In the Valley of Elah

Da militæret ringer til Hank med beskeden om, at hans søn Mike ikke er mødt på kasernen, så ved han, at noget er helt galt. Mike, der lige er vendt hjem fra tjeneste i Irak, er nemlig indbegrebet af pligtskyldighed. Med hjælp fra en kvindelig betjent sætter Hank sig for at finde sandheden bag den mystiske forsvinden. Men jo mere, han graver, jo flere hemmeligheder støder han på. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama
Instruktør Paul Haggis
Medvirkende Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Jason Patric, Susan Sarandon
Spilletid 121 min.
Biopremiere 23.05.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tommy Lee Jones

Tommy Lee Jones debuterede på Broadway i 1969 uden nogensinde at have modtaget undervisning i skuespil. Sideløbende med sin tidlige karriere på teatret optrådte han i forskellige daytime soaps. Senere er det jo gået udmærket for den seje fyr fra Texas - for eksempel fik han i 1994 en Oscar for 'Flygtningen', hvor han besvarede Harrison Fords bede...

Anmeldere

Politiken
"...en vedkommende og fin film med et portræt af en desillusioneret helt under et falmet flag..."

Berlingske
"...ubetinget en af årets stærkeste og mest tankevækkede film."

Jyllands-Posten
"Man holder vejret og frygter det værste, mens der intet siges og intet sker på lærredet. Trods sit grusomme drama en næsten begivenhedsløs historie."

Weekendavisen
"Det er stort tænkt og meget symbolsk. Overhovedet er filmen stemt i en alvor, der ville knække og falde til jorden, hvis ikke netop Tommy Lee Jones kunne bære at gå rundt med stoisk mine og holde følelserne i ave i to timer."

Information
"Sine fejl til trods er In the Valley of Elah en tankevækkede film med sine meningers mod og vilje til at tage favntag med virkelig ubehagelige sandheder."

Ekstra Bladet
"En af de store styrker ved 'In the Valley of Elah' er i det hele taget, at persongalleriet er befriende nuanceret."

B.T.
"Den er fremragende. Elementært spændende, og mere end det: Den er Hanks [Tommy Lee Jones] rystende rejse mod selverkendelse."

Cinemazone
"...en ganske uperfekt film, som dog alligevel er værd at indløse billet til for sin følsomme fortælling om en mand og et land i knæ."

Brugere

12/10-08Rørende, velspillet og helt vild god film.
In the Valley of Elah, Handler om manden Hank Deerfield (Tommy Lee Jones), hvis søn Mike, er forsvundet efter sin hjemkomst, fra Irak. Hank er sikker på, at der er noget galt. Han for betjenten Emily Sanders (Charlize Theron), til at hjælpe sig. I starten afslår hun, at hjælpe, men ser muligheden for, at vise at hun er en god betjent. Sammen prøver de, at finde ud af, hvad der er sket. Men Hank finder ud af, at der er en masse hemmeligheder om hans søn, han ikke kendte til.

In the Valley of Elah, er instrueret af Oscar-vinderen Paul Haggis (Crash) Og laver igen en meget stærk, politisk film, men denne er efter min mening meget bedre, end Crash var.

Filmen er også meget velspillet. Tommy Lee Jones og Charlize Theron, der har det to hovedroller, spiller begge stærkt, og begge spille...

11/06-08På sporet af den tabte uskyld
Grumt krimidrama, hvor en pensioneret militærpolitimand en aften bliver ringet op og får at vide, at hans soldatersøn er forsvundet efter at være kommet hjem på orlov fra Irak. Da sønnens lig kort efter findes parteret og brændt i en vejkant, blander faderen sig i efterforskningen, men hans søgen efter svar fører også til ubehagelige sandheder.

"In the Valley of Elah" er både skrevet og instrueret af Paul Haggis, der har haft en stor finger med i nogle af de senere års bedste amerikanske film - som "Million Dollar Baby" og "Crash". Den her har også det karakteriske Haggis-præg, hvor filmen bygges langsomt og roligt op, og man får tid til at lære personerne at kende, så filmen slår ekstra hårdt, når de store twists og sandheder rammer mod slutningen. "In the Valley of Elah" er nok en ...

27/05-08Stærkt overvurderet, men relevant film
Udmærket historie kvæles af tommetyk symbolik og gentagelse på gentagelse af de samme pointer.

24/05-08In the Valley of Elah - netop set i Dagmar
Har lige set den og jeg må sige at den er værd at se. Blev rørt til tåre og en enkelt eller to af slagsen rullede da også ned af mine kinder.

Har været udsendt for lang tid tilbage og uden at gå nærmere ind i det kan jeg kun sige at udsendelser kan ændrer mennesker. Har man haft sådanne noget inde på livet selv, er denne film en hård nyser at komme igennem. To gange overvejede jeg at forlade biografen.

Tommy Lee spiller fantastisk; Disciplinen og Kontrollen går rent igennem, såvel som aggressionen da muligheden byder sig.

Den soldat der fremlægger en noget hårrejsende historie på et tidspunkt i filmen jeg ikke vil afsløre, viser kun hvad så mange soldater allerede ved når de er kommet hjem; at deres tid under fremmed sol har gjort noget ved dem. Dem der ikke ved det og aldrig f...

01/02-08USA i stort og småt 4
Anonym
Ved første øjekast kunne man fejlagtigt tro at Paul Haggis' nye krimi ”In the Valley of Elah” blot er endnu en typisk, amerikansk thriller, som vi har set dem så mange gange før. Den oscarvindende manuskriptforfatter og manden bag ”Crash”, leverer dog en film af høj politisk substans og moral, med et plot der spreder sig ud over meget mere end blot spændingens værdi. Det er en farlig cocktail i disse voldelige tider, men Haggis prøver tiltrods at få sit budskab frem under det meste af filmen, og det er da også i dens samfundskritik, at værkets sjæl i virkeligheden ligger. Desværre er Haggis utrolig tvetydig i sin måde at forvalte fortællingen på og en del af hans propaganda kan til tider tolkes selvmodsigende.

Da hans søn ikke melder sig på basen efter tjeneste i Irak, indleder den sk...

Fakta

Medvirkende
Hank Deerfield Tommy Lee Jones
Kriminalbetjent Emily Sanders Charlize Theron
Løjtnant Kirklander Jason Patric
Joan Deerfield Susan Sarandon
Dan Carnelli James Franco
Arnold Bickman Barry Corbin
Chief Buchwald Josh Brolin
Evie Frances Fisher
Gordon Bonner Jake McLaughlin
Steve Penning Wes Chatham
Bag kameraet
Instruktion Paul Haggis
Produktion Laurence Becsey, Darlene Caamano, Paul Haggis, Steve Samuels, Patrick Wachsberger
Manuskript Paul Haggis
Fotografi Roger Deakins
Klip Jo Francis
Scenografi Laurence Bennett
Musik Mark Isham
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Krigsveteran
Premieredatoer
Biograf 23.05.2008
Dvd 23.09.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 18.375
Selskab Summit Entertainment, Samuels Media, Blackfriars Bridge Films, NALA Films
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...