Avatar

Den tidligere marinesoldat Jake sidder i kørestol og er desillusioneret, indtil han en dag bliver hyret til en ekspedition på månen Pandora for at finde et dyrebart mineral. For at løse opgaven skal Jakes bevidsthed styre en 'avatar', en hydbrid af menneske og Na'vi, en indfødte beboer på Pandora. Jake skal infiltrere den indfødte befolkning for at få adgang til minen. Men da han møder den indfødte Neytiri, bliver hans loyalitet sat på en alvorlig prøve. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Science Fiction
Instruktør James Cameron
Medvirkende Sam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zoe Saldana
Spilletid 166 min.
Biopremiere 16.09.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver har indtaget sin plads i filmhistorien som Ripley i de fire "Alien"-film, men den høje brunette har mange andre varierede roller på sit cv. Hun holdt skansen blandt larmende special effects i de to 'Ghostbusters'-film og blev Oscarnomineret to gange på samme år for 'Gorillaer i disen' og 'Working Girl' (1988), hvor hun var en rig...

Anmeldere

Politiken
"...en mellemting mellem verdens flotteste computerspil og en konference om indfødte folks rettigheder på fremmede planeter."

Berlingske
"...det er ikke med tematisk originalitet, funklende dialog eller rigt nuanceret personskildring, at »Avatar« tager pusten fra sin tilskuer. Det er med svimlende virtuos udnyttelse af mediets mest avancerede tekniske muligheder..."

Jyllands-Posten
"På en måde handler filmen hinsides al sin naivitet, sin virtuositet og sin dobbeltmoral dog mere end noget andet om sig selv, om selve det at befinde sig i biografen."

Ekstra Bladet
"Den berusende billedside i Avatar formår desværre ikke at dække den irriterende fantasiforladte historie..."

B.T.
"...sætter helt nye boller på Hollywood-suppen!"

Cinemazone
"...et banebrydende eventyr, hvis indflydelse på fremtidens action- og adventurefilm man kun kan glæde sig til at se."

Brugere

03/11-12Et Cameron Univers Opstår!

01/09-12
Anonym

21/07-11sindsyg flot film, men den er lidt kedelig.
da jeg sad i biografen og så avatar, var jeg imponeret over lyd og- billedside, men synes at filmen var lidt langsom og historien var dårlig. så jeg var lidt skuffet, også når alle andre jeg kender sagde at det var en fantastisk film, men det synes jeg altså ikke. synes dog at cameron har gjort et godt sykker arbejde men bare de havde valgt at lave noget andet med de kameraer.

12/08-10Overvældende godt lavet
Da jeg så filmen for lang tid siden, må jeg nok sige at jeg blev imporneret. For det første er grafiken fantastisk og for det andet er historien rart god.

Alt i alt får den 6 stjerner for det hele.

02/04-10

26/03-10Avatar stinker!
Der har været masser af hype omkring Avatar. De fleste anmeldere og biografgængere har givet den topkarakter, men er den vitterligt så god? Her på navlefnuller.dk er meningerne delte, så ovenpå vores positive anmeldelse http://navlefnuller.dk/anmeldel...tar-stinker/29 kommer her den negative side af Avatar.

Da jeg så de første trailers til Avatar, tænkte jeg, at det nok bare var endnu en buller-og-brag-film tilføjet en masse blå mænd. Filmens premiere kom tættere på og hypen kunne ikke blive mere hysterisk. Filmen blev udnævnt til et mesterværk, den revolutionerede branchen, og der var aldrig set noget lignende før. Jeg slog dog koldt vand i blodet, og netop derfor blev jeg ikke skuffet. Filmen er nemlig bare buller-og-brag med en masse blå mænd (og kvinder).

Historien er ekstre...

08/03-10A.V.A.T.A.R.
Filmen er på ingen måder realistisk, og handlingen er vel også lidt tynd. Men filmens fortjeneste kommer i form af de ubeskrivelige animationer, som man kun kan ryste på hoved over, hvor smukke og gennemførte de er lavet.

For mit vedkommende betyder det intet, at Avatar "udelukkende" er animeret, fordi det er alligevel utrolig svært at skælne mellem animationen og de få virkelige optagelser.
Men hvor er det dog vildt, så langt fremme vi er, med noget der faktisk er så avanceret og enestående - nemlig animationen.

Aldrig før har jeg oplevet så intens en oplevelse, og fået så meget ud af en ekstem lang film, som hurtigt var overstået.
3D effekten gjorde naturligvis oplevelsen hundrede gange større og mere fyldig. Jeg var helt mundlam, da de grønne Avatar øjne åbnede op for sidst...

04/03-10Sikke da en oplevelse 3
Efterhånden synes jeg, at jeg bliver mere og mere kritisk, når det kommer til film. Det er som om, at de ikke kan finde på noget nyt...

Med Titanic i baghovedet var det med nogen spænding, jeg gik i biografen for at se Avatar. Ville det igen blive en flot oplevelse og en kedelig historie? NEJ!

Det blev en fantastisk flot oplevelse bygget op omkring en god spændende historie tilsat lidt morale. Her var jeg virkelig godt underholdt, der var flotte sekvenser til sanserne og spænding til at holde en fanget ved lærred.
Jeg forstår ikke helt kritikken omkring historien. Forventer man en socialrealistisk, samfundskritisk, psykologisk (fortsæt selv) historie til en eventyrfilm af denne kaliber???
I så fald tror jeg, at jeg ville have været skuffet.

20/02-10Kedelig, langtrukken, dum og uinteressant
Visuelt betragtet er filmen i top. Resten er i bund!

Filmens succes må skyldes de på forhånd så høje forventninger til James Cameron, fordi han engang lavede den ligeledes succesfulde (og ligeledes kedelige) Titanic.

16/02-10Anmeldelse af "Avatar" på bionyheder.dk
På alle tænkelige måder en fantastisk film, den mangler dog lige det sidste storslåethed for at nå op på siden af f.eks. Ringenes Herre - derfor kun 4 stjerner ...

http://bionyheder.dk/film-anmeldelser/2845/AvatarFakta

Medvirkende
Jake Sully Sam Worthington
Dr. Grace Augustine Sigourney Weaver
Trudy Chacon Michelle Rodriguez
Neytiri Zoe Saldana
Selfridge Giovanni Ribisi
Norm Spellman Joel Moore
Moha CCH Pounder
Col. Quaritch Stephen Lang
Tsu'Tey Laz Alonso
Dr. Max Patel Dileep Rao
Bag kameraet
Instruktion James Cameron
Produktion James Cameron, Jon Landau
Manuskript James Cameron
Fotografi Mauro Fiore
Klip John Refoua, Stephen E. Rivkin
Scenografi Rick Carter, Robert Stromberg
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Nøgleord 3-D, Alien
Relaterede film Avatar - Special Edition
Premieredatoer
Biograf 16.09.2009
Dvd 27.04.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 166 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 1.158.214 (#5)
Selskab Lightstorm Entertainment, Twentieth Century-Fox Film Corporation, Giant Studios
Biodistributør Twentieth Century Fox
Priser Golden Globes 2010, Bedste drama
Golden Globes 2010, Bedste instruktør

Se også...