Resident Evil: Extinction

Tre år efter The Umbrella Corporation slap den dødbringende T-virus løs, er de fleste mennesker på jorden døde eller forvandlet til zombier. Kun en mindre skare er tilbage - heriblandt Alice som har fået vilde kræfter efter Umbrellas genetiske eksperimenter. Og måske findes der et sted i Alaska, hvor virusen ikke har hærget! © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Gyser, Science Fiction
Instruktør Russell Mulcahy
Medvirkende Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter, Iain Glen
Spilletid 95 min.
Biopremiere 09.11.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Milla Jovovich

Hvem husker ikke den ukrainsk-fødte Milla Jovovich som Lilli i "Tilbage til den blå lagune (1991)? Senere har hun haft nævneværdige roller i Spike Lees "He got game" (1998) og, selvfølgelig, i Luc Bessons "Det femte element" (1997). I 1994 udgav hun under navnet Milla cd'en "The Divine Comedy", der er blevet beskrevet som en blanding af Kate ...

Anmeldere

Jyllands-Posten
"Den er slemt forudsigelig og må være undfanget af et profittænkende kalkuleringsapparat."

Ekstra Bladet
"Finder man intellektuel stimulans i det her menings- og følelsesløse skydetelt, så skal man have inddraget sit joystick."

B.T.
"...har aldrig været mere end superglat underholdning med et selvironisk glimt i øjet. Og afsnit tre er det hidtil bedste i serien."

Cinemazone
"Det er én lang flugt fra og forsøg på at udrydde zombier, det er både b-film og b-skuespil, men det er stadig nok til at stille den værste blodtørst."

Brugere

13/04-09Hvor mange zombier kan der være i en container?
Efter at havde set filmen i biografen i november 2007, fandt jeg den endelig til en acceptabel købspris (30 kr. på CDON), og fik den set igen.

Efter en, efter min mening, god historie i 1'eren og 2'eren, som virkelig lagde op til en 3'er, glædede jeg mig virkelig til at komme ind og se 3'eren i biografen i sin tid. Dog blev jeg vældig skuffet, da 3'eren slet ikke fulgte 2'erens slutning, men nærmere startede i sit eget show.
Historien er mildest talt elendig fortsat i 3'eren. Kæmpe skuffelse!

En anden ting der også er lidt frustrerende, er den urealistisk, store mængde zombier, de har puttet ind i en kontainer! Der vælter jo midst 200 ud af dem!

(SPOILER I FLG. SÆTNING)
En ting jeg også kunne tænke mig i filmen at få at vide, det er at om den gruppe der flyver til Alaska i hel...

30/11-08Uden indhold
Desværre må jeg krybe til korset og indrømme at 3´eren i denne ellers ret gode triologi er et regulært indholdsløst flop.

Historien er papirstynd og tilmed dårligt fortalt og filmen er milevidt fra den overbevisende seje 2´er.

Milla Jovovich er altid en nydelse, men det hjælper ikke, for Extinction er gabende kedelig. End ikke en streg i luften.

04/07-08End Extinction
Filmen indeholder mange gode gys, masser af action og en ordenlig håndfuld zombier.

Uheldigvis bliver alt dette ødelagt af filmens korte spilletid, og den fuldstændig tåbelige og unødvendige slutning.

06/01-08Bedre end 2'eren
Selvom filmen her hverken byder på realisme eller originalitet, så lykkedes den faktisk at være fornuftig underholdning.

Hvor 2'eren var en lang omgang stupid dumhed, så matcher tredje omgang meget bedre op til 1'eren.

Action er der masser af. Især scenen hvor de bliver angrebet af 1000 krager var godt lavet og spændende.
Filmen er overordnet set godt lavet det meste af vejen, selvom den ender med at halte lidt henad imod slutningen.

Skuespillet skal man ikke forvente sig særligt meget af. Her er det de gode vs de onde. Ret simpelt.

Men jeg var alligevel positivt overrasket over underholdningsværdien, at jeg godt vil kalde filmen værd at se.

Den læner sig næsten på 4 stjerner, og så alligevel ikke. :-)

06/01-08Den burde hedde Resident Evil: Braindead 1
Endnu en i serien. Appellerer bestemt ikke til den finere kunst eller blot til folk der søger bare lidt intelligens i sådanne film. Det er dumt, trashy og ofte mildt underholdende, men værdiløst. Jovovich gør det hun plejer og mere kan der næppe forventes.

Thanks for the ride, Thomas :-)

19/11-07Mage til makværk!
"Tredje omgang af film-serien, er tre gange så elendigt som da det startede! Milla Jovovich er en modbydeligt dårlig skuespillerinde, og der er da også en grund til, at hun i sin karierre, kun har medvirket i et seriøst filmprojekt (The Million Dollar Hotel)... der er tænkt på at tjene penge med denne treer, der for håbentlig er sidste del af en trilogi, og på intet tidspunkt er der tænlt på god underholdning..."

18/11-07Zombiekrig i fuld dagslys
Zombiefilm vælter i en lind strøm ind over os i disse tider. Hvor nogle har en meget seriøs dagsorden - 28serien - har Resident Evil serien, bla. pga. af sit computerspilsophav, fundet sin niche i et mere virkelighedsfjernt og uhyre tempofyldt univers. Her handler det først og fremmest om fart, action og blodige kampscener, og det gør Extinction bedre end de to første film i serien.
Scenen er skiftet totalt ift. de to første film i serien. Mørke gyder og snævre gange er skifte ud med store åbne ørkener badet i fuld dagslys. Umiddelbart lyder det ikke som bytte, der vil bekomme en horrorfilm vel, men Russell Mulcahy har valgt at fokusere endnu mere på action frem for gys, end det var tilfældet i de to første film, og det klæder i den grad Resident Evil universet.

For det første er h...

03/11-07Mad Max møder zombiefilm
Den tredje film over "Resident Evil"-spillene flytter filmserien ud af computerspillenes univers, ved at den foregår, efter den altødelæggende T-virus har hærget hele Jorden. Planeten er reduceret til golde ørkenlandskaber, hvor nogle få overlevende mennesker kører rundt i små konvojer på evig flugt fra de zombier, virussen vækker til live. Den onde Umbrella Corporation overlever dog samtidig i underjordiske centre, og det er deres forsøg på at få virussen under kontrol, der udløser begivenhederne i "Extinction".

De to første film i serien var mere computerspilsagtige og lignede en blanding af "Doom" og George A. Romeros tidlige zombiefilm. Men ved at flytte historien ud i åbne ørkenlandskaber, ændrer treeren fuldstændig karakter. I stil og stemning minder den mest af alt om de posta...

Fakta

Medvirkende
Alice Milla Jovovich
Carlos Olivera Oded Fehr
Claire Redfield Ali Larter
Dr. Isaacs Iain Glen
Betty Ashanti
Mikey Christopher Egan
K-Mart Spencer Locke
Slater Matthew Marsden
Chase Linden Ashby
Albert Wesker Jason O'Mara
Bag kameraet
Instruktion Russell Mulcahy
Produktion Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Robert Kulzer
Manuskript Paul W.S. Anderson
Fotografi David Johnson
Klip Niven Howie
Scenografi Eugenio Caballero
Musik Charlie Clouser
Genrer og relationer
Genre Action, Gyser, Science Fiction
Nøgleord Genetisk eksperiment, Virus, Zombie
Relaterede film Resident Evil, Resident Evil: Apocalypse, Resident Evil: Afterlife, Resident Evil: Retribution, Resident Evil: The Final Chapter
Premieredatoer
Biograf 09.11.2007
Dvd 25.03.2008
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Resident Evil 3, Resident Evil III
Land Australien, Frankrig, Tyskland, USA, Storbritannien
Produktionsår 2007
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 19.273
Selskab Impact Pictures, Resident Evil Productions, Constantin Film Produktion, Davis-Films
Biodistributør Buena Vista

Se også...