Australia

Lady Sarah arver uventet en kæmpe australsk farm. Ret hurtigt står det klart, at grådige kvægbaroner står på spring for at overtage jorden, så Sarah hyrer den rå cowboy Drover til hjælpe sig. Sammen beslutter parret sig for at drive 2000 stykker kvæg tværs over den australske ødemark. En tur der byder på både eventyr, romantik og farer. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Adventure, Drama
Instruktør Baz Luhrmann
Medvirkende Nicole Kidman, Hugh Jackman, David Wenham, Bruce Spence
Spilletid 166 min.
Biopremiere 25.12.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Baz Luhrmann

(INSTRUKTØR)
Australske Bazmark Anthony Luhrmann fik et verdenshit med sin debutfilm Strictly Ballroom (1992) og beviste dermed at hans hjemland har andet at byde på end film om krokodillefangere og motorcykelbetjente. I Strictly Ballroom gør den mandlige danser Paul Mercurio oprør mod de snævre vedtagne normer indenfor konkurrencedans og skaber sin egen ...

Anmeldere

Politiken
"For en produktionspris på 130 millioner dollar kan man åbenbart få en glitrende, men også larmende tom hyldest til historisk baserede storfilm som ’Borte med blæsten’, pakket ind i turistbilleder fra Australien."

Berlingske
"...har som sine skuespillere og sine billeder en overflod af karisma. Men den ambitiøse film når ingen steder i dybden, og det er som om, den ikke tør stå ved den patos, den slår an."

Jyllands-Posten
"Den er en hyldest til filmmediets grundlæggende magi, til en filmkunst, der ikke lader sig begrænse af realisme, og hvor fantasien altid sejrer over virkeligheden. Det er ikke nødvendigvis god smag, men det er god underholdning."

Information
"Man keder sig ikke - der er masser af humor, drama og romantik undervejs - men helheden er ikke for alvor vellykket, og indimellem skubber Luhrmann ligefrem situationer, personer og stilgreb ud i karikaturen."

Ekstra Bladet
"Sjældent har så mange dygtige kræfter produceret noget så inderligt ligegyldigt."

B.T.
"Problemet er bare, at filmen trods de gode referancer aldrig bliver helt sin egen."

Cinemazone
"Hvad Australia mangler i fortælling og figurgalleri, har den til gengæld i overflod af eksemplariske skildringer af Australiens glansbilledlige natur."

Brugere

30/03-10Blowing In The Wind, Gone?
SPOILERS

Australia er en fremragende film, navnlig i kraft at filmens to store, fint antydede temaer, der reelt er ét: Nemlig et tema om at miste sine nære og om at lære at leve med det, acceptere det. Australia er symbolet på tab for Sarah. Sarah mister, først sin mand (uden særlig smerte, dog), dernæst så nok "sit" barn i en smuk, bittersød, skæbneironisk slutning, hvor drengen med virkeliggørelsen af filmens store politiske tema genforenes med sin slægt med smertelige følger for Sarah. At kunne ramme en dobbelttydig slutning på den måde er selvfølgelig ren weltklasse fra Luhrmann. Det er også en film om Drovers selvdestruktive had til den hvide race som følge af et tilsvarende tab og hans lange vej gennem eskapismen, flugten fra følelserne og til at genvinde troen på de samme menne...

04/06-09sikke en fuser. (må da være en ommer)
tjs selv de store skuespillere kan træde forkert,den er da utoværdig og mangler puls langt hen af vejen,ja når man tænker på de har prøvet at lave en storfilm så må man vist kalde det en fuser af de store,synes det rammer skidt med kidman,ja kort sagt,ikke en film der er værdig til min kræsne dvd samling,men prøv da igen,måske det lykkes næste gang,en ting er sikkert,den går over på de evige marker a la ligegyldige film,ja måske tæt på b filmens kirkegård,så velbekommen og bon appitit.

30/05-09Jeg faldt sku i søvn!
Ehm, filmen er okay. Dog syntes jeg at man med et budget på 130 mio. skulle ha' fået en del mere ud af det. Filmen er alt for langtrukken, men stadigvæk okay.

08/05-09Storladet optimisme med det hele
Hvor er det da herligt at film som ”Australia” stadigvæk laves, og et skoleeksempel på at det gør ikke noget at filmfolk stadig tør tænke stort. Baz Luhrmanns tidligere erfaring med reklamefilm, skal for alvor få Australien på landkortet. "Australia" har været et projekt der er anslået til at omfatte ikke mindre en 130.000.000 dollars, hvilket bestemt ikke er småpenge for et land der ikke er kendt for det helt store inden for filmbranchen. Om den så er det værd skal være usagt, men man kan ikke lave om på at der her er lavet en film som vil stå tilbage som et stykke klenodie mange år frem, når det gælder om at fastslå Australien som en nation der har noget at byde på. For der er noget at komme efter ikke mindst kilometre vis af optagelser af storslået og barske landskaber. Topnavne som K...

31/01-09Ugeblads novelle
Australia er i bund og grund ikke andet end en romantisk ugeblads novelle kastet op på det store lærred.

Det er en storfilm af den gamle og ganske traditionelle slags og det ligner ikke instruktør Baz Luhrmann der bla har lavet Romeo og julie og den utraditonelle Moulin rouge.

Filmen er forudsigelig og og læner sig op ad pladderromantik, men den er samtidig storslået og flot og trods forudsigeligheden lykkes den at få publikum til at interessere sig for de involverede..Og hatten af for det..

Men noget mesterværk er det ikke!

17/01-09Flot film og godt skuespil.. men det er dét. 1
Filmen er utroligt flot optaget, og man ser virkelig Afrika's savanner fra nogen af de bedste sider. Nicole Kidman & Hugh Jackman har god kemi mellem hinanden i filmen, og de spiller begge godt!

Men filmen har en mængde spændingsmomenter, der aldrig når at bygge sig særligt gevaldigt op, da den er ubegribelig nem at forudsige - der er ganske enkelt absolut ingen overraskelser, og det var dér, jeg fandt mig selv til tider sidde og kede mig i biografstolen.

Der er samtidig et par "spirituelle" temaer, de hellere skulle have udeladt efter min mening, da de ikke passer ind i denne film.

Filmen kan helt klart ses, men gør det for at se de flotte scener og det gode skuespil, og lad så være med at prøve at forudsige hvad der sker - for du vil have ret.

- SunKJ.

07/01-09JEG syntes den var fantastisk!
Altså.. uden at vide specielt meget om særlig mange ting hvad film gør, og hvordan man skildrer osv osv..

Så var jeg vildt underholdt i de næsten tre timer...
Jeg grinede og græd, og havde ikke travlt med andet end at følge med :)

Dejlig film!

07/01-09Storslået underholdning
Den rammer på ingen måde tidligere mesterværker fra Luhrmanns hånd, men det er en stor flot og klassisk eventyrfilm. Spændende, intens, rørende og flot. Den mest ordinære film fra instruktørens hånd.

28/12-08Borte i bushen 4
Baz Luhrmann er gået i retro-mode og har lavet en storfilm, som de lavede dem i de gode, gamle dage i Hollywood. "Australia" har masser af åbenlyse referencer til "The Wizard of Oz", og der er også hentet noget fra westerngenren - men den stærkeste inspiration til filmen kommer meget tydeligt fra "Gone with the Wind".

Som i Margaret Mitchells borgerkrigshistorie handler "Australia" om en overklassekvinde, der beslutter sig for at smøge ærmerne op og kæmpe for sin farm. Hun har et brydsomt forhold til en meget maskulin mand. Og der bliver vendt op og ned på mange ting, da der udbryder krig - her i form af Anden Verdenskrigs ankomst til Stillehavet. Sammenlignet med Scarlett O'Hara kommer Lady Sarah Ashley dog ikke igennem så mange op- og nedture i "Australia". Luhrmann er ikke helt sk...

27/12-08Fremragende storfilm
Jeg kunne ikke være mere uenig med anmelderene og de andre brugere. "Austrailia" er efter min mening en af årets ti bedste film. Det er en utrolig smuk, rørende og stærk film. De smukke billeder over Australien er intet mindre end fantastisk. Man kommer helt til at tænke på "Lord of the rings". Det er en rigtig dejligt film, som man rolig kan indløse billet til. Man bliver ikke skuffet.Fakta

Medvirkende
Lady Sarah Ashley Nicole Kidman
Drover Hugh Jackman
Neil Fletcher David Wenham
Bruce Spence
Konge Carney Bryan Brown
John Jarratt
Kipling Flynn Jack Thompson
Dutton Ben Mendelsohn
Bill Hunter
Jacek Koman
Bag kameraet
Instruktion Baz Luhrmann
Produktion G. Mac Brown, Catherine Knapman, Baz Luhrmann
Manuskript Baz Luhrmann, Stuart Beattie
Fotografi Mandy Walker
Klip Dody Dorn, Michael McCusker
Scenografi Catherine Martin
Musik David Hirschfelder
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama
Undergenre Episk drama
Nøgleord Anden verdenskrig, Australien, Cowboy
Premieredatoer
Biograf 25.12.2008
Dvd 07.04.2009
Øvrige oplysninger
Land Australien, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 166 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 269.138
Selskab Bazmark Films, Twentieth Century-Fox Film Corporation
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...