Syv liv (Seven Pounds)

Ben er en ung IRS-agent, der er deprimeret og tynget af skyld. Han bærer på en skæbnesvanger hemmelighed og for at rette op på fortiden forseelser beslutter han sig for at hjælpe syv fremmede mennesker i nød. En af de syv er kvinden Emily, som Ben forelsker sig i. Men mødet med Emily betyder også at Ben bliver konfronteret med sin fortid og at han nye forehavende ikke går helt efter planen. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama
Instruktør Gabriele Muccino
Medvirkende Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Madison Pettis
Spilletid 123 min.
Biopremiere 06.02.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Will Smith

Den charmerende drengede Smith etablerede sig i 1990'erne som en af sit lands mest succesfulde sorte entertainere, først som rapper og siden som tv-stjerne og filmskuespiller. Skuespiller Smith debuterede i sitcom'en 'Rap fyr i L.A.' (1990-96). Serien blev en stor succes, så det var naturligt for Smith at forsøge sig som filmskuespiller. Med h...

Anmeldere

Politiken
"Når duoens beslægtede anstrengelser i ’Syv liv’ er så meget mere uspiselige, er det, fordi menneskeværdet her ikke er fundamentalt, men noget man skal gøre sig fortjent til."

Berlingske
"...velmenende, og sine steder rørende, men i sin alt for lange længde har for lidt at byde på."

Jyllands-Posten
"Man må håbe, at Will Smith nu har opbrugt sin kvote af heroiske heltegerninger på film."

Information
"Trods kronologiske fiksfakserier er filmen ganske forudsigelig med undtagelse af slutscenen, hvor pompøs sentimentalitet på absurd vis banker de allersidste rester af troværdighed af banen."

Ekstra Bladet
"Følelsesporno fra nederste skuffe."

B.T.
"...den insisterende sentimentalitet er alligevel en tand for meget."

Cinemazone
"...foregiver at være et stort statement, men er i virkeligheden blot en simpel trickfortælling, der forveksler patos med ægthed og selvoptagethed med dybfølt alvor."

Brugere

29/07-10Rigtig god film!
Jeg havde ikke de store forventninger til denne film, men jeg valgte at se den, på trods af de dårlige andmeldelser, og blev helt vildt overrasket. Positivt overrasket! :)
Det er en af de sørgeligste film jeg har set.
Jeg kan blive irritereret eller endda sur, når jeg med tårer i øjnene, efter at have set en film som denne, læser totalt dårlige anmeldelser! Det er utroligt hvor forskelligt vi ser på ting.

15/08-09blandet 1
følte míg snydt bagefter.

Jeg syntes det var sådan en god film. og da filmen så stoppede, forstod jeg stadig ikke det hele. Hvad fik ham den blinde ud af det hele????

og der i starten med hende den gamle. hvad gik det ud på. i må meget gerne skrive hvis i har et svar.

12/06-09seven pound
Er en film der ikke keder mig.. er ikke langtrukken og emnet er, at se ud over sin egen næse og ofre sig lidt for sine medmennesker... man behøver vel ikke at tage en film så bogstaveligt.... den har helt sikkert et budskab.. og will smith er ved at tage form til en blændende karaterskuespiller...

25/02-09Smiths syv pund
Will Smith er en skuespiller, der imponerer mig mere og mere. Der er temmelig langt fra den glade dreng i "The Fresh Prince of Bel-Air" og "Men in Black" til nutidens Smith, der stadig kan lave en heftig actionfilm, men også viser en imponerende dybde som karakterskuespiller.

Det er selvfølgelig den alvorlige Will Smith, vi møder i "Seven Pounds", og han er i rigtig god form som en hemmelighedsfuld skatterevisor, der opfører sig virkelig mystisk over for de mennesker, han kontakter. Det ene øjeblik hjælper han en syg gammel dame, det næste sviner han en hjælpsom blind mand til i telefonen. Det står dog hurtigt klart, at hovedpersonen har en plan med, hvad han foretager sig, og at det har forbindelse til, at han bærer på en smertefuld hemmelighed.

"Seven Pounds" er kompromisløst b...

16/02-09En rettelse til SCOPE 2
... Will Smith er IKKE en agent fra skattevæsenet. Han lader som om han er, han har stjålet sin brors ID - og udgir sig for at være fra Skattevæsenet.

Han er en slags lærer/underviser i filmen...

06/02-09Filmnørden anmelder Syv Liv (Seven Pounds)
(Inden vi går igang, må Filmnørden lige understrege, at han absolut ikke ser noget galt i, at knibe tårer til film. Er en film ægte rørende, er det jo kun fair, at man giver los og lader tårerne trille. Godt så - skulle bare lige ha' dét på plads.)

The Pursuit Of Happyness (Will Smith & søn på jagt efter penge, job og lykke) er en rigtig fin film, af flere årsager. Den vigtigste for Filmnørden er dog, at historien er sand. Det er umiddelbart hele filmens eksistensgrundlag, for hvis ikke historien havde været sand, ville det være meget svært at argumentere for, at historien overhovedet skulle fortælles. Hele pointen er, at du som tilskuer ser en fortælling om en mand, der kæmper imod utrolige odds, men som finder lykken til sidst. Det kan enhver idiot forestille sig, men meget få gør d...

06/02-09Rørende
... tja, man kan undre sig over ANMELDERNES mening - men den SKAL jo ik være lig min.

Syntes filmen er ekstrem rørende - hvem kunne leve med den synd resten af livet - hvem havde ikke bare valgt motorvejsbroen eller den gennemkørende tog?
Syntes Will Smith spiller rollen rigtig godt - ligesom Woody også gør det fint som blind pianist.
En god film til sofaen

Fakta

Medvirkende
Ben Thomas Will Smith
Emily Posa Rosario Dawson
Ezra Turner Woody Harrelson
Connies datter Madison Pettis
Barry Pepper
Susan Sarah Jane Morris
Michael Ealy
Sarah Jenson Robinne Lee
George Ristuccia Bill Smitrovich
Hospital Volunteer Dale Raoul
Bag kameraet
Instruktion Gabriele Muccino
Produktion Todd Black, Jason Blumenthal, James Lassiter, Will Smith, Steve Tisch
Manuskript Grant Nieporte
Fotografi Philippe Le Sourd
Klip Hughes Winborne
Scenografi J. Michael Riva
Musik Angelo Milli
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Psykologisk drama, Romance
Premieredatoer
Biograf 06.02.2009
Dvd 09.06.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 123 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 19.008
Selskab Columbia Pictures, Escape Artists, Overbrook Entertainment, Relativity Media
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...