WALL-E (org. version) (WALL-E)

Menneskeheden har for længst forladt jorden. Tilbage er efterladt én enkelt lille robot, Wall-E, der har brugt et par århundrede på at rydde op. Men en dag ankommer undersøgelsesrobotten EVA og noget tyder på, at der stadig er noget af interesse på jorden. Og Wall-E er bestemt også interesseret i EVA. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Familiefilm, Science Fiction
Instruktør Andrew Stanton
Medvirkende Elissa Knight, Jeff Garlin, Fred Willard, Macintalk
Spilletid 101 min.
Biopremiere 29.08.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #26
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er sjældent, en gigantisk løftet pegefinger er blevet brugt så gennemført afvæbnende og vittigt som i denne rørende og regulært nyskabende computeranimerede love story udfoldet på en dyster og kun alt for aktuel baggrund."

Berlingske
"...en usædvanlig begavet og fantasifuld film primært med appel til voksne..."

Jyllands-Posten
"Familiefilm i ordets bedste forstand bliver ikke meget mere begavede eller underholdende."

Weekendavisen
"Filmens første time er regulært mageløs..."

Information
"Det er fantastisk, at Pixar kan blive ved med at lave film, der kan forbløffe og fornøje selv de mest blaserte animationsfans. Selskabet højner den tekniske, fortællemæssige og intellektuelle standard for snart sagt hver ny film..."

Ekstra Bladet
"...en nærmest åbenbarende oplevelse præget af udsøgt poetisk billedsans og et enormt visuelt overskud. Mageløst."

B.T.
"...årets mest nyskabende og rørende film på tværs af alle genrer, stilarter og landegrænser."

Cinemazone
"Wall E forener fortsat teknisk udvikling med en appel, der bør række helt ned på bagerste række, og hvis ungerne (og de voksne) fremover lærer at tænke lidt over, hvad der sker med pizzabakken, når man lægger den i skraldespanden, så skader det næppe heller vores fælles fremtid."

Brugere

27/04-10fantastisk film
normalt er jeg ikke så meget til disney men wall-e er et mester- værk historien animationen og det hele fantastisk film skal bare ses

17/12-08Den komplette animationsfilm!
Fornøjelig og hjertevarm animationsfilm, der er smukt lavet med den nyeste teknologi, og byder på flere sjove sekvenser. En nyklassiker er født.

29/09-08Smukt mesterværk
"Vi har ganske enkelt her at gøre med et stykke historie. For WALL-E er et historisk mesterværk, aldrig før set bedre inden for genren. Den sniger sig forbi Find Nemo, Happy Feet og The Incredibles, der ellers plejede at dominere min personlige top 3, som nu lyder således:
1) WALL-E
2) The Incredibles
3) Happy Feet"

22/09-08Kæmpepotentialet som aldrig kom til udfoldelse
Selve historiens ide er fantastisk og figuren WALL-E levet op til det bedste fra Pixar, men herefter begynder det at knibe.

Det som om filmen ikke rigtig kan bestemme sig for, om det skal være en morsom børnefilm eller en mere seriøs voksenfilm. Historien vandrer i mellem de to verdener hele vejen igennem filmen, og bliver derfor aldrig rigtig nærværende. Det kæmpe potentiale, ideen har, bliver aldrig rigtig udløst, hvilket er ærligt. I stedet bliver filmen holdt oppe af godt Pixar håndværk.

16/09-08Fantastisk
Ja overskriften siger det hele. Pixar formår virkelig med dette mesterværk at vise hvordan man skal lave en animationsfilm. Wall-E har det hele. Action, drama, spænding og ikke mindst kærlighed, alt sammen går op i en højere enhed, og med en historie der holder, set ud fra et humoristisk synspunkt. Fantastisk flot lavet hvor billeder og musik virkelig formår at holde i hånd.

Se den!

15/09-08Pixars mesterstykke
Jeg har trods alt ikke set alle Pixars film, men blandt de, jeg har, er der slet ingen tvivl om, at "WALL-E" er den bedste. Det er en fuldstændig fantastisk animationsfilm, nok den bedste, jeg nogensinde har set fra USA. Og ja, det inkluderer hele Disneys bagkatalog.

"WALL-E" har ikke mindst et manuskript, der på samme tid er enormt ambitiøst og ganske simpelt. Skralderobotten WALL-E er sidste mand på Jorden, hvor han troligt går og rydder op på den udpinte planet, kun med sin kakerlak-ven som selskab. Vores helt er selvsagt ret ensom og har også udviklet en stærk romantisk side - så da udforskningsrobotten EVE ankommer til Jorden, falder WALL-E hurtigt for hende. Derfor hopper han stædigt med som blind passager, da EVEs rumskib letter igen, og herfra får vi så forklaringen på, hvad ...

31/08-08Så sød...
Se den!

Husk lommetørklædet...

29/08-08Til Mirza: Øhm Sony Pixar? Get your facts right
Meget sjovt at du bliver ved med at refere til Disney/Pixar som Sony Pixar, når Sony overhovedet ikke har eller haft noget at gøre med Pixar :/

29/08-08Noget af det sødeste, jeg nogensinde har set
Wall-E er en af de bedste Disney-film jeg har set i mange år. Den er rigtig sjov, samtidig med at det er en rørende kærligheds historie.
Den er også rigitg flot lavet. Og Wall-E er den sødeste robot jeg har set i en film.

Hvis du er vild med Animations-film, kærligheds historier, eller stort set hvad som helst andet, er Wall-E en film der SKAL ses, og skal have 6 fortjente stjerner!

31/07-08Et sandt mesterværk!
Pixar har gjort det igen! og som sædvanligt har de en velbrygget, fantastisk, vidunderlig historie klar til os. Wall-E er et sandt kunstværk, som både indeholder hygge, action, drama, komedie, en ordenlig portion special effects og en masse skønne karakterer. Animationen er lige så udsøgt som da de animerede rattatouille, og historien er faktisk rigtig god og spændende. Musikken er klassisk, stærk og troværdig, og med et utrolig holdbart manuskript, medrivende special effects og et utrolig godt skuespil, fortjener denne film uden tvivl sine 6 stjerner.

En film, som er næsten ligeså god og velfungerende som rattatouille.

Fakta

Medvirkende
EVA (stemme) Elissa Knight
Kaptajnen (stemme) Jeff Garlin
Shelby Forthright (stemme) Fred Willard
Auto (stemme) Macintalk
M-O (stemme) Ben Burtt
John (stemme) John Ratzenberger
Mary (stemme) Kathy Najimy
Skibscomputer (stemme) Sigourney Weaver
Bag kameraet
Instruktion Andrew Stanton
Produktion Jim Morris
Manuskript Andrew Stanton
Scenografi Ralph Eggleston
Musik Thomas Newman
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Science Fiction
Undergenre Animation
Nøgleord Robot
Premieredatoer
Biograf 29.08.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 101 min.
Link Dansk website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...