The X-Files: I Want to Believe

Myndighedere er desperate efter at opklare mysteriet om en gruppe bortførte kvinder fra Virginia. En miskrediteret præst har haft syner, der peger i retning af et hemmeligt medicinsk eksperiment, men der er ingen afgørende beviser. Det er således lige en sag for de to tidligere agenter ud i paranormale fænomnerer, Mulder og Scully. De har imidlertid ikke har lyst til at tage arbejdstøjet på igen. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Science Fiction
Instruktør Chris Carter
Medvirkende David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, Amanda Peet
Spilletid 105 min.
Biopremiere 01.08.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

David Duchovny

David Duchovny uden "Strengt fortroligt" (1993-) er som at forestille sig Jack Nicholson uden øjenbryn. Ikke desto mindre er Duchovny nu sprunget fra rollen som FBI-agent Fox Mulder. Den amerikanske kultserie gjorde ham ikke bare stjernerig, den gjorde også Duchovny til et af tidens største sexsymboler. Han filmdebuterede i "Working Girl" (19...

Anmeldere

Politiken
"...gedigen underholdning, som dog næppe har gennemslagskraft nok til at få endnu flere til at gå på jagt i kultseriens fortid eller ligefrem skabe et nyt univers med tilsvarende fascination og styrke."

Berlingske
"Filmen er lavet så unge og andre, der ikke kender kult-mytologien omkring serien, sagtens kan hoppe på, men man fristes til at anbefale nytilkomne, at de i stedet for filmen ser de første fire sæsoner af serien. De er langt bedre."

Jyllands-Posten
"Der spilles tilforladeligt, men uden egentlig gnist fra nogen af de agerende, og filmen må mest være for fans."

Weekendavisen
"For faste fans og true believers er filmen derfor et must. Andre kan se den eller lade være. Det er kun i sin genre, at X-Files er stor."

Ekstra Bladet
"Der er enkelte effektive spædingsmomenter...men jo længere ind i handlingen, vi kommer, jo mere forvrøvlet bliver det."

B.T.
"Der er tale om et sobert nostalgitrip, hvor spændingen stiger stille og roligt, men hvor historien er for ordinær en blanding af Frankenstein og kendte seriemorder-universer, til at man løfter mange øjenbryn."

Cinemazone
"Uengageret spillet, uambitiøst produceret og selv om filmen isoleret set egentlig har større ambitioner end så mange andre middelmådige thrillere, der lægger vejen forbi biograferne fra tid til anden, så kan den ikke slippe af sted med 'bare' at blive vurderet på den baggrund..."

Brugere

21/11-08Håber stadig på mere 1
Glæder mig til snart at gense den nye X-Files på dvd, når den udkommer i løbet af de næste par uger, forhåbentlig med lidt mere interessant ekstramateriale.

Filmen fik en helt igennem elendig modtagelse i USA - man åbner åbenbart ikke ustraffet i konkurrence med Batman. Så kan de lære det...

Men ikke desto mindre har filmen i resten af verden tjent sit budget hjem, så det kan måske overbevise Fox om, at endnu en film har potentiale, så længe man holder sig fra at konkurrere med Batman. Ifølge de seneste rygter er det helt op til Carter, Duchovny og Anderson, om der kommer en tredje film, og Carter har før sagt, at han kunne tænke sig at lave en tredje film, der vender tilbage til seriens mytologi med en invasion in 2012, som Mulder finder frem til i seriens afsluttende afsnit.

...

05/08-08Forkert medie
Så fik jeg set X-Files: I Want to believe. En titel der går fint i spænd med min mening om filmen. Jeg vil så gerne tro på, at filmen er god, men tvivlen nager mig. Når jeg går i biografen, er det for at se noget som TV ikke kan tilbyde mig i samme grad. Den nye X-Files film lever desværre ikke op til dette. Filmen er absolut ikke dårlig på nogen måde, men jeg sad hele tiden med følelsen af, at de skulle have holdt sig til en TV-film, hvor den uden tvivl var blevet meget bedre modtaget. Synd. Jeg elsker X-Files, men kunne desværre ikke leve mig helt ind i plottet, og ligeledes kedede jeg mig flere steder under redundant tomgangsdialog mellem Mulder og Scully.

Husk: At se rulleteksterne færdige.

02/08-08Det er synd.....
...for X-Files at Chris Carter vælger at lade denne film handle om en enkelt sag. Det kunne lige så godt have været endnu et afsnit i serien.

Der er 2 muligheder med denne film. Enten er den bare et mislykket comback eller også er det er åbning til en ny æra, hvor Scully for første gang agerer ud fra overtro og derved bliver mere som Mulder - Jeg håber på det sidste og at vi ser en endnu en film som lukker de store sager fra serien, samt sender Mulder retur til FBI som han fortjener.

4 stjerner dog! Én for musikken, én for Mulder og Scully, én for Skinner og én fordi jeg er så stor en fan at 3 er for lidt;-)

01/08-08Kan kun give dig ret.
Hvis man går ind og ser filmen med forventning om, at se en spændende thriller med noget alien/hemmelig regering handling, eller noget andet overnaturligt, så bliver man fælt skuffet.
Det overnaturlige er en synsk mand, og filmen minder mest om de dårligste afsnit i serien, bare dobbelt så langt.

Hvis man venter så lang tid med at komme med en ny film, så ville jeg nok have valgt et langt bedre plot.

Ud over middelmådigt skuespil synes jeg der er en del som ikke giver mening. I starten får man indtrykket af at Mulder og Scully ikke er kærester, hvor man så nogle scener senere ser den ligge i en seng sammen og kysse, øhh.
De slår så op et par gange i filmen, men ender alligevel med at de står og kysser - dejligt med en lykkelig amerikansk slutning.
Til sidst får man så lige klemt...

31/07-08Jeg troede på den, men ...
*spoilers*

Mulder og Scully er tilbage i en film, hvor tv-seriens hovedforfattere, Chris Carter og Frank Spotnitz, fortsætter deres historie nogle år efter det sidste tv-afsnit. Mulder gemmer sig stadig for FBI, og Scully er blevet hospitalslæge - men de kommer tilbage i aktion, da FBI leder efter en bortført agent og får brug for Mulders viden.

Plottet i "I Want to Believe" er løsrevet fra seriens hovedplot - på den led minder filmen blot om en forlænget version af ét af seriens såkaldte 'monster-of-the-week'-afsnit, som blev afrundet på en enkelt aften. Her spidses tingene til, da de finder massevis af afhuggede lemmer i en tilfrossen sø nær den forsvundne agents hus. Men ellers falder Mulder og Scully bare ind i de gamle roller som henholdsvis troende og tvivlende og fortsætter...

30/07-08X marks the spot... mellem stolene
Den nye X-Files film sætter sig i nogen grad mellem de to stole, det er at skulle tiltrække de loyale fans og samtidig være tilgængelig for folk, der aldrig har set en eneste episode af the X-Files. Desværre. Ikke at det er en skidt film, men nye seere vil unægtelig spørge, hvad der var så specielt ved serien, når de ser denne film, mens de gamle fans vil undre sig over, hvor mange af elementerne, der gjorde tv-serien til noget særligt, er blevet af.

Det vil jeg gerne forklare nærmere, men det er helt umuligt uden at pege på ting, som nogle afgjort ville se som spoilere. Så hvis du er en af den slags folk, der synes, det er en spoiler, hvis jeg f.eks. siger, der var scener med flere Jack Sparrows i Pirates 3, så...

- Spoiler warning -

Det helt store problem for denne film er, at...

Fakta

Medvirkende
Fox Mulder David Duchovny
Dana Scully Gillian Anderson
Walter Skinner Mitch Pileggi
Dakota Whitney Amanda Peet
Fader Joseph Crissman Billy Connolly
Agent Mosley Drummy Xzibit
Bag kameraet
Instruktion Chris Carter
Produktion Chris Carter, Frank Spotnitz
Manuskript Chris Carter, Frank Spotnitz
Fotografi Bill Roe
Klip Richard A. Harris
Scenografi Mark S. Freeborn
Genrer og relationer
Genre Science Fiction
Undergenre Mystik
Nøgleord Det overnaturlige, Paranormal
Relaterede film X-Files - strengt fortroligt
Premieredatoer
Biograf 01.08.2008
Dvd 02.12.2008
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 38.084
Selskab Twentieth Century-Fox Film Corporation, Ten Thirteen Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...