Ratatouille

Kloakrotten Remys elsker god mad, og risikerer gerne liv og lemme i jagten på godbidder i køkkenet på en dyr fransk restaurant. Remys største ønske er at blive kok, men fremtidsudsigterne for den pelsede gnaver er ikke gode. Men da en ung kokkeelev får brug for hjælp for ikke at blive smidt ud af restauranten, så øjner Remy sit livs store chance. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Brad Bird
Medvirkende Nikolaj Lie Kaas, Jonas Schmidt, Karoline Munksnæs, Anders Bircow
Spilletid 110 min.
Biopremiere 05.10.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #37
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nikolaj Lie Kaas

Den unge Nikolaj Lie Kaas fik sin første filmrolle som arbejdersønnen Otto i Søren Kragh-Jacobsens film om 'Drengen fra Sankt Petri' (1991). Filmen skildrer en række teenagedrengene fra Aalborg og deres engagement i modstandsbevægelsen under anden verdeskrig. Tre år senere kunne det unge talent opleves som som den 19-årige Carl Nielsen i Eri...

Anmeldere

Politiken
"...en morsom og medrivende historie om, hvordan en lille og vågen kan hjælpe en større og doven til fælles triumf, trods andres træskhed eller fantasiløshed."

Berlingske
"Resultatet er en vidunderligt morsom fabel om kunstnerens dilemmaer og om at forfølge sine drømme på trods af absurde odds."

Jyllands-Posten
"Det her er ypperlig filmkunst, og hvis du ikke har unger at lokke med i biffen, så gå selv."

Ekstra Bladet
"Det er en festanretning for alle de sanser, filmmediet kan mætte."

B.T.
"...en film om lidenskab, kreativitet og kvalitetssans. Og den har selv alle disse egenskaber."

Cinemazone
"Mere præcist vil det være at kalde filmen for en triumf. Både hvad angår animation, iderigdom og – endnu vigtigere – medmenneskelighed."

Brugere

10/11-12En Velsmagene Pixar-Triumf!
"...Tja, 'Ratatouille' er ganske enkelt et medrivende og morsomt bekendtskab, der leverer herlig pariser-nostalgi og emmer af fortælleglæde. Her er en smittende naivitet og rørende sentimentalitet, der ikke kan undgå at efterlade sit publikum en herlig opløftende eftersmag"

Læs Filmanmeldelsen og andet Fakta:
http://filmfax-filmanmelder.blo...tatouille.html

26/12-10Mad er kunst! Ratatouille ligeledes!
Så fik jeg endelig set den film, som jeg altid kun har hørt gode ting om, men som jeg dog aldrig har fået taget mig sammen til at se. Ratatouille.

Dette lille vidunder fra animationsgiganten, Pixar, rammer plet lige i hjertet med deres altid underholdende og succesfulde film. Ratatouille er så dejlig en film, af man får lyst til at hoppe op af stolen af begejstring.

Måske (efter min mening) alletiders bedste tegnefilm, i skarp konkurrence med "Up" - også fra Pixar.

25/04-09Sød, sjov og ironisk.
Ratatouille...Ratatouille, hvad er der og sige? Det er en film med føelse, humor, glæde, sorg, den film har bare alt, og rammer lige i skabet.
For det første er filmen godt lavet. Figurene er sjove, livlige, og ægte. Figurene i filmen har vær deres måde at være på, og de er ikke ens!

Filmen handler om den fortabte dreng (kan altså ikke huske hvad han hedder ,sorry) som pludselig skal arbejde i et køkken, og lave mad, problemet er at drengen ikke kan lave mad.
Ved siden af denne historie er der historien om den forvirede mus (heller ikke huske navn) som er en rotte. Problemet for rotten er at den flok han lever i spiser som rotter, men det gør han ikke, han har smag for mad.
En dag sker der et uheld ved rotterne, og rotten bliver væk fra de andre, og møder drengen (som jeg ikke...

05/02-08se den!!!
fantastisk og humoristisk film, helt sikkert tiden og pengene værd.

23/01-08A cooking rat? Really?
Det var ved et tilfælde mig og min bror gik ind til denne film. Det ganske enkelt den eneste film der gik og vi ville bare i biffen. Vi købte cola og tilhørende popcorn, og uden egentlige forventninger gik vi ind og satte os.

Efter kortfilmen "The Lift" der bliver lagt ud med inden filmen går i gang sidder vi begge to med tårer i øjne og halvvejs kvalt i popcorn og cola, for humoren rammer lige på de grinemuskler den skal (ved ikke om det kun er i biografen der gør det eller om der osse går det på DVD versionen).

Efter det går det bare rent op ad bakke med sketches der sparker igen og igen, mens man febrilsk prøver at få vejret.

Selvom den klart ikke egner sig til mindre børn der ikke vil kunne forholde sig til humoren, er den et Animeret mesterværk der vælter Toy Story af trone...

22/01-08den store humørbombe sprænger
Pixar er animations filmenes svar på Rolls Roys

filmen hør sig til en af de rigtig sjove film. selv en gut på 16 år som mig kan næsten falde ned af biosædet af grin. så forvent kun en film som Pixar kan lave den

03/01-08Elsker den
En virkelig charmerende tegnefilm, med en god historie og hjertet på det rette sted.

En film hvor jeg både blev rørt, hyggede mig, grinede og nærmest fik trang til at tage hjem, for at selv lave alle de spændende retter, som vores lille behårede helt fremstiller undervejs i filmen.

Jeg synes Ratatouille hører blandt eliten af tegnefilm såsom De Utrolige, Monsters Inc og Find Nemo.

Den er i hvert fald uden tvivl 2007's bedste tegnefilm. Både for børn og voksne.

Den er simplethen bare fantastisk, og kan varmt anbefales.

02/11-07Ratatouille
Ratatouille er en film om en rotte der gerne vil lave mad, og om en "mand" der ikke kan. I en umage alliance forsøger de begge ønsker at forandre tingenes tilstand. Fint nok.....og hvad så?
Nej, der er ikke mere handling i filmen. Den bliver dog reddet af en række slapstick komedie agtige sketch tricks. Men de børn jeg kender der har set den kan ikke forklare hvad den handler om.

20/10-07Absolut bedste Pixar animationsfilm
Jeg tror ikke mine egne øjne, da jeg var inde i biografen og se denne herlige film der indeholdte både glæde og god morale. Det er en fantastisk fortælling der hverken var for plat eller total ligegyldig. Historien er rigtig god, flotte visuelle billeder og rigtig god lyd. Jeg synes bestemt at alle 105 min. er underholdende. En film der bør ses af alle i alle aldre. Jeg glæder mig til den kommer på DVD.

17/10-07Opskriften på succes 2
Pixar har igennem den moderne animationsbølge tilført filmscenen en helt ny og forfriskende dimension. Med små-geniale animationsstorværker som "The Incredibles", "Toy Story", "Finding Nemo" og "Monsters Inc." har animationsfirmaet i hvert fald sat sit tydelige præg på det 21. århundredes redefinering af tegnefilmens i forvejen mikroskopiske begrænsninger og mangfoldige muligheder. Og deres ekskvisitte tilgang til filmmediet skinner da også tydeligt igennem i det nyeste skud på stammen; den ustyrligt underholdende rottekomedie, ”Ratatouille”.

”Ratatoille” er, i modsætning til den ligeledes fantastiske ”Ice Age” fra 2002, aldrig ekstremt morsom og baserer aldrig sin handling på et vanskeligt og skrøbeligt grundlag af ren og skær komik. Selvom der selvfølgelig er blevet rigeligt rum til...Fakta

Medvirkende
Remy (dansk stemme) Nikolaj Lie Kaas
Linguini (dansk stemme) Jonas Schmidt
Colette (dansk stemme) Karoline Munksnæs
Skinner (dansk stemme) Anders Bircow
Emile (dansk stemme) Nicolas Bro
Django (dansk stemme) Kurt Ravn
Auguste Gusteau (dansk stemme) Flemming Krøll
Anton Ego (dansk stemme) Henning Jensen
Bag kameraet
Instruktion Brad Bird
Produktion Brad Lewis
Manuskript Brad Bird, Jim Capobianco, Emily Cook, Kathy Greenberg, Jan Pinkava
Fotografi Robert Anderson, Sharon Calahan
Klip Darren T. Holmes
Scenografi Harley Jessup
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation
Nøgleord Kok, Mad, Paris, Restaurant, Rotte
Premieredatoer
Biograf 05.10.2007
Dvd 05.02.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 426.732 (#146)
Selskab Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...