miss Sunshine, men i filmen her skal hun blot konstant være trist og grædende over tabet af sin mor. Ikke fordi hun gør det dårligt, eller det sådan set er forkert, men 1½ time's konstant gentagelse er som tilskuer en prøvelse.

Historien er banal og simpel. Dialog arbejdet kan ikke havde været det ...

Fakta

Medvirkende
Kate Armstrong Catherine Zeta-Jones
Nick Aaron Eckhart
Zoe Abigail Breslin
Bob Balaban
Leah Jenny Wade
Sean Brian F. O'Byrne
Paula Patricia Clarkson
Bernadette Lily Rabe
Bob, The Fish Vendor Fulvio Cecere
Truffle Merchant Yevgeniy Dekhtyar
Bag kameraet
Instruktion Scott Hicks
Produktion Sergio Aguero, Kerry Heysen
Manuskript Carol Fuchs
Fotografi Stuart Dryburgh
Klip Pip Karmel
Scenografi Barbara Ling
Musik Philip Glass
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romance
Nøgleord Kok, Mad
Premieredatoer
Biograf 14.09.2007
Dvd 22.01.2008
Øvrige oplysninger
Land Australien, USA
Produktionsår 2007
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 8.289
Selskab Castle Rock Entertainment, Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures, Storefront Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...