The Darjeeling Limited

Brødrene Francis, Peter og Jack har ikke haft kontakt længe. For at komme tættere på hinanden beslutter de at tage en lang togtur gennem Indien, så de rigtig kan opleve verden sammen. Det bliver en tur fuld af overraskelser og uheld, men også en tur der danner grundbund for et fornyet og forbedret forhold mellem de tre meget forskellige søskende. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Komedie
Instruktør Wes Anderson
Medvirkende Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Amara Karan
Spilletid 91 min.
Biopremiere 25.12.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Adrien Brody

New Yorkeren Adrian Brody fik sin første større filmrolle i Soderberghs familiedrama 'King of the Hill' (1993). Mange spåede snart det unge talent stort gennembrud, med det lod vente på sig. Først med sin hovedrolle som polsk jøde i Warsawa uder anden verdenskrig i Polanskis 'The Pianist' (2002) fik Brody sit velfortjente gennembrud. Filmen ...

Anmeldere

Politiken
"Det er et temmelig fjoget fløjt på en slags fransk, men også et glad og befriet fløjt over, hvor sammensat, sært og indimellem skide skægt dette liv også er."

Berlingske
"Men man morer sig over at se folk som Bill Murray, Anjelica Huston og instruktøren Barbet Schroeder i biroller plus en forførende Natalie Portman i novellefilmen, mens man fængsles af de spektakulære indiske scenerier og situationernes skæve form for komik."

Jyllands-Posten
"Filmens magisk-realistiske univers er planlagt med en pedantisk omhyggelighed, der vækker mindelser til Luhrmann, Tarantino og Greenaway på én og samme tid. Men samtidig ligner ”Darjeeling” ingen anden film."

Ekstra Bladet
"...formår på en gang at være lynende skarp og helt afslappet."

Cinemazone
"...en af årets mest behagelige film. En varm indisk oase midt i den grå vinterkulde."

Brugere

04/12-13It Takes A Train To Cry
Spoilers,

På en måde Wes Andersons bedste film.

Trivialiteten. At rejsen er vigtigere end målet, at møde moderen. En varm dannelsesrejse, der bærer frugt. Hvis Peter kan holde nallerne fra den sidste togstewardesse.

Der er to virkeligheder i filmen. De er afsondret. Det er afgørende. Den virkelighed, der er skabet af Francis' maniske planer og det veltilrettelagte formål med rejsen, åndeligheden, forbrødringen. Og så den virkelighed, hvori hans plan på trods heraf (måske) går i opfyldelse, og som skyldes omstændigheder, der ikke er planlagt. Forbrødringen, sammenholdet, viser sig i det uplanlagte, i kaos, f.eks. da brødrene på vej til faderens begravelse står sammen og råber ad chaufføren med én mund eller i den store tårepersende dramascene, ulykken på floden. Men Francis har s...

15/05-11Smukke Ubehaligheder
The darjeeling limited er en god film, og alligevel ret ubehalig.
Man sidder på kanten af stolen og tænker "hold nu op."
De tre brødre Jack,Francis og Peter spilletr af Jason squosmen, Owen wilson og Adrian brody, har ikke set hinanden siden deres fars død. Et år senere samler Francis de tre brødre, for at tage ud på en åndelig rejse til Indien.
Det viser sig senere at brødrene skjuler en masse ting for hinanden, og det udvikler sig til en kaotisk rejse gennem smukke landskaber. Instruktøren har formået at gøre filmen meget levende. og på gund af tekniske færdighedder er stemningen af en særklasse, og det skyldes nok blandt andet skuespillernes fremragende præsentation.

25/11-09Gaaab
Wes Andersons dårligste film til dato.

03/09-08- Deja-vu -
Jeg har altid haft det svært med Wes Anderson, hvis film jeg på samme tid jubler og ærgrer mig over, og netop denne tradition fortsætter ”The Darjeeling Limited”. Endnu engang hiver Anderson os med på en farverig rejse (denne gang bogstavelig talt), hvor et fortvivlet persongalleri slås med at finde dem selv, og vi som tilskuer slås med at finde os selv i dem. Det er nemlig nogle svære størrelser Anderson arbejder med, og selvom han fortsat er betagende rent billedkompositorisk, og han stadig mestrer den stille situationskomik som ingen anden, så falmer det hele, vanen tro, mod enden, og vi ender med en lidt for uklar affære, der i virkeligheden ikke har nær så meget på hjerte, som den påstår.

07/05-083 brødre i Indien
En finurlig lille dramafilm med komiske undertoner, og med 3 velspillende skuespillere i de altdominerende hovedroller.

Beklageligvis er filmen også ret stillestående, og hvis jeg ikke havde fået min nattesøvn, ville jeg måske ikke have kunnet gennemføre filmen, i vågen tilstand.

Jeg synes ikke Wes Anderson laver film som er særligt ophisende, men Darjeeling Limited er dog en anelse bedre end hans noget mere kedelige Royal Tenembaums.

Men forvent en rolig film, i lidt mere kunstnerisk facon. Så har du en okay film i vente. Men måske en god ide at være veludhvilet inden du begynder på den. :-)

13/01-08Togtur uden fut
Problemet med Wes Andersons film er, at man skal købe deres præmis fra start. Hvis man ikke gør det, giver hans deadpan-stil nemlig ikke mange chancer for at stå på senere. Jeg elskede hans Cousteau-parodi i "The Life Aquatic with Steve Zissou", men havde en nå-oplevelse med "The Royal Tenenbaums". Desværre var min oplevelse med "The Darjeeling Limited" mest i familie med sidstnævnte, som også kredser om en dysfunktionel familie.

"The Darjeeling Limited" handler om tre brødre, der har mistet deres far, og som har det svært med hinanden. Derfor inviterer storebroderen de to andre til Indien, hvor han har booket en tur med toget The Darjeeling Limited - meningen er, at det skal være en spirituel rejse, hvor de igen skal lære at stole på hinanden. Men det er lettere sagt end gjort, for ...

31/12-07Familie på sidespor 3
Da jeg aldrig før havde haft fornøjelsen af Wes Andersons efter sigende farvestrålende humoristiske film og af den grund ikke var bekendt med hans filmiske ”toneleje” og tematiske indgangsvinkler, var det med spændte forventninger, at jeg - på selve nytårsaftensdag – fik lejlighed til at udforske den splejsede og uortodokse filminstruktørs seneste projekt på nært hold.

”The Darjeeling Limited” viderefører Andersons snart gennemgående tema om den dysfunktionelle familie fra hans tidligere film, over til et goldt, gult og gavmildt Indien, der gennem hele filmen danner rammer om den komplekse, men hjertevarme familiestrid mellem tre – i væremåde, såvel som udseende – nærmest diametralt modsatte brødre. Ikke desto mindre genforenes de under en kejtet udflugt, anført af det hæsligt udseen...

Fakta

Medvirkende
Francis Owen Wilson
Peter Adrien Brody
Jack Jason Schwartzman
Rita Amara Karan
Brendan Wallace Wolodarsky
Steward Waris Ahluwalia
Faderen Irfan Khan
Mekaniker Barbet Schroeder
Alice Camilla Rutherford
Forretningsmand Bill Murray
Patricia Anjelica Huston
Bag kameraet
Instruktion Wes Anderson
Produktion Wes Anderson, Roman Coppola, Lydia Dean Pilcher, Scott Rudin
Manuskript Wes Anderson, Roman Coppola, Jason Schwartzman
Fotografi Robert D. Yeoman
Klip Andrew Weisblum
Scenografi Mark Friedberg
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Road movie
Nøgleord Brødre, Genforening, Indien
Premieredatoer
Biograf 25.12.2007
Dvd 06.05.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 2.959
Selskab Scott Rudin Productions, American Empirical Pictures, Cine Mosaic, Indian Paintbrush
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...