Op (org. version) (Up)

Den 78-årige ballonsælger Carl har altid drømt om at udforske den legendariske Paradise Falls i Sydamerika, ikke mindst inspireret eventyreren Charles Muntz. For at slippe for at komme på alderdomshjem, binder han 1000 balloner til sit hus og flyver sydpå. Med som blind passager er den otte-årige Russell, der deler Carls eventyrlyst. Under fremmede himmelstrøg møder det umage par sælsomme og uhyggelige skabninger. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Adventure, Komedie
Instruktør Pete Docter
Medvirkende Ed Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai, Bob Peterson
Spilletid 96 min.
Biopremiere 02.10.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #21
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Christopher Plummer

Den canadiske teaterskuespiller og Shakespeare-fortolker Christopher Plummer sang sig ind i biografpublikummets hjerte som kaptajn Von Trapp i sødsuppemusicalen over dem alle, 'The Sound of Music' (1965). Forinden havde han i 'Romerrigets fald' (1964) udfyldt rollen som Commodus, senere spillet af Joaquin Phoenix i 'Gladiator' (2000). Derudove...

Anmeldere

Politiken
"...ved virkelig noget om både børn og gamle mennesker, og ved ikke mindst, hvordan de skal udnytte kontrasten og samspillet. Det er uhyre smukt og durkdrevent gjort."

Berlingske
"Børn vil måbe betaget, og gnavne gamle mænd vil sætte så stor pris på filmens hovedperson, at de i halvanden time helt glemmer at være gnavne."

Jyllands-Posten
"Oprigtig sympati. Den følelse gennemstrømmes man af, for både sin sidemand og for figurerne, når Disney lukker døren op for sin længe ventede ”OP!”."

Information
"En uforbeholden anbefaling og et gjaldende ‘Eventyrlysten længe leve!’ herfra."

Ekstra Bladet
"...en af den slags nærmest magiske filmoplevelser, der får det meste andet til at blegne. Uanset genre."

B.T.
"...ikke bare en underholdende film. Det er også en livslektion...

Cinemazone
"...fastholder Op traditionen tro også grebet om den enkle og gode historie med fantasifulde figurer. Og så sker resten næsten af sig selv. Men Op er også en modig film, der tør udfordre sin egen genre som sidste års Wall E på fornem vis gjorde."

Brugere

15/09-11Fantastisk...
...og rørende film. En af de bedste pixar til dato

24/05-10
Jeg har ikke set en sjovere animations-film siden ice age 1, og jeg forstår fuldt ud anmeldernes begejstring...Sjov humor, der faktisk i visse sekvenser kunne minde lidt om family guy..

Og så må jeg sige at den er helt vildt overraskende rørende!Jeg indrømmer blankt at jeg sad med en klump i halsen visse steder, og det har jeg ikke gjort siden jeg var barn..I hvert fald hvis vi snakker tegne og animationsfilm.

Fantastisk film, der kan ses af alle aldre.

26/03-10Hjertevarm og vedkommende
At tegnefilm kun er for børn har Pixar for længst skudt en stor fed pæl igennem. Gang på gang har de leveret storslåede, rørende og engagerende film af meget høj kaliber, og også denne gang leverer Pixar varen. I stor stil!

Her er en historie, der leveres med stort hjerte og indføling, og filmen rammer lige i hjertet flere gange, især filmens åbningsscene er meget gribende og følelsesmæssig stærk, noget der kræver en del, når der er tale om animerede figurer. Scenen viser et helt liv, hvor kærligheden mellem to personer vokser, bliver større, overlever tragedier, skaber stærkere bånd og ender, som den må ende, med at den ene part indhentes af alderen og den anden efterlades til sine egne tanker.

Læs hele anmeldelsen på http://www.navlefnuller.dk/?id=10

30/10-09Årets tegnefilm
Inde filmen fik premiere, var forventningerne høje - så derfor kunne filmen kun skuffe. Men nej.
En tegnefilm som har alt hvad hjertet begærer, om som både har sjove og triste facader.
Eventyret er fantastisk, animationen er ligeledes og man efterlader biografen med en god følelse indeni..
Du vil ikke fortryde, at se "Up" og specielt ikke den Originale version, som er langt mere underholdende end den danske..

29/10-09Ikke op på Pixars topniveau
Pixars nyeste hit handler om at turde gå på eventyr. Hovedpersonen er 78-årige Carl Fredericksen, der vegeterer i sit lille byhus og savner sin kone. Men hans hus er i vejen for en storentreprenør, så da Carl bliver presset, beslutter han sig for at opfylde sin og konens gamle drøm om at udforske Sydamerika. Ved hjælp af en enorm mængde balloner får han sat huset i luften og sætter kursen sydpå - med en irriterende spejderdreng som blind passager.

Historien i "Up" er sød og vedkommende. Gamle Carl er sur, men elskelig, og man kommer hele turen rundt i følelsesregistret med ham, efterhånden som han liver op og får stedt konens spøgelse til hvile. Samtidig bliver der naturligvis stille og roligt bygget et fint forhold op mellem gamlingen og spejderdrengen - hvor de fleste vil kunne gen...

05/10-09Outstanding !!!
Så denne til premiere surprise i september og var begejstret - og igen i fredags i 3D. En helt igennem fantastisk oplevelse... både teknisk og historiemæssigt. Uden tvivl årets bedste filmoplevelse! Tag ind og se den i 3D.

01/09-09Ret fantastisk
Jeg så denne film forleden til noget forforforpræmiere i Cinemaxx, Århus. Havde enormt store forventninger, og jo. De blev også indfriet. Karaktererne er dejligt nuancerede og historien er enormt fin. Dejligt også at se at filmen også viser sig fra en lidt upædagogisk side. Nævner intet - no spoil. Men ja. Helt klart en værdig efterfølger fra Disney til Wall-E.

28/08-09Pixar gør det igen..! :-)
Pixar Animation Studios leverer endnu engang en storslået historie.

Fra start til slut betages man af den både skøre og rørende historie. De flotte billeder og det høje tempo.

Den tekniske del imponere helt vildt, og de mange sjove overraskelser, skøre påfald og umulige situationer vores venner havner i... de får masser af smil og grin frem - og der er situationer der decideret kalder på mavekramper - så meget grines der :-)

Filmen har dog også en mere alvorlige side...

Kan bestemt anbefales!

Set til Premiere surprise, Århus Cinemaxx 270809.

Fakta

Medvirkende
Carl Fredricksen (stemme) Ed Asner
Charles Muntz (stemme) Christopher Plummer
Russell (stemme) Jordan Nagai
Dug/Alpha (stemmer) Bob Peterson
Beta (stemme) Delroy Lindo
Gamma (stemme) Jerome Ranft
Byggeleder Tom (stemme) John Ratzenberger
Unge Ellie (stemme) Elie Docter
Unge Carl (stemme) Jeremy Leary
Edith (stemme) Mickie McGowan
Bag kameraet
Instruktion Pete Docter
Produktion Jonas Rivera
Manuskript Bob Peterson, Pete Docter
Forlæg Thomas McCarthy, Bob Peterson, Pete Docter
Klip Kevin Nolting
Scenografi Ricky Nierva
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Adventure, Komedie
Undergenre Animation
Premieredatoer
Biograf 02.10.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Walt Disney Pictures
Biodistributør Buena Vista
Priser Bodil 2010, Bedste amerikanske film

Se også...