Mænd af ære (Men of Honor)

Carl Brashear er fast besluttet på at blive den første sorte dykker i den amerikanske flåde, men både instruktører og lejerkommandanten gør deres bedste for at forhindre ham i at fuldføre træningen. Det bliver en kamp mellem viljer af stål. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama
Instruktør George Tillman Jr.
Medvirkende Robert De Niro, Cuba Gooding Jr., Charlize Theron, Aunjanue Ellis
Spilletid 128 min.
Biopremiere 06.04.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Cuba Gooding Jr.

Cuba Gooding, Jr. var den pæne ghettodreng i "Boyz N The Hood" (1991), men det er hans Oscar-belønnede rolle som sidekick i ”Jerry Maguire” (1996), man husker ham for. Manden, der gjorde "Show me the money!" til den fede ting at sige dét år, har siden spillet over for Anthony Hopkins i thrilleren ”Instinct” (1999) og Rober...

Anmeldere

Politiken
"...de seværdige scener i 'Mænd Af Ære' foregår stort set alle på havets bund. Der er bare for få af dem."

Jyllands-Posten
"Jeg tror ikke der er så meget som et øjeblik - jo måske et enkelt - der er sandt, ægte og vedkommende i denne film, og det uanset hvor meget den end siges at være inspireret af virkelige begivenheder, hvad der nok engang understreger, at virkelighed og kunst i virkeligheden slet ikke har noget særligt at gøre med hinanden."

Ekstra Bladet
"Og selvom man hele tiden har vidst det, er man dybt rørt, da Carl som den første sorte mand bliver dybhavsdykker i den amerikanske flådes katastrofekorps."

B.T.
"Mænd af ære er som drama fangende nok. Der er flere gode og intense scener, men forudsigeligheden og formidlingen igennem uendelige mængder af patos, sætter virkelig tålmodigheden på prøve."

Aktuelt
"...De Niro-fans skal naturligvis ind og se den 57-årige skuespiller nedgøre sin sorte kadet, kæmpe sig ud af sine alkoholiserede tåger og hjælpe Carl tilbage i tjenesten, men kun fordi pointen kan bruges til at forstå racisme, har filmen sin smalle berettigelse."

Bogart
"`Mænd af ære´ er ind i mellem ufrivilligt komisk, men den er sandelig også underholdende in the old fashion way."

FilmReactor
"Brashears kamp for at blive uddannet dykker er netop belagt med en stribe manddomsprøver, hvilket betyder at filmen næppe finder et kvindeligt publikum, mens en del militærfascinerede yngre mænd vil gå ud af biografen et par centimeter højere."

Brugere

12/12-06Det store kvalitets-dyk
En gang imellem skal man bare se en film som man kommer til at hade. - Dermed er man i stand til at værdsætte alle de andre film som gør et moderat godt stykke arbejde.
Så hvis man syntes at film generelt er begyndt at blive for dårlige, så burde man give Mænd af Ære et kig. Den film sætter nye standarder for hvor absurd åndssvag dårlig en film kan være, selv med gode skuespillere.

Det er vidst noget med en sort mand, som stik imod alle 'hvide' odds', opfylder sin drøm om at blive dykker i militæret. Og efter en ulykke kommer hans nyvundne hvide ven, og støtter ham. Lyder det spændende, så bestil tid hos lægen.

Who cares, når de har fulgt filmclichéernes håndbog fra A - Z. Det er det værste Hollywood-bavl og jeg har svært ved at se hvem der i et sekundt syntes denne film er god. (...

06/09-04tynd
Anonym
Slukkede tv'et efter 30 min. Klicheer og allerede her forudsigelige karakterer. Gab! Cuba Gooding tager sin rolle fra Pearl Harbor igen. I en film der ikke er bedre hvilket siger en hel del!

05/09-04kvalmende patosrealisme
Anonym
Mænd af Ære er baseret på den virkelige historie om Brashea, den første farvede i søværnets historie, som blev dykker. Denne slags film, der skal beskrive en faktuel person på en filmisk gribende måde, kan være en inspirerende og rørende oplevelse, mens der oftest desværre tangeres til heltedyrkelse og udeblivelse af de dårlige menneskelige sider. Denne film hører til den sidste kategori, hvor fortællingen om Brashea er forfærdelig snæversyndet og naiv. Filmen er ikke en hyldest til Brashea som person og dennes opnåelser, men en skrækkelig opvisning i tyndslidte Hollywood-klicheer og uoriginalitet.

Cuba Gooding, Jr. gør virkelig sit bedste i hovedrollen som den stædige mand, der må gå så meget lort igennem for at opretholde løftet til sin fader og derved beære hans minde. Hans ideolog...

23/12-03Dø med ære!
Anonym
Carl (Gooding Jr) har et mål om hans fremtid, og det er at blive dykker - den første sorte dykker på amerikansk grund. Er det muligt?

En typisk amerikansk underholdning, som vi kender det fra utallige film, og det bliver desværre ikke bedre af den grund. Det hele er genbrug og mere genbrug, fyldt med patriotisme, som vi kender amerikanerne. Gentagende gange forsøger de at bilde os ind, at alt ender lykkeligt, men sådan hænger verden altå ikke sammen.

Et okay drama med et par sidehistorier om livet, men det hele virker uægte og man bliver på intet tidspunkt for alvor grebet af noget.

På listen ses den solide Robert De Niro, som klarer sig rutineret igennem filmen, mens den talentfulde Gooding Jr gør det fint, hvor han og resten af holdet fremstår som en flok sympatiske helte, og...

Fakta

Medvirkende
Leslie W. "Billy" Sunday Robert De Niro
Carl Brashear Cuba Gooding Jr.
Gwen Sunday Charlize Theron
Jo Aunjanue Ellis
Hr. Pappy Hal Holbrook
Snowhill Michael Rapaport
Kaptajn Pullman Powers Boothe
Kaptajn Hartigan David Keith
Rourke Holt McCallany
Isert Joshua Leonard
Bag kameraet
Instruktion George Tillman Jr.
Produktion Bill Badalato
Manuskript Scott Marshall Smith
Fotografi Anthony B. Richmond
Klip John Carter, Dirk Westervelt
Scenografi Leslie Dilley
Musik Mark Isham
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 06.04.2001
Dvd 08.11.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 128 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 16.260
Selskab Fox 2000 Pictures
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...