The Day the Earth Stood Still

Et rumskib lander i USA. Passagerene er en dyster mand ved navn Klaatu og hans bodyguard, den gigantiske robot Gort. De er kommet for at fortælle jordboerne, at deres planet vil går under, hvis de forskellige lande ikke holder op med at bekrige hinanen. Det er imidlertid ikke alle, der synes lige godt om den fremmede og hans velmenende råd. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Science Fiction
Instruktør Scott Derrickson
Medvirkende Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Kathy Bates
Spilletid 103 min.
Biopremiere 12.12.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Keanu Reeves

Hovedroller i kassesucceser som 'Speed' (1994) og 'The Matrix' (1999) har gjort Keanu Charles Reeves til en af nyere films helt store actionstjerner. Selvom han har optrådt i så forskellige film som 'Youngbloods' (1986) og 'Farlige forbindelser' (1988) fik han først sit egentlige gennembrud i ungdomskomedien 'Bill and Ted's Excellent Adventur...

Anmeldere

Politiken
"...trods flot udført computergrafik af klodelignende kugler fra det ydre rum simpelthen for jævnt kedelig med sine semireligiøse allegorier til for alvor at skræmme eller vække eftertanken."

Berlingske
"...masser af mennesker [har] formentlig aldrig set det fine værk fra 1951, og hvis de kan lide at overvære, at biler, tog, bygninger og et enkelt fodboldstadion bliver totalt smadret i voldsomme, næsten Spielberg-agtige billeder, vil de føle sig rimeligt underholdt af denne hverken mageløse eller mislykkede middelfilm."

Jyllands-Posten
"Fra med betragtelig succes at have underspillet ydre spænding og action skifter den brat gear og bliver markant mere brutal, blodig, effektjagende og overfladisk katastrofefilms-agtig."

Ekstra Bladet
"...rigtig spændende bliver det aldrig."

B.T.
"...er måske en blockbuster med sjæl, men det er samtidig en lidenskabsløs og lettere ligegyldig affære."

Cinemazone
"...en ufrivilligt morsom science fiction-film ude af føling med både tid og sted. Banal og sentimental og tilmed ubehjælpsomt udført..."

Brugere

17/12-08Klaatu burde have sagt nej tak 1
*spoilers*

Som i Robert Wises sci-fi-klassiker fra 1951 får Jorden i genindspilningen af "The Day the Earth Stood Still" besøg af aliens med et budskab: Opfør jer ordentligt, eller vi udsletter jer.

I den oprindelige film var budskabet pacifistisk, møntet på atomvåbenkapløbet og den kolde krig. I den nye udgave er det derimod mere uklart, hvad det egentlig er, de der aliens mener. Deres sendebud siger flere gange, at menneskene er ved at ødelægge planeten, men det bliver faktisk aldrig specificeret hvordan. Jeg associerede til global opvarmning og klimaproblemer, som mange garanteret vil gøre det. Men der er i princippet frit valg til at fylde sine egne holdninger i.

Det er blot ét eksempel på, hvor store plothullerne er i denne her film. Et andet af de større er, at de truen...

15/12-08Endnu en miljø vækkelsesfilm
*spoilers*

Efter at have set katastrofefilmen The day after tomorrow og den kedelige thriller The Happening kommer nu endnu en miljø vækkelsesfilm om at vi skal passe på vores planet, ellers vil det gå så grueligt galt.
Denne gang kommer advarelsen - og eksekveringen af dommen - fra det ydre rum af bekymrede aliens.
De vil rede jorden. Fra os mennesker forstås!
Nu er det selvfølgelig en Hollywood produktion, og ganske som i de to nævnte film ender det også denne gang med at vi redes på stregen med en stor lærestreg og fuglekvidren og ren natur i baggrunden.

Kors hvor er jeg træt af denne politiske korrekte, belærende facon, hvor vi får trukket dette Al Gore'ske budskab ned over hovedet: velmenende jo, men ret så kvalmende.

Nu behøves ikke enhver film at være apokalyptisk og d...

14/12-08intet nyt under solen!
Endnu en Hollywood genindspilning og endnu en klassiker remakes. Jeg har desværre aldrig set originalen, men denne her var på ingen måde god eller begavet, som historien ligger op til. Filmen er reduceret lidt ned til en popkornsfilm med store effekter uden at ville mere, men selv på den konto klarer den sig ikke alt for godt. Reeves har set bedre dage, men har en god udstråling i de her store sci fi film. Øv bøv, for her var der en god mulighed for at skabe en mere begavet blockbuster.

13/12-08chokerende ringe
denne film er uden tvivl den dårligste film jeg nogensinde har givet penge for at se.
fyldt med plot holes. fyldt med meningsløse indslag, og mest af alt elendige præstationer fra ellers velrenomerede skuespiller (jennifer connelly og kathy bates fx.)

noget juks. sad og grinte ind i mellem; en jamrende latter over at 75 kr blev spildt på det lort..

undgå denne film for alt i verden! er chokeret over at den kan få tre stjerner af de fleste anmeldere!!!

12/12-08Bedre Science fiction end forventet.
Kan man lige Keanu Reeves iskold ser man den. Han har et rigtigt godt drive der holder filmen igang og man sidder hele tiden og venter på hvad der så sker. Lidt ærgeligt man ikke ser mere til Robert Knepper der spiller commander i den amerikanske hær. Filmen har også nogle special effects men ikke kampscener som i filmen The Matrix. Derimod Ligger filmen sig meget mere op af filmen Chain Reaction, bare med meget mere science fiction.

Fakta

Medvirkende
Klaatu Keanu Reeves
Helen Jennifer Connelly
Dr. Granier Jon Hamm
Kathy Bates
Dr. Barnhardt John Cleese
Jacob Jaden Smith
Sergent Winter Aaron Douglas
Videnskabsmand #2 Lorena Gale
General Quinn Roger R. Cross
Grossman J.C. MacKenzie
Bag kameraet
Instruktion Scott Derrickson
Produktion Paul Harris Boardman, Gregory Goodman, Erwin Stoff
Manuskript David Scarpa
Fotografi David Tattersall
Klip Wayne Wahrman
Scenografi David Brisbin
Musik Tyler Bates
Genrer og relationer
Genre Drama, Science Fiction
Nøgleord Alien, Genindspilning, Robot
Relaterede film Den dag jorden stod stille
Premieredatoer
Biograf 12.12.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 68.457
Selskab Twentieth Century-Fox Film Corporation, Earth Canada Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...