Lions for Lambs

Krigen i Afghanistan berører utallige amerikanere på meget forskellige måder. Således også senatoren Jasper, der gerne vil tage ansvar og retfærdiggøre krigen overfor en journalist i USA, mens den idealistiske professor Stephen forsøger at påvirke en lovende student til at ændre sit liv, alt imens en tidligere elev prøver at finde mening med livet, men bliver såret bag fjendes linier. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama
Instruktør Robert Redford
Medvirkende Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise, Peter Berg
Spilletid 88 min.
Biopremiere 09.11.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robert Redford

(INSTRUKTØR)
Med sin kombination af blåøjet blond, all-american goodlooks, charme og karisma er det ikke svært at forstå, hvorfor Charles Robert Redford Jr. blev en af halvfjerdsernes største filmstjerner. Desuden har han markeret sig som en mere end kompetent instruktør og opnået anerkendelse for sit engagement i miljøspørgsmål og sin støtte til yngre instru...

Anmeldere

Berlingske
"Sjældent har så meget sympatisk humanisme og dybt alvorligt engagement resulteret i så kedelig en film..."

Jyllands-Posten
"...en både kritisk og patriotisk film, der giver stof til eftertanke, og som forhåbentlig kan skærpe amerikanernes opmærksomhed i forhold til den krig, de er engageret i."

Weekendavisen
"Lions for Lambs er værdig og lødig, men som spillefilm kommer den aldrig til live."

Information
"...er fuld af væsentlige diskussioner, begavede argumenter og skarpe replikker, men filmen mangler i den grad interessante personer og en stærk historie, der kan bløde det, der nu bliver en alt for didaktisk form, op."

Ekstra Bladet
"...vil mulighvis fungere glimrende som oplæg for en debat i samfundsfagstimerne, men hvis vi i stedet anskuer den som en opgave i billedkunst, er der kun dømt bestået med nød og næppe."

B.T.
"...en bredtfavnende, spændende og langtidsholdbar film, der på én gang er forankret i nutiden, men også besidder et væld af evigtgyldige pointer."

Cinemazone
"Det er konsekvent og leveres heldigvis af nogle af de mest kompetente kræfter, Hollywood kan byde på, men det ændrer ikke ved, at den tredelte lektion fra magister Redford ofte tangerer det demonstrative i sin insisteren på at vægte det talte indhold over en handling."

Brugere

05/11-14Befriende lavmælt kritik fra Redford
Jeg frygter altid en ny film af Robert Redford. De føles oftest uendeligt lange og urimeligt tunge. Efter at have taget mig sammen til at se denne her, blev jeg derfor positivt overrasket. Den er ingen af delene.

Faktisk har Redford fat i nogle interessante problemstillinger, og filmen er slet ikke så ensporet og pacifistisk, som den er blevet anklaget for at være. Jo, selvfølgelig er der en grundlæggende kritik af USA's rolle i nullernes krige i Mellemøsten, men man skal edderbrodereme være langt ude på den politiske højrefløj, hvis man mener, at dette er en farvet kritik. Jeg mener....set med nutidens briller, hvem kan så seriøst mene, at de krige var en fornuftig idé? Fuck fløje, bare sådan helt logisk....?

Redfords løftede pegefinger er heller ikke trættende. Den er faktisk gan...

30/10-08Naiv
Lions for lambs er en politisk thriller, der søger at argumentere for det forkerte ved krigen imod terror (invasionen af aghanistan og irak).

Problemet er, at det ikke lykkedes særligt godt. Karakterene i filmen er utroværdige, og filmen forekommer halvhjertet eller også rækker evnerne bare ikke til mere i Redfords fortælling og instruktion.

Filmen, der mere minder om en novelle-film eller et afsnit i en tv-serie har gode intentioner men formår aldrig virkelig at bevæge eller anspore til klarsyn.

Redford er en sublim skuespiller, og ingen sublim instruktør.

23/09-08politisk tale
En usædvanlig stille film fra det ellers actionhungrende Hollywood er et frisk pust..

Filmen er vedrørende og fyldt med saglige argumenter, og på den måde keder den faktisk aldrig..

Men uden så gode skuespillere som tilfældet er, er jeg ikke sikker på der var kommet noget vellykket ud af projektet..Den kræver fuld opmærksomhed og en lyst tl at sætte sig ind i problemstillingerne, ellers tror jeg mange vil komme til at kede sig..

Det gjorde jeg ikke, men historien kunne godt trænge til et spark bagi..

05/07-08Stille film
Dygtige skuespillere, men med en jævn historie.

Hollywood er virkelig i gang med politiske drama/thrillers for tiden. Rendition og The Kingdom er lidt mere spændingspræget end Lions For Lambs. Alligevel ender filmen midt imellem de to øvrige.

Rendition havde både en spændende historie og gode skuespillere. Kingdom manglede skuespillerne. Lions mangler spændingen.

Filmen er heldigvis ikke lang, og dialogerne er ganske velskrevet flere steder. Men filmen fortæller ikke rigtigt noget nyt, og ender hurtigt med at være endnu en film om USA's udenrigspolitik.

29/12-07godt skuespil - men tam fortælling
Var meget skuffet over denne film. Havde store forventninger pga. rollebesætninge, men synes virkelig filmen var tam.
Rigtig gode hensigter bagved filmen - ingen tvivl om det og meget rørende historie. Men den blev leveret tamt. Ikke pga. dårligt skuespil. Virkelig gode skuespillere som virkelig leverer varen - faktisk dem alle sammen. Der falder nok et par oscars af.

Men fortællingen var tam. Sad med en "nå" fornemmelse og manglede i den grad at se filmens budskab - samtidig bliver den leveret på en sådan måde at den er meget svær at tage seriøs....

Godt skuespil men tam fortælling...

11/11-07Antikrigspropaganda
Antikrigsfilm fra Robert Redford, der gennem en fortælling i tre parallelle spor retter et heftigt angreb mod Bush-regeringen og krigene i Afghanistan og Irak. I Washington har en yngre, ambitiøs senator inviteret en journalist på besøg for at plante en historie om en ny aggressiv strategi i Afghanistan. I Afghanistan følger vi to soldater, der som følge af den nye strategi strander på en sneklædt bjergtop. Og i Californien forsøger en universitetslærer at vække engagement hos en begavet studerende ved at bruge de to soldater som eksempel.

Jeg kan sagtens finde sympati for hensigterne bag "Lions for Lambs", men trods det synes jeg, dens belærende stil er meget svær at sluge. Det bliver simpelt hen for fortænkt, når den bruger journalisten som billede på medierne, der lader sig styre ...

09/11-07Mesterværk!
Selvom Tom Cruise var med i filme, måtte jeg bare se Lions for Lambs. Robert Redford har altid værey én af mine favoritter, og det samme har Meryl Streep.

Filmen er et mesterværk! Alle skuespillere leverer varen i Oscar-kaliber, og instruktionen er så ferm, at jeg aldrig har set mage!

Lions for Lambs er et enestående mesterværk, som ingen bør snyde sig selv for!!

Fakta

Medvirkende
Dr. Stephen Malley Robert Redford
Janine Roth Meryl Streep
Senator Jasper Irving Tom Cruise
Wirey Pink Peter Berg
Ernest Michael Pena
Arian Derek Luke
Entourage Tracy Dali
Todd Andrew Garfield
Today Show Host Jennifer Sommerfield
Frøken M. Louise Linton
Bag kameraet
Instruktion Robert Redford
Produktion Matthew Michael Carnahan, Tracy Falco, Andrew Hauptman, Robert Redford
Manuskript Matthew Michael Carnahan
Fotografi Philippe Rousselot
Klip Joe Hutshing
Scenografi Jan Roelfs
Musik Mark Isham
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Politisk drama
Nøgleord Afghanistan, Idealisme, Politik
Premieredatoer
Biograf 09.11.2007
Dvd 11.03.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 24.327
Selskab United Artists, Andell Entertainment, Wildwood Enterprises
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...