Rejsen til Saturn

Per indkaldes i sidste øjeblik som navigatør til Danmarks første rumekspedition, der er financieret af multimillionæren Kurt Maj. Rejsen går til Saturn, der skal koloniseres. Men planeten er desværre allerede koloniseret, og det viser sig, at Kurt Maj har skumle og hemmelige planer, der nu truer hele jordens overlevelse. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Familiefilm, Komedie, Science Fiction
Instruktør Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen, Craig Frank
Medvirkende Casper Christensen, Frank Hvam, Ali Kazim, Simon Jul Jørgensen
Spilletid 90 min.
Biopremiere 26.09.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en tempofyldt og skæg odyssé, hvor 117 sjove sidespring aldrig får lov til at ligne svinkeærinder, der giver kludder i kursen."

Berlingske
"Den er som helhed ikke gakket og gal på den gode måde, blot filmisk beskeden og ret så bøvet - og i stor mangel af mere mod og større skarphed."

Jyllands-Posten
"...folkekomedie i animationsform, en fornøjelse fra først til sidst og ikke mindst et godt bud på, hvordan et bette dansk animationsfirma kan tage kampen op mod de store internationale produktioner."

Weekendavisen
"...folkene fra A.Film har hverken fjernet seriens hjerte eller kastreret den skarpe systemkritik..."

Information
"...den charmerende jordbundethed og de inspirerede fjollerier, skæve indfald og skarpe udfald, Deleurans satiriske Danmarksportræt var fyldt med, rummer filmen ikke meget af."

Ekstra Bladet
"De nødvendige opdateringer [i forhold til tegneserien fra 1977] fungerer generelt glimrende, og den danske folkesjæl består stadig af øl, fisse og hornmusik (nu tilsat fremmedfrygt)."

B.T.
"Der er god flugt og fart over begivenhederne og man griner ofte ad modsætningerne mellem de klodsede danskere med en rumrakat, der ligner en gammeldags ubåd og de topmoderne Saturn-boere."

Cinemazone
"Jovist, man griner da, men det havde bestemt ikke skadet, hvis man havde kunnet tage en skarpere satire, en større sammenhæng i historien eller måske blot en regulært spændende handling med sig ud af biografen."

Brugere

02/03-16Tog mig selv i
at være ved at falde i søvn - flere gange. Forventningerne var nok for store, det var jo bagmændene til Terkel. Men pik, patter og øl i stakkevis gør ikke en film. Alle forfilmene op til var faktisk både mere underholdende og morsomme.

26/05-09Fuser
Jeg har rimlig store forventninger til denne film, efter jeg har set en trailer for filmen hvor jeg lå flad af grin i 2½ min.
Men jeg skal love for den trailer var godt skruet sammen, for filmen var da en af de mest kedelige film jeg har set længe.
Kedelig historie og middelmådige/dårlige stemmepræstertioner.
Jeg giver filmen en stjerne for at hjælpe mig med at falde i søvn den aften.

14/05-09Middelmådig.
Filmen er måske ikke ligefrem blockbuster materiale, men jeg vil bestemt mene, at underholdningskvaliteten er maksimal. Filmen giver et meget godt (satirisk) billede af danskerne. Der er mange gode scener, og selvom jeg normalt ikke er til film, hvor Pik og patter fylder 90 % af filmen, så mener jeg stadigvæk at den er et kig værd.

15/03-09Hold da kæft hvor den stinker
den stinker, den har ikke nogen handling, den er kedelig. "Nu putter vi dildoen op i røven på dem" sagde rummændene

18/11-08Usjov fald-på-halen komik
Når jeg en sjælden gang imellem trak på smilebåndet under denne film, var det som oftest som følge af en samfundskritisk kommentar fra én af de puttenuttede animationsfigurer. Ikke én gang lo jeg af den komik filmen i store perioder bød på: Overdreven fald-på-halen ko- og mimik.

Desuden er animationerne, efter min mening, skuffende dårlige. Det kropssprog og livlige flow, der gør Pixars produktioner så seværdige omend historierne engang imellem er ganske ujævne, er ikke-eksisterende i Rejsen til Saturn, og det er et kæmpe minus for en animationsfilm.

Hvis jeg skal sige noget positivt om denne produktion, må det være, at man formår at indlemme samfundssatiriske kommentarer i en animationsfilm og får dem til at virke nogenlunde naturlige i denne kontekst. Faren ved dette, og generelt...

03/11-08Godt gået
Morsom og underholdende. På een eller anden måde 100% loyal overfor den tegneserie, der i 70´erne (eller i 80´erne?) kørte i lørdags-Information. En meget dyrket avis i de miljøer, jeg kom i. Vi var mange, der startede læsningen med Claus Deleuran før de andre nok så oplysende, men også ofte selvhøjtidelige sider.

25/10-08Sjov politisk satire
Selv om filmen handler om en rejse til Saturn, så lister den aktuel politisk satire ind allevegne. Den er plat, men meget morsom. Men griner næsten uafbrudt. Hvis du kunne lide ”Charlie og chokoladefabrikken” og ”Borat”, så kan du sandsynligvis også lide ”Rejsen til Saturn”.

17/10-08Det går hurtigt
Måske er man bare for gamel, når man kan huske den originale tegnesirie fra barndommen. Den nye film går hurtigt, men morsomhederne er af den grove slapstick type (hvis den findes i animationsfilm). De lidt mere finurlige hints til småborgerdagligdagen, dem skal man lede længere efter. Kort sagt denne film er nok ikke for os, som havde glæde af at læse originalen.

11/10-08Ingen undgår hukkeblokken!
Faktastisk film, og for en gangs skyld er man ikke lokket i biografen under falske forudsætninger!

Den film er så ubeskrivelig genial - men jeg vil gøre et forsøg alligevel - at man sidder og skraldgriner i biografen, sammen med resten af publikummet.

Men filmen er godt nok ikke for sarte sjæle, eller nyhellige, småfanatiske royalister, religiøse ekstremister osv. - for de får godt nok en masse slag, at hvis den blev oversat, kunne vi få en ny "Muhammedkrise".

Filmen rammer også os danskere, hvor det gør mest ondt: vores selvopfattelse. Og den rammer den danske humor så præcist, som noget kan.
Aldrig har jeg set så genial komik, som jeg har set i "Rejsen til Saturn".
Hvis dette var 13-skalaen, var jeg ikke i tvivl om min karakter til "Rejsen til Saturn": 13!

01/10-08Fladpandet komik
En fuldstænding fortærsket og folkeligt vedtaget humor indenfor den politiske korrekthed gennemsyrer filmen, som er til at brække sig over. Det der irriterer mig ved filmen er ikke så meget at jeg ikke er enig i dens budskab, men at den ensidigt taler til personaen og det vedtaget morsomme hos unuancerede venstreorientede kulturrelativister. Derved bliver den alt andet end dyb. Jeg kommer til at tænke på dem fra ens skole/universitetstid som altid kommenterede tingene på 'idiotsikret' vis, skåret over en læst af vedtagethed, som folk ville grine med over i flok. Denne 'flok-humor' er vel det mest humorforladte der findes, for humor er vel netop en vinkel på tingene og ikke noget der blot er i forlængelse.
Der er tale om 'fejlagtig' satire som en tidligere bruger kaldet det.
Jeg be...Fakta

Medvirkende
Per Jensen (stemme) Casper Christensen
Arne Skrydsbøl (stemme) Frank Hvam
Jamil (stemme) Ali Kazim
Ole (stemme) Simon Jul Jørgensen
Susanne (stemme) Iben Hjejle
Kurt Maj (stemme) Klaus Bondam
Alien diktator (stemme) Peter Belli
Ib (stemme) Lars Hjortshøj
Reserve Jesus (stemme) Anders Lund Madsen
Alien Soldat (stemme) Esben Pretzmann
Statsministeren(stemme) Tobias Dybvad
Bag kameraet
Instruktion Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen, Craig Frank
Produktion Trine Heidegaard, Anders Mastrup
Manuskript Nikolaj Arcel, Claus Deleuran, Rasmus Heisterberg
Klip Martin Wichmann
Musik Henrik Lindstrand
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie, Science Fiction
Undergenre Animation, Rumfilm
Nøgleord Invasion fra rummet
Premieredatoer
Biograf 26.09.2008
Dvd 09.05.2009
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2008
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 393.259 (#170)
Selskab A. Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...