Things We Lost in the Fire

Da Audrey Burkes mand bliver dræbt går hun helt i sort af sorg. En af mandens ældste venner, Jerry Sunborne, er narkoman og har mistet alt. Audrey og Jerry indleder et venskab og efter nogen tid tilbyder Audrey Jerry at han kan flytte ind og bo sammen resten af hendes familien. Det giver dem begge en mulighed for at de endelig kan lægge den dystre fortid bag sig. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama
Instruktør Susanne Bier
Medvirkende Halle Berry, Benicio Del Toro, David Duchovny, Alison Lohman
Spilletid 118 min.
Biopremiere 18.01.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Halle Berry

Støt, men sikkert har den billedskønne afroamerikanske Halle Maria Berry arbejdet sig vej mod stjernehimlen. Fra begyndelsen af 1990erne optrådte hun skiftevis i tvivlsomme komedier og seriøse dramaer. Siden har hun endvidere lyst op i en række action-film fra den tungere ende af skalaen. Efter kort tid i sitcom’en 'Living Dolls' (1989) fik ...

Anmeldere

Berlingske
"...en generøs hyldest til menneskets ukuelige livsvilje, og med sin nænsomme følsomhed og psykologiske præcision fremtræder den som en ganske vist »lille«, men smuk og klog film."

Jyllands-Posten
"Så godt håndværk og en udmærket historie til trods sidder man lidt skuffet tilbage."

Weekendavisen
"...en sober, næsten nænsom skildring af sorgarbejdet i en familie, der knuses af skæbnen, mens alt tegner bedst."

Ekstra Bladet
"En film, der lover mere end godt for Biers videre færd i den store filmverden, hvor ægte mennesker efterhånden er en mangelvare."

B.T.
"Susanne Bier har skabt en smuk og inspirerende film."

Cinemazone
"en jævn film, hvis minusser bestemt ikke opvejes af den kedeligt brunlige billedæstetik og det forudsigelige, urolige kamera."

Brugere

10/01-12En af Bier's bedste
Skuespillet er hårrejsende troværdigt, faktisk så godt, at jeg helt glemte, at det var skuespil. Det er når en film virker bedst!
Fortjeneste skal hele filmholdet have, helstøbt og troværdigt og specielt Benicio Del Toro, leverer noget nær sin bedste præstation på det store lærred.
Bier har gjort det igen. Kort sagt.

19/10-08Overraskende god
Susanne Bier kommer temmlig godt fra sin amerikanske debut, med en historie om to fortabte mennesker, der finder håb i hinanden

Man kan sige, at tingene bliver gjort nemmere med skuespillernes niveau, men de skal stadig instrueres rigtig, så det passer til en historie, der også skal virke. Det hele lykkedes for Bier, og man kan spørge sig selv, hvad der mangler i dette drama førend det andrager det mesterlige - ikke ret meget!

Del Toro er uovertruffen og troværdig, og Halle Berry sublim og de to klæder begge hinanden. De to børn i filmen, hvoraf den ene har en central rolle spiller virkelig troværdig og flot, og denne kredit må i lige så stor grad tilskrives Bier.

Filmen bliver aldrig søgt eller andrager følelses-porno som det sås i "Efter Bryllupet", der næsten dyrkede sorgen b...

01/02-08Lovende
"Man kan ikke sige andet, end at Things We Lost in the Fire er en lovende film for Bier, og hendes fremtid i Hollywood. For filmen er rigtig, rigtig god, det er slet ikke det, men den kan bare ikke måle sig med Biers danske perler, såsom Brødre, Efter Brylluppet, Elsker dig for evigt, og for så vidt også Den eneste ene. Der mangler bare et eller andet - et eller andet, som man bliver irriteret over, ikke at kunne se hvad er. For trods mageløse skuespils-præstationer fra både Halle Berry og Benicio Del Toro (især Del Toro imponerer), trods en gribende historie, trods ferm instruktion, så magler der altså bare noget, og det trækker karakteren ned, fra fem til fire stjerner..."

22/01-08Pæn følefilm
Susanne Bier insisterer på at stikke det håndholdte kamera helt op i snudeskaftet på sine amerikanske stjerner i sit nye melodrama ”Things We Lost in the Fire”. Heldigvis har stjernerne talent nok til at få det bedste ud af Biers nære billeder og følelsesladede musik.

Specielt Benicio Del Toro er god som den afdankede narkoman Jerry, som flytter ind hos sin gode vens enke Audrey (Halle Berry), da vennen (David Duchovny) dør. Der er masser af uafklarede følelser og smerte, der skal behandles. Jerrys forhold til stofferne. Audreys forhold til sin afdøde mand. Og ikke mindst børnene Harper (Alexis Llewellyn) og Dory (Micah Berry).

Allan Loeb har skrevet manuskriptet, der desværre flere steder virker lidt forudsigeligt og påtaget. Bier knalder også masser af musik og nærbilleder på. ...

18/01-08Boooooooooring!
Jeg havde ikke forventet meget af denne film efter at have set traileren, alligevel formåede den at skuffe mig. Det er uden tvivl en at det kedeligste, mest langtrukne film uden nogen form for egentlig handling jeg nogensinde har set. Det er næsten imponerende, at det kan lykkedes nogen, at bruge så lang tid på så lidt.

15/01-08American Bier 2
Susanne Bier har virkelig tænkt sig godt om, før hun valgte sin første amerikanske film. I hvert fald har hun i "Things We Lost in the Fire" fundet et oplæg, der passer rigtig godt til hendes stil - og som har flere træk tilfælles med Biers to forrige film, "Brødre" og "Efter brylluppet".

"Things We Lost in the Fire" handler om tab og sorg, om at tilgive og tage ansvaret for sit eget liv. Den ene hovedperson er en hjemmegående mor til to, hvis verden bryder sammen, da hendes mand bliver dræbt i en tilfældig voldsepisode. Manden havde en god ven, som var endt på heroin, men som han alligevel holdt fast i - uden konens billigelse. Men da hendes mand dør, rækker hun ud mod vennen, og deres umage forsøg på at støtte hinanden er filmens kerne.

Det er en typisk Susanne Bier-historie, h...

12/01-08Bedre film end forventet
Jeg så filmen ved et medlemsarrangement i Falkonercentret i december og blev meget positivt overrasket.
Ikke mindst på grund af de gode skuespilpræsentationer (især del Toro) synes jeg det er en af Biers bedste film, mindre fortænkt end hendes seneste danske. Den er for det meste troværdig psykologisk, forholdsvis nuanceret i sin personskildring, og en af den slags film, der ihvertfald ikke kunne undgå at give mig en klump i halsen. Så må man leve med de uuendelig mange nærbilleder af øjne, og Halle Berry's lidt forkrampede grådanfald henimod slutningen, men det forhindrer ikke filmen i at fungere generelt. Kan anbefales til dem, der er fascineret af sorg, kærlighed og stofmisbrug...

Fakta

Medvirkende
Audrey Burke Halle Berry
Jerry Sunborne Benicio Del Toro
David Duchovny
Alison Lohman
Spring Sarah Dubrovsky
Dory Burke Micah Berry
Alvin Hakan Coskuner
Politlimand Marlies Dick
NA-medlem R. Nelson Brown
Assistent Nicola Anderson
Bag kameraet
Instruktion Susanne Bier
Produktion Sam Mendes, Sam Mercer
Manuskript Allan Loeb
Fotografi Tom Stern
Klip Pernille Bech Christensen, Bruce Cannon
Scenografi Richard Sherman
Musik Johan Söderqvist
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Psykologisk drama
Nøgleord Stofmisbrug, Tab af ægtefælle
Premieredatoer
Biograf 18.01.2008
Dvd 27.05.2008
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2007
Spilletid 118 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 219.244
Selskab Neal Street Productions, DreamWorks SKG, DreamWorks Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...


Stille kaos
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brødre
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tideland
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

For enhver pris
1985
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Birth
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk