Sorte Kugler

Alex er ejendomsmægler. Han kan imidlertid hverken sælge andres huse eller sin egen lukusvilla. Det betyder, at han må bo med sin kone og datter i Københavns Nordvestkvarter. Alex er stresset, drikker for meget og får for lidt søvn. En dag kommer han galt afsted i firmabilen. Da han vågner op, befinder han sig i et absurd gameshow, hvor hans dårlige sider bliver udfordret. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Komedie
Instruktør Anders Matthesen
Medvirkende Anders Matthesen, Søren Rislund, Iben Dorner Østergaard, Malou Batz
Spilletid 82 min.
Biopremiere 12.06.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anders Matthesen

(INSTRUKTØR)
Under navnet Anden har Anders Matthesen siden begyndelsen af 1990’erne markeret sig som en af de førende stand up-komikere på den danske scene. Karrieren fik en foreløbig kulmination med stand up-showet 'Hva’ snakker du om?', der spillede for fulde huse i Cirkusbygningen i København. Showet blev efterfølgende udgivet på dvd under den præcise ...

Anmeldere

Politiken
"’Sorte kugler’ understreger, at ’Anden’ er en gave til dansk humor. At Anders Matthesen også skulle være Guds gave til dansk film kan den til gengæld ikke helt begrunde."

Berlingske
"...er kraftigt underholdende med sit uberegnelige forløb og sin veloplagte parodi på et populært TV-show."

Jyllands-Posten
"Det er altså intelligent forførelseskunst."

Weekendavisen
"Uden at være et uforglemmeligt mesterværk, slipper Sorte kugler ret godt fra at fortælle en historie om moralske værdier, menneskelig anstændighed og det nære liv, som må leves rigtigt."

Information
"Anders Matthesen ... forstår at skabe og spille skarpt tegnede karakterer og skrive mundrette replikker, som ikke kun virker på scenen, men også på film, og at han har noget på hjerte."

Ekstra Bladet
"Matthesen er og bliver en guddommelig sjov mand..."

Cinemazone
"Matthesen indfrier i for sig forventningerne, selv om historien er himmelråbende banal."

Brugere

18/07-09Et godt budskab!
En sjældent god film, hvis man er ude efter mere end bare et billigt grin. Masser af stof til eftertanke efter devisen "hvad du giver, får du igen!" Rollerne er rigtigt godt besat hele vejen igennem, så man lever sig godt ind i den finurlige handling. Nogle har lidt kynisk kaldt filmen banal, men det er virkeligheden vel på mange punkter... Se filmen med dit teenagebarn, og få et godt udgangspunkt til en snak om værdier og moral :-) Den sidste stjerne for modet til at ville noget med filmen.

23/06-09Mindre sort end kugleløs
Andens forsøg på at gøre sig på film bliver en noget broget affære og viser, at stand-up komikere nu engang er bedst til stand-up.

Det ses bedst på det simple grundlag, at filmen afgjort fungerer bedst den første times tid, hvor anden overfuser alle og enhver med sine sorte humor i form af nedladende sarkasme og svadaer i en lind strøm. Her er anden klart i sit es med masser af sort humor, det er svært ikke at grine over, som når han giver kæresten en kniv og en saltbøsse og fortæller, at hun da bare skal blive ved med at dolke ham i ryggen og hælde salt i.

Anden er også assisteret af Thomas Hartmann, der bringer sit offer til kunsten med omtrent den mest sleske hårpragt længe set. Fans af Hartmann kan dog more sig over at se ham fortsætte sin kamp for at få brugen af læbepomade ti...

19/06-09Ingen nye ænder i dammen
Anders Matthesen holder sig indenfor den kategori af mimik som han efterhånden kender bedre end sig egen bukselomme.

Når vi ser Alex på lærredet, ser vi Anden iført sin sædvanlige maske. Han bitcher over folk og irriterende småproblemer i nogle overraskende, velklingende og meget humoristiske vendinger. Og det er han god til.

At gå hen og kalde Sorte Kugler et mesterværk eller "årets komedie" ville nok være at gå et par skridt for langt, men det er en solid film som uden tvivl vil hive en masse mennesker i biografen (mest nok pga. navnet på plakaten). Det er en film jeg vil sammenligne med sidste års Blå Mænd. En film der har sine momenter, men hurtigt er glemt.

Jeg bliver måske en lille smule irriteret over at Mr. Matthesen ikke prøver at udfordre sig selv mere i denne film o...

19/06-09I Got Run Over By Truth One Day 1
SPOILERS

Anders Matthesen gør med Sorte Kugler et rigtigt behjertet forsøg på at lave en vedkommende komedie om dagsprisen man må betale for at blive et bedre menneske. Han spiller hovedrollen og har stået for dele af instruktionen selv. Man kan dog godt se, at han ikke endnu har en dreven instruktørs håndelag, og samarbejdet med den tekniske instruktør er filmens svaghed visuelt og narrativt. Men det er en mindre indvending.

Men hvor frisk at lave en snydetrailer, der signalerer ren komedie, mens det endelige værk afslører sig som en seriøs udviklingshistorie. Og Matthesen tør modigt gå lidt tættere på os i sin sarkastiske skildning af den almindelige dansker end f.eks. Klovn, for han rammer den bedrevidende, mavesure dansker bedre end mange af sine kolleger.

Skærsilden udgøre...

18/06-09Scrooged
Små SPOILERS!

I "Sorte Kugler" får multitalentet Anders Matthesen endnu engang luft for sine frustrationer, dog ikke på scenen, men i filmform.

Matthesen har selv skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i filmen. Han spiller den fallerede Alex Klein, der egentlig er et ret dumt svin. Han bærer nag mod sin kone, fordi hun fik job hos politiet (der var Alex' drengedrøm), har ikke tid til sin datter Celeste og er egentlig ret så mavesur generelt. Da Alex kommer ud for en trafikulykke og skal deltage i et bizart TV-show om at vinde sit liv tilbage, sker der ting og sager, der får den temperamentsfulde mand til at tænke over tingene.

Anders Matthesens debut er en debut på godt og ondt. Manuskriptet er meget banalt og pointerne er set mange gange før, og det lader til at Matthesen ...

15/06-09Anderledes
Havde personligt meget store forventninger til denne film, på grund af Anders Matthesens optræden. Jeg blev ikke skuffet heller ikke overrasket. Der er nogle meget, meget sjovere scener i filmen som Anden kan tage æren for. Sjovt at se hvordan to historier bliver kædet sammen på den måde som det ses til sidst.. Det kan jeg, personligt godt lide :-)

14/06-09nu stopper festen, din and
jeg syntes personligt at "anden på coke?" var meget overvuderet og folk kun syntes at det var godt fordi det var anden. "jul på vesterbro" var en underholdende bedrift og rigtig flot udført. "simon" var en god forestilling, der beviste han godt kan lave andet end at snakke albertlunsk, men nu syntes jeg vi skulle stoppe. "anden på coke?" var en mand der stod 2 timer på en scene og talte med sig selv. hans karriere og succes er steget ham voldsomt til hovedet efterhånden, og denne her film, hvor de iøvrigt viste alt det sjove i traileren, for mig til at se på ham som en selvfed "kunstner". jeg nød ham i "Comedy kuren", og han er den eneste mand der godt må tale som en knægt fra skolegården i Albertslund, men for mig er han bedst når han bare laver komik.

14/06-09det hele handler om fokus... 2
Alex er en ejendomsmægler som har haft en række nedture, så tilværelsen, efter hans mening, bare ikke er den bedste længere.
han giver ikke sin datter den store opmærksomhed, faktisk ingen, og han viser heller ikke den store kærlighed til hans kæreste som elsker ham.
En dag hvor det hele er ved at gå galt taber han sin kaffe med mælk i skødet på sig selv mens han køre, han dør af dette bil uheld.
Han kommer med i et quiz show som bogstaveligt talt gælder om liv eller død, han skal igennem en række opgaver og få sorte og hvide kugler, hvis røret med sort først ryger over dør han, hvis det er det hvide vender han tilbage med livet i behold.

Jeg synes virkelig filmen er noget af det mest grineren, anden har virkelig bare lavet en film som kunne have været et stand-up, hvis i har set h...

13/06-09dilettantisk
Sikken en gang rod! En komedie skal være sjov... og det er denne overhovedet ikke.

En gang dilettantisk selvhøjtidlig "se-mig" Anders Matthesen makværk.

Godt være, at han kan mange ting. Men spillefilm kan han i hvert tilfælde ikke lave.

13/06-09de sorte kugler
Var forvirret over at grinet ikke blev til noget.... det var jo en alvorlig film iklædt irriteret grov humor... kender vi ikke os selv, når vi evig og altid skal kritisere andre, på en 'sjov' måde... der er slet ikke noget sjovt over en der altid taler kritisk... nikkede faktisk genkendende til det meste.... og situationen med moderen forvandlede sig til noget der varmede indeni mig... så enkelt og så lidt skulle der til at forvandle den lille situation til noget der bragte smilet og glæden frem...
Og slutningen gav mig kun ro og varme.. vi kan vende det hele til glæde uden det koster os en øre... en dejlig fornemmelse og så enkelt et tema.... stor tak til Anders M. for en dejlig tur i bio.... :))Fakta

Medvirkende
Alex Klein Anders Matthesen
Værten Søren Rislund
Dorthe Iben Dorner Østergaard
Celeste Malou Batz
Marc Thomas Hartmann
Læge Søren Malling
Ingolf Jakob Fauerby
Judith Linda Pedersen
Rasmus Jack Arnold
Nadja Mathilde Norholt
Bag kameraet
Instruktion Anders Matthesen
Produktion Stine Spang-Hansen
Manuskript Anders Matthesen
Fotografi Mads Thomsen
Klip Kasper Leick
Scenografi Lars Nielsen
Musik Flemming Nordkrog, Tue Track
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Ejendomsmægler, Tv-show
Premieredatoer
Biograf 12.06.2009
Dvd 23.02.2010
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2009
Spilletid 82 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 405.057 (#160)
Selskab Nimbus Film Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...